Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarańczowe zasłonki w oknach

Dla Kobiet- sprawy intymne...

Polecane posty

Witam. Ostatnio jak byłam u ginekologa miałam robioną cytologię i wymaz z pochwy był brany do badań czy czegoś tam. Jeszcze nie wiem jakie są wyniki-czekam na nie. Ale...lekarz mi powiedział, że mam nadżerkę :( mówił, że to się wymraża(taki zabieg kosztuje około 250zł bodajże). Miała któraś z Was to coś ?? Boli to wymrażanie ?? I czy gróźne to jest jeśli się tego nie wyleczy ?? A i do tego non stop leci mi taki biały bardzo gęsty śluz, takie kulki jakby-co to może być ?? O hogiene intymną dbam, myję się codziennie więc od czego to może być ?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkie kobietki :) Beatka :)

śmierdzę moczem krowy

Gość ja nie mialam ale moja
znajoma miala, zabieg nie boli, tylko w jednej chwili moze byc nieprzyjemny, a te uplawy to chyba grzybica, duzo kobiet iz bardzo dba o higiene intymna moze nabawic sie grzybicy..

Gość nvjnjrn
to pewnie od nadżerki. A wymrażanie nie boli. Nie rozumiem tylko czemu pytasz czym grozi niewyleczenie nadżerki?

Gość nvjnjrn
nie wiem czy jeszcze coś może spowodowac, raka na pewno.

Gość nvjnjrn
aha i gdybyś miała grzybicę czy coś to lekarz by Ci o tym powiedział. Upławy masz od nadżerki. Wymrozisz ją to upławy znikna:)

Gość nvjnjrn
eee tam, ja miałam nadżerkę jak miałam 19-20lat. Nie pamiętam dokładnie

Nadżerka musiałaby być bardzo zaniedbana żeby zrobił się z tego rak. Co do upławów, nie brałaś ostatnio jakichś mocnych antybiotyków?

No to wszystko jasne :) Jeden sposób ich działania to zagęszczanie śluzu (fizyczna bariera dla plemników). Zerknij w ulotkę, tam są wszystkie sposoby ich działa wymienione, więc tym się nie przejmuj :)

Gość nvjnjrn
nie, nie ma problemów z zajściem w ciążę.

Też mam nadżerkę, ale żaden lekarz nie proponował mi jej wypalenia. Chodzę regularnie na obserwację i robię ewentualnie badania, ostatnio brałam abiothyl (nie pamiętam jak to się dokładnie pisze). Także nadżerka jest "zaleczona". Póki co ginekolog powiedziała mi, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zobaczę jak to będzie potem, bo może też wypytam o wypalanie. Moja mama mi mówiła, że też miała nadżerkę, ale po ciąży jej zniknęła.

Gość nvjnjrn
Piszę o tych upławach z powodu nadżerki bo ja też je miałam a nie brałam żadnych lekarstw, antybiotyków a tym bardziej nie zażywałam środków antykoncepcyjnych. Po wyleczeniu nadżerki upławy zniknęły :)

Mi lekarz mówił, że wymrażanie jej jest konieczne...:( A oprócz tych upławów to mam czasami takie uczucie, że chce mi się sikać-idę do wc się załatwić i wyleca 2-3 kropeli a to uczucie nadal jest, często też mam dziwne pieczenie w tych miejscach :(

Hm, możliwe, że załapałaś jakąś infekcje (np. cewki moczowej, pęcherza). To mogą być dwa niezwiązane ze sobą symptomy. Idź jeszcze raz do lekarza. Jak już o takich zmianach we florze bakteryjnej mowa, to niektóre leki mogą powodować grzybicę, w tym też te dermatologiczne. Myślałam, że lekarza uduszę jak mi przepisał tabletki na trądzik nie informując o skutkach ubocznych :/

Gość nvjnjrn
Nadżerka posiada następujące objawy: obfite upławy z pochwy, np. w czasie ciąży, co ściśle wiąże się z dużą ilością śluzu, który wytwarza nadżerka wydzielina, której towarzyszyć może stan zapalny, wywołuje podrażnienia, będące źródłem dyskomfortu. Pewnie stąd to pieczenie

Oj daj spokój-to, że nie można zajść po tabletkach w ciążę to nie prawda, najwyżej cykl jest trochę rozregulowany przez jakiś czas.

Gość moja mama to miala
zaniedbala, poniewaz wyjechala zagranice, a potem juz o tym zapomniala... w wieku 47 lat wycieli jej macice poniewaz bylo to juz tak rozrosniete....

Gość nvjnjrn
Ja używałam plastrów jakis czas temu ale zrezygnowałam bo odklejały mi się na basenie:/

No mam zamiar w tym tygodniu iść do tego lekarza odebrać wyniki i umówić się na zabieg, ale strasznie się go boję :( Inne środki antykoncepcji-muszę wybrać inny niż tabletki. A Wy dziewczyny jakie bierzecie ? Jak się zabezpieczacie ? Pozwole sobie Was zapytać :P

Ja miałam problemy z hormonami więc najpierw założyli mi implant. Podobno najbardziej skuteczny, ale paskudne skutki uboczne (plamienia .... ). Potem przeszła na tabletki i jest ok :)

Gość nvjnjrn
Nie masz się czego bać bo zabieg nie boli:) Ja zrezygnowałam z antykoncepcji bo strasznie po niej puchłam :(