Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaaaaa

fce problem...

Polecane posty

Gość polaaaaa

mam pytanie. zdawalam fce ale wydaje mi sie ze we writingu minełam sie z tematem. Otóz : bylo trzeba napisac opowiadanie ze decydujesz sie na konkurs short story competition i twoja praca musi zaczac sie slowami: to był bardzo cięzki wybór. (czy cos w tym stylu) a ja zrozumialam to inaczej. a mianowicie ze bohaterka mojego opowiadania miala problem ze zdecydowaniem sie czy isc na konkurs short story competition czy nie. i normalnie rozpoczełam wypracowanie tymi podanymi slowami i napisalam ze to wlasnie ona nie mogla sie zdecydowac ze to byl trudny wybor dla niej bo bylo to dla niej wyzwaniem i ze nigdy nie lubila konkursow. i nie wiem czy to mi zalicza....a po za tym to bohater mial miec na imie SAM a ja myslalam ze to imie zenskie i wszedzie pisalam ' she' .... co o tym myslicie ? prosze o odpowiedzi.... dziękuje :* :)

Gość polaaaaa
i jak myslicie ??

Gość fffdg
nie zrozumialas tenatu, a to podstawowy blad. komisja wyjdzie z zalozenia, ze nie znasz dobrze angielskiego, skoro nie rozumiesz polecen

Gość polaaaaa
ale czy napisalam calkowicie nie na temat ? bo jak tak mysle to ujełam głowny problem. wyszlo to w sumie tak jakbym ja pisala na konkurs short story competition o histori gdzie boja bohaterka miala dylemat czy wziac udzial tez w takim konkursie. no nie wiem jak oni na to moga spojrzec... załamka.

Gość nie zrozumialas pytania
wszystko zalezy jak oni na to spojrza. Co do imienia Sam - to moze to byc tez zdrobnienie od Samantha,ale w tym przypadku to pewnie mialo byc imie meskie. Nie stresuj sie, i tak nic nie poradzisz w tym momencie :)

Gość Lingwista
Czy mogłabyś napisać, jeżeli pamiętasz, co było jeszcze do napisania w writingu? Bardzo mi na tym zależy

to zalezy - tutaj raczej nie chodzi o to, ze nie zrozumialas ang. slow tylko byc moze byl problem z interpretacja (a jezeli cos jest nieokreslone to czasem mozna zintepretowac cos np. na 2 sposoby). Moglabys napisac dokladnie po angilesku jak brzmialo calkowite pytanie?