Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie takie mam o CV

PYtanie o CV

Polecane posty

Moje CV składa się z 3 stron. Standard to dwie, ale za cholerę nie zmieszczę się na dwóch stronach, czy trzy mogą być, czy to przegięcie, jak to jest postrzegane?

Gość standard to jedna strona
ale 3 czy 15 nie jest zakazane. Nie sądzę, że zostaniesz skreślony z tego powodu, co najwyżej komuś nie zechce się czytac dokładnie i zostaniesz oceniony nie tak, jak być chciał. Może po prostu ogranicz się do tylko najaktualniejszych rzeczy albo daruj sobie sprawy rodzinne typu wiek i stan cywilny, jeśli to zajmuje dużo miejsca.

Gość trsgfvdvxcdfcefdsvdfdvsz
a co masz tak duzo rozpisane ?przecietnie pracodawca traci 30 sekund na przeczytanie cv . Jesli masz tam rozpis w jakich miejscach pracowales/as ,to daruj sobie i nie wpisuj wszystkich .

Jestem kobietą ;) Dane osobowe zajmują mi 1/4 strony to fakt, później edukacja też 1/4 no najwięcej doświadczenie zawodowe 1.5 strony. Raczej nie mogę z tego zrezygnować. Na ostatniej mam zainteresowania i dodatkowe umiejętności żeby to jakoś wyglądało

Gość standard to jedna strona
Moim zdaniem możesz to zostawić. Stoisz przed dylematem: albo zostawisz i ryzykujesz, że pracodawca odrzuci cv bo jest niestandardowo długie lub nie przeczyta wszystkiego, albo wytniesz i będziesz się zastanawiać, czy może nie wypadłabyś czasem lepiej, gdyby pracodawca wiedział to i to. Pamiętaj, że jest jeszcze list motywacyjny i rozmowa kwalifikacyjna, wreszcie - okres próbny - więc poza cv masz mnóstwo okazji zapoznać pracodawcę ze swoimi kwalifikacjami.

Masz rację, w sumie poprzedni mnie jakoś zauważył a miałam podobne CV ;) Wychodzę z założenia że jeśli pierwsza strona go zainteresuje to przeczyta kolejne ;)