Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy6miesięcy

Kiedy wasze dzieci samodzielnie zaczęły siedzieć?

Polecane posty

Gość mamy6miesięcy

Jak w temacie.Moja mała ma już prawie 8 miesięcy i bez podparcia siedzi tylko kilka sekund.Zaczyna mnie to trochę martwić:(

Gość chyba ok.
9 miesięcy

Gość ffsgsg
5 miesiecy samodzielnie, niecałe 8 miesiecy i juz chidziła twardo , a wrecz biegała :)

Gość assssssssiiiiiiiii
Wiesz, moje córki bardzo wcześnie, tzn. starsza w wieku 5 miesięcy, młodsza 6. Przy pobycie w szpitalu okazało sie ze starsza ma delikatne wgłębienie na klatce piersiowej, pani doktor stwierdziła, ze to od tego ze za szybko usiadła. Każde dziecko rozwija się swoim tempem, więc nie ma powodu do zmartwień.

Gość moja siedziala jak miala
6.5miesiaca. Niczym nie podpieralam nigdy. Sama lezac na poduszcze pod duzym skosem usiadla. Od tamtej pory siedziala stabilnie, ale sama usiadla dopiero jak miala 9miesiecy

Gość moja siedziala jak miala
to znaczy usiala z lezenia na brzuszku jak miala 9 miesiecy, bo w lezaczku czy nosidle gdzie lezala pod skosem to wczesniej zaczela siadac, ale ogolnie dziecko powinno podobno siadac z lezenia na brzuszku albo z 'na czworaka'

moj pierwszy syn sam siedzail od ok 8mca, usiadl sam dopiero majac 10 ale byl w tym kierunku 3mce rehabilitowany, mlodszy syn siedzial sam od ok 5mca, usiadl majac 7, w pt skonczyl 8 i zaczyna chodzic za raczki i przy meblach za to starszy zaczal chodzic w 11 mcu a samodzielnei bez trzymania dopiero po skonczeniu roku wiec dzieci sa rozne jak widac :) mysle ze 8mc dziecko to jeszcze nei powod do zmartwien, za mc jak nie ebdzie postepow mozesz zaczac sie rozgladac za przyczyna

Gość posadzona zaczela siedziec
jak miala nieco ponad 6 miesiecy ale kiwala sie. po ok 2 tygodniach siedziala juz stabilnie. sama usiadla jak zaczela raczkowac miala ok 7 miesiecy, nieco ponad. wczesniej z pozycji pollezacej potrafila usiasc ale mowimy tu przeciez o samodzielnym calkowicie siadaniu. dla porownania znajomej corka usiadla sama jak miala ponad 9 miesiecy.