Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ja///

Usunęła dwa razy ciąże...

Polecane posty

Gość taka ja///

Wczoraj się dowiedziałam że dość bliska mi osoba z rodziny w przeciągu niecałych dwóch lat usunęła dwie ciąże i jestem w mega szoku. Tym bardziej że ona ma już dwójkę dzieci i za każdym razem podkreśla jak bardzo je kocha, szok. Jestem teraz bardzo wrogo do niej nastawiona i szczerze to nie wiem co teraz o niej o tym myśleć.

Gość A ja mam zdanie
Wiesz co zbulwersowana kobieto, ja bardzo zazdroszczę takim kobietom odwagi że potrafią to zrobić. Ma dwójkę dzieci kocha je i to prawda. Ale pewnie nie ma zamiaru zakładać przedszkola. Wychowywanie dziecka to nie wczasy pod grusza. Ja też mam dwójkę i jestem w kolejnej ciąży myślałam o usunięciu ale nie potrafiłam. Chciałabym mieć jej odwagę naprawdę

Gość taka ja///
Bez przesady można się zabezpieczyć przed niechcianą ciążą, a nie się bzykać a później usuwać, dla mnie jest to nie do przyjęcia jak można być aż tak nie myślącym.

Gość A ja mam zdanie
Tak tylko zabezpieczenie nie zawsze jest skuteczne

Gość adinnaaaa
jej zycie jej wybor.

Gość taka ja///
Może i nie jest i w 100% skuteczne ale jeżeli się nie chce mieć więcej dzieci to powinno się go używać. Bardzo straciła w moich oczach bo i ja mam dwójkę dzieci i nigdy nie zdobyłabym się na taki krok. Jest tyle par które starają się o dziecko więc mogla oddać do adopcji.

Gość taka ja///
Nie wyobrażam sobie życia później z myślą że uśmierciłam swoje dzieci.

Gość wrocławski bard
jej życie, jej ciąże, jej ewentualne wyrzuty sumienia. Guzik Cię to powinno obchodzić, nawiedzony moherze

Litości, a cóż to za odwaga usunać zarodek lub płód?????? To nie odwaga tylko pójście na łatwiznę. To co ktoś nazwał odwagą to tak naprawdę brak szacunku dla siebie i ludzkości wogóle, podmiotowe traktowanie ciąży i małego zarodka . Ta kobieta pewnie pomyślała sobie tak: Cholera ja to ma pecha , kolejny wydatek na skrobankę. Szmata nie warta niczego, ale dla niektórych to odważna kobieta:)

Do A ja mam zdanie A jeżeli uzna że jedno dziecko będzie jej łatwiej wychować to któreś z tej dwójki może np. utopić a ty zimna szmato jeszcze ją pochwalisz za odwagę! Zabójczynie dzieci to ścierwa i ty też jesteś takim ścierwem!

Gość a ja nie wyobrażam sobie urodz
ić o oddać je komuś... Więc jak widzisz - każdy kij ma dwa końce :(

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie jestem przeciwna aborcji ale jesli ktos sie bzyka bez zabezpieczenia a potem wydaje 2,5 tysiaca po to żeby zabić swoje dziecko no to sorry, kim trzeba być żeby tak postąpic :o

Gość tez kosmetohoooooliczkaaa
ja bym te dzieci wzięła :(:(:(

Gość taka ja///
Dla mnie jest to nie do przyjęcia, długo ją znam i w życiu bym się po niej tego nie spodziewała okazało się że tak naprawdę w ogóle jej nie znam. Jest to bardzo przykre.

autorko nie oceniaj tej osoby jesli nie wiesz w jakich okolicznosciach doszło do tych ciąż, no chyba ze wiesz. Moja przyjaciółka zaszła w ciąże bo chciało jej sie bzykac bez zabezpieczenia i potem usuneła, jeszcze sie rozczulała nad soba jaka to biedna jest i jaka tragedie przezyła, a dla mnie to kompletna idiotka

Do wrocławski bard "jej życie, jej ciąże, jej ewentualne wyrzuty sumienia. Guzik Cię to powinno obchodzić, nawiedzony moherze" Jesteś idiotą, to ciebie powinno to guzik obchodzić, laska ma prawo decydować czy chce się zadawać z takim ścierwem, zabójczynią dzieci!

Ja bym cyba takiej kobiety nie potrafiła szanować jak ona mogła to zrobić? Jak nie chciała mieć więcej dzieci to mogła sie zabespieczyć teraz jest wiele sposobów na to. I gdzie tu jest sprawiedliwość inni usuwają dzici jedni nie mogą ich mieć a znowu innym umierają. To sie kiedys na niej odwruci.

Gość ales wymysliła
nie zabiła dzieci kretynko, tylko usynęła zarodki lub płody. Widzisz różnice ????

Gość taka ja///
Twoje_sumienie Dokładnie straciłam do niej szacunek, dla mnie jest ograniczona psychicznie

do ales wymysliła, a co do ku.rwy nedzy rodzi sie z płodu lub zarodka, żaba?? osioł czy dziecko?? zabiła dziecko i tyle

Gość ales wymysliła
Gdyby aborcja była morderstwem dzieci kolejna nawiedzona kretynko, to byłaby surowo karana za... własnie zabójstwo. Takie idiotki nigdy nie zrozumieją różnicy. Zabic można ukształtowanego człowieka a nie milion różnicujących się dopiero komórek. Biologi się poucz i nie odpisuj mi z łaski swojej

Gość taka ja///
Ale wiecie co jest najgorsze ze jeżeli zrobiła to raz i teraz drugi to będzie to zrobi to po raz kolejny. chociaż mam nadzieję że nie zajdzie więcej w ciąże.

Gość taka ja///
I pomyśleć że niektórzy tak pragną dziecka i nie mogą go mieć ach szkoda gadać.

Gość Łoś super super ktoś
He odezwały się mądre. A to wam mówię ja facet. Lepiej usunąć i być szmata niż krowa cielna z workiem rozplodowym między nogami. Fuj. Obrzydzenie bierze jak się takie na ulicy widzi

Gość ales wymysliła
A Ty autorko może pogadaj z tą "bliską " osobą a nie obgadujesz ją w necie a w realu pewnie się słodko do niej uśmiechasz?? Szukasz tutaj poparcia dla swojego świętego oburzenia ale faktów do konca nie znasz prawda? Oby trafiła Ci się niechciana ciąża i zobaczymy jak to łatwo będziesz do adopcji oddawać hipokrytko :P

Gość taka ja///
Do ales wymysliła Wiesz akurat fakty to znam i to dość dobrze. I nie życzę sobie abyś mnie obrażała bo i ja nikogo nie obrażam. I proponuję Ci przemyśleć słowa które piszesz. A i owszem porozmawiam z nią o tym. Ale muszę przemyśleć co jej powiedzieć i muszę trochę ochłonąć, straciłam do niej szacunek. Mogła powiedzieć że jest w ciąży i o swoich obawach a nie po kryjomu usuwać dzieci.

Gość jkdklf
stracilas do niej szacunek, chyba sie poplacze. pilnuj swojej macicy. ja nie mam szacunku do osob ktore nie znaja podstaw biologii i nazywaja zarodek czlowiekiem. tak jeszcze powinna ci byla powiedziec o tym, bo to akurat twoja sprawa, albo do adopcji oddac..ty chyba psychiczna jestes.

Gość ales wymysliła
a to dobre, pewnie pomogłabys jej wychować ? nie byłaś w jej skórze to jej nie osądzaj, tak jak ja tego nie robię, A Ciebie osądzam i krytykuję bo w necie obrażasz tą swoją znajomą !