Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jnknknknkn

egipt - kto byl co o nim saadzicie

Polecane posty

Gość podrózniczka2
Warto wybrać się na Synaj np. do Sharmu.Wysoki standard hotelowy/ minimum wybieramy 5 * i opcję all inclv., bo taniej wychodzi niż dokupywać cośkolwiek na mieście/. Poza hotelem syf i wielki plac budowy ale nie musisz opuszczac ośrodka, który jest twierdzą nie do zdobycia.Wycieczki fakultatywne bardzo męczące, ale warto się zmęczyć i zobaczyć Jerozolimę, zjawiskową Petrę w Jordanii czy Górę Mojżesza.Na mnie ta ostatnia zrobiła największe wrażenie, prawie mistyczne przeżycie.Co do mentalności tubulców to niestety w krajach arabskich tak jest i nie ma na to rady, trzeba wytrzymać.Zemsta faraona też potrafi skutecznie uprzykrzyc pobyt, warto odwiedzić miejscową aptekę, bo środki zakupione w Polsce nie działają.Generalnie jedź, skoro to pierwszy wyjazd to będziesz zadowolona, pogoda gwarantowana, rafa koralowa nie do opisania i baseny też super.

Gość podrózniczka2
żapomniałam dodać,że akurat ciepłe ciuchy warto miec o ile planujesz wycieczki.Na Górze Mojżesza noca jest koszmarnie zimno i przydadza się ciepłe spodnie, polar albo coś w tym rodzaju.Ja spędziłam noc okutana w ręcznik plażowy, bo nic ciepłego nie miałam.Warto też wziąć laptopa, w hotelach darmowe łącze wi-fi to standard.

Gość co sadzimy
No coz, wlasnie wrocilismy. Pdobnie jak reszta naszej grupy przezylismy gleboki szok. Egipt a szczegolnie Kair, to kloaczna dziura pelna agresywnych dzikusow. Obecni mieszkancy Egiptu to barbarzyncy, ktorzy odcinaja kupony z pozostalosci po antycznej cywilizacji sprzed 4 tysiecy lat z ktora nie maja nic wspolnego. Ten kraj powinien byc zamkniety dla turystyki, wyludniony i odsyfiony.

Gość gość
Up

Gość allareczka
A mi się na przykład w Egipcie bardzo podobało. Wybraliśmy z mężem bardzo dobry hotel 5* o wysokim standardzie (Hilton) tak więc wypoczywaliśmy w dobrych warunkach. Obsługa również świetna. Pogoda fajna, na początku faktycznie bardzo gorąco ale potem się przyzwyczaiłam. Szukając wycieczek warto jest skorzystać z takiej wyszukiwarki: http://slonecznyegipt.pl/ - dzięki niej można przeszukać sobie wszystkie oferty (obecnie praktycznie każde biuro je oferuje). Nie bierzcie tych najtańszych . Warto jest jednak trochę zainwestować ale wypoczywać w wygodnych warunkach.

Gość gość
ja bylam 2 razy i jestem zachwycona, napewno tam pojade jeszcze nie raz:)

Gość gość
ja również podłączam się do pozytywnych opinii, bardzo mi się podobało w Egipcie. Ale polecam przede wszystkim wypoczynek aktywny :) sama zdecydowałam się na zorganizowany wyjazd kitesurfingowy z: http://kitewyjazdy.pl/kite-egipt-el-gouna.html polecam!

Gość gość
piękna pogoda i piękne rafy do nurkowania , urlop tam to wypoczynek czyli leżakowanie pływanie , zwiedzać nie ma co prócz paru miejsc , dookoła piach piach i jeszcze raz piach jedzenie marne do Egitpu jeżdżę typowo dla lenistwa , wypocząć wybieram miejsca gdzie nie ma dużych hoteli zgiełku turystów ale żeby coś tam więcej zdziałać to nie to miejsce na takie rzeczy

Gość gość
Piękne plaże, piach, piach, piach, woda ok. Rozrywki dość ubogie. Nie jestem fanką pamiątkarstwa. Jedzenie turnusik odchudzający. Bezpiecznie.. watpie... Napady nożowników, wejścia do hoteli, kradzieże, zatrucia, nie zapewnienie opieki zdrowotnej.