Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffmoda

swędzi mnie brzuch:(

Polecane posty

Gość ffmoda

jestem w 5 miesiacu ciazy i okropnie swedzi mnie brzuch...nawilzam go oliwka ale to mało co pomaga

Gość Ania23L
Hej mnie też swędzi jestem w czwartym miesiącu. niestety ale to przez to że skóra sie naciąga na brzuchu nie drap sie bo u mnie to mama zwraca mi uwage jak sie drapie że ponoć od drapania rozstępy wychodza ale nie wiem czy w to wierzyć czy to nie tylko przesąd

ja tez jestem w 5 miesiacu i tez czasami mnie swedzi takrze to chyba normlane :)

Gość anieEek ;***
Ja mialam takie objawy 4 tygodnie przed porodem zaczelo sie od brzucha a pozniej cale cialo mnie swedzialo i nic nie pomagalo po za zimnymi okladami moze sprobuj zwilzyc zimna woda recznik i potrzymac na brzuchu ;)

oliwka jeszcze bardziej wysusza, uzyj musteli, droga ale warto, nic po niej nie swędzi, polecam bo tez miałam ten problem

Gość anka z warty
często skóra swędzi tuż przed pojawieniem się rozstępów ale nie są one spowodowane drapaniem. Po prostu skóra ci się rozciąga.

oliwka nie pomoże, zainwestuj w emolienty do kąpieli i do smarowania ciała (Emolium, Oillan itp...), albo dobry krem przeciw rozstępom, ja używam od 4 miesiąca Pharmaceris seria M Foliacti-do kupienia w aptece, koszt ok. 30zł-nie mam ani jednego rozstępu (teraz 9 miesiąc), ale to też w dużej mierze kwestia genów Cholestaza występuje kiedy swędzi całe ciało, nie tylko brzuch

Gość przestańcie straszyć te biedne
Poczytajcie o! przesadzasz ja miałam swedzenie cały czas i było spowodowane rozciąganiem się skóry!! w efekcie cholerne rozstepy:( w 2 ciążak tak samo nie panikujcie to najgorsze co może być

Gość justynab
przy cholestazie nie swedzi cale cialo !! JA ja mam i tylko swedzialy stopy, wiec uwazajcie.

Gość Natrcja Mama
mnie tez bardzo swedzial brzuch kiedy bylam w ciazy i to normalne...da sie wytrzymac :P

jak leżałam na patologii to były dziewczyny z cholstazą i fakt najbardziej narzekały na stopy i dłonie ale nie tylko bo w zaawansowanej swędziało je już wszystko lepiej na najbliższej wizycie powiedzcie o tym swędzeniu ginekologowi i niech zleci badania w kierunku cholestazy tak na wszelki wypadek tym bardziej że i tak coś koło 30tc się je robi :)

Gość Ja miałam cholestaze
po pierwsze to nawilzaj skore a po drugie na wszelki wypadek zrob badanie na proby watrobowe, Aspat, alat, bilirubina Ja mialam cholestaze i swedzialo mnie wszystko. Zaczelo sie od brzucha, potem dlonie, rece, stopy, ale najbardziej swedzialy nogi, glownie lydki.