Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nie chce przebimbac wakacji

jezdzil z Was ktos kiedys jako au pair?

Polecane posty

jak to jest?byliscie zadowoleni?szukam czegos na wakacje i juz czuje, ze znow nic nie znajde.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 margi78
ja jezdzilam ale 10 lat temu do Wloch,a Ty gdzie chcialabys pojechac?

Udost臋pnij ten post

ameryka, anglia? gdzies, dzie jest angielski. choiaz moglabym w sumie wszedzie, tylko, ze angielski wlansie mam slaby i chce sie go nauczyc, wiec jakiskurs tam na miejscu tez bylby fajna opcja. a jaky dalo rade, to do rosji, ale z tego co widze w necie, to w ogole do rosji nie ma takich ogloszen:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 margi78
poszukaj jakiejs agencji najlepiej

Udost臋pnij ten post

no czytalam na stronie agencji w moim miescie, mozliwosc zgloszenia checi wyjazdu na wakacje do 15 maja:P jak wspominasz te wyjazdy?idzie cos zarobic?jak bylo z Twoim ang? powiedz troszke, jak mozesz;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a czy oni nie chca
osob z komunikatywnym angielskim ? kiedys przegladalam oferty i wszedzie chcieli komunikatywny angielski ;/ a ze moj jes slaby to sobie darowalam ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 umpa lumpa
jechalam z Au Pair in America, polecam. Na ich stronie mozesz poszukac biura, zadzwonic, umowic sie. Angielskim sie nie martw, bo sama ledwo co dukalam. Przygoda zycia - tylko czy oiekowalas sie kiedys dziecmi? Dasz rade spedzic z dzieciakami do 45h/tydzien?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 margi78
znalam troche wloski,ale pojechalam zeby sie go nauczyc dobrze,wtedy zarobki byly slabe,teraz pewnie jest duzo lepiej.Zostaly mile wspomnienia a jezyk wloski znam bardzo dobrze,bo moja przygoda sie na tym nie skonczyla

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlaczego cie stopuje wiek?
hmm z au pair ciezko na wakacje..ja bylam w anglii sama znalazlam w necie, pracowalam u nich rok.ang swietnie podszkolilam.

Udost臋pnij ten post

ale jak dukalas, to jak dogadywalas sie z dzieckiem i rodzina?co nalezalo do Waszych obowiazkow? jelsi chodzi o opieke, to nie byloby wiekszych problemow, moze doswiadczenia wielkiego nie mam,ale przeciez ostatnie 2 lata nauczylam sie duzo przy mojej bratanicy.

Udost臋pnij ten post

a nie balyscie sie do jakiej rodziny traficie? jak sie z nimi dogadywaliscie? jak o studiach nie znajde roboty, to wyjade na dluzej, na razie myslalam o wakacjach, ale chyba juz nie mam szans.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 umpa lumpa
Dukalam, ale dzieci mnie ladnie same naprowadzaly, tlumaczyly, nie wysmiewaly (przyzwyczajone do au pair). Przy nich nauczylam sie bardzo szybko. No i zabawy typu: czytanie ksiazeczek, sluchanie bajek doksztalca jezyk. Obowiazki to zazwyczaj przygotowac dzieci do szkoly, sniadanie, posprzatanie po sniadaniu, odwozenie/odprowadzenie do szkoly, pozniej jakis lekki posilek po szkole, lekcje, zabawy. Ot, nic wielkiego. Do USA mozesz w kazdej chwili, nie tylko na wakacje. Wymagana jest matura i prawo jazdy.

Udost臋pnij ten post

wiem, ale ja tu mam teraz studia, musze je skonczyc, dlatego wolalam wakacje no i 3 miesiace to tak w sam raz na pierwszy raz:P musialas prowadzic auto?ja mam prawko, ale nie jezdze. czy to jest obowiazkowe do tego stopnia, ze nie przyjmuja bez prawka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
w zesz艂ym roku przez kilka miesi臋cy :) nie czytam ca艂ego topiku, opowiem Ci w du偶ym skr贸cie - by艂am w Niemczech, roboty by艂o du偶o (3 dzieci), znacznie wi臋cej ni偶 przewidywa艂a (gwarantowa艂a haha?:D) to umowa. nerw贸w zjad艂am tam co niemiara, ale korzy艣ci zdecydowanie przewy偶szaj膮 minusy :) podszkolenie j臋zyka - BEZCENNE!!! + troch臋 zaoszcz臋dzonej kaski (ale nie za du偶o w moim przypadku:P poza tym w De p艂ac膮 au pair 260euro/mc czyli jak masz jakie艣 swoje potrzeby to niezbyt 艂atwo jest co艣 od艂o偶y膰) no ale przede wszystkim ten j臋zyk, usamodzielnienie si臋 (nawet je艣li WYDAJE CI SI臉, 偶e jeste艣 ju偶 samodzielna), sprawdzenie w zupe艂nie nowej sytuacji, miejscu, roli. poznanie obcej kultury, to wbrew pozorom te偶 bardzo wa偶ne :) no nie wiem co jeszcze mog艂abym Ci napisa膰. je艣li si臋 zdecydujesz to b膮d藕 gotowa na przera偶enie na pocz膮tku, na pewno p艂acz z wra偶enia i w og贸le, ale to trwa nie d艂u偶ej ni偶 2 do 3 tygodni (no chyba 偶e kto艣 jest przypadkiem szczeg贸lnym), potem wyznaczasz sobie cel i do niego d膮偶ysz :) chwile niezapomniane, poza nerwami na dzieci czy ich rodzic贸w - b臋dziesz to mile wspomina膰 (no chyba ze trafi Ci si臋 wyj膮tkowo beznadziejna rodzina, ale to si臋 raczej rzadko zdarza), na pewno pozostaniecie w kontakcie po wyje藕dzie :) ja jestem z moimi w regularnym kontakcie. no nie wiem co jeszcze.. pewnie co艣 mi si臋 jeszcze przypomni. aha - ja znalaz艂am rodzin臋 na stronie www.aupair-world.net i serdecznie mog臋 t臋 stron臋 poleci膰!! tylko 偶e nie ma tam j臋z. polskiego, musisz poradzi膰 sobie po obcemu :) wszystko wyszukasz za darmo, bez 偶adnych po艣rednictw, agencji, kt贸rym musia艂abym niema艂o zap艂aci膰. jak chcesz co艣 jeszcze wiedzie膰 to pytaj!! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
nie piszcie jej, 偶e na wakacje to ci臋偶ko. niekt贸rzy chc膮 na rok, ale niekt贸rzy na miesi膮c, 2 czy 3. wi臋c jak si臋 chce to si臋 znajdzie. w ka偶dym kraju jest tyle rodzin, poszukuj膮cych au pair, 偶e na pewno znajdziesz kogo艣 na te 3 miesi膮ce, je艣li dobrze poszukasz :)

Udost臋pnij ten post

jakbym miala jechac, to musze byc pewna, ze to bezpieczna sprawa i tak czytam o tym au pait in america(chcialamz tego programu w przyszlym roku jchac na camp america-to chyba jedna firma), no i tam sie sporo placi za program wlasnie, alew sumie czulabym sie bezpiecznie. najbardziej sie boje, ze trafie na dziwna rodzine i, ze dzieci beda diablami, ktore beda mi uprzykrzac zycie:P w jaim momencie zycia wy wyjezdzalyscie? mialyie przerwe w studiach?nie tudiowlayscie? po skonczeniu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
aha - je艣li b臋dziesz kogo艣 szuka膰 sama, nie przez agencj臋 i nawi膮偶esz kontakt z jak膮艣 rodzin膮 - nie b贸j si臋 o nic pyta膰! dla takiej rodziny to wyraz Twojego zaanga偶owania i powa偶nego podej艣cia do sprawy. poza tym robisz to dla siebie - ja nie chcia艂am by膰 zbyt nachalna, "w艣cibska" czy nie wiem jaka :P i co - jedno z dzieci by艂o nadpobudliwe :O czaicie baz臋?! NIE WIEDZIA艁AM O TYM, decyduj膮c si臋 na prac臋 u tej rodziny. no ale nic, prze偶y艂am i powiem Wam na dodatek, 偶e to z t膮 nadpobudliw膮 najbardziej si臋 z偶y艂am :D na pocz膮tku w 偶yciu bym nie uwierzy艂a, 偶e to z ni膮 najtrudniej b臋dzie mi si臋 po偶egna膰 :) no nic, 偶ycie bywa przewrotne ;) wi臋c pytaj o wszystko, co tylko wyda Ci si臋 warte uwagi. dlatego preferuj臋 w艂a艣nie szukanie rodziny na w艂asn膮 r臋k臋 - pytasz o co chcesz, kurde sama decydujesz gdzie i do kogo jedziesz, ewentualny wcze艣niejszy powr贸t raczej bardziej mo偶liwy, ni偶 po wyje藕dzie przez agencj臋.. no nie wiem, r贸b jak chcesz, powodzenia, nie poddawaj si臋 i szukaj ju偶 teraz, je艣li chcesz by膰 tam jak najd艂u偶ej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
ja wyjecha艂am po maturze, teraz szykuj臋 si臋 na studia :) kurde, 偶eby wszystko posz艂o po mojej my艣li... albo chocia偶 cz臋艣膰 z tego, co ma si臋 zdarzy膰... :P

Udost臋pnij ten post

na tej stronie co podalas-JA BY艁AM!-znalazlam super oferte do Moskwy!, ale szukaja opiekunki z supr znajomoscia angielskiego:P ale fajnie by bylo, kurcze:)

Udost臋pnij ten post

By艂am au pair w tamtym roku w Bergen w Norwegii przez nieca艂e 2 miesi膮ce :) Zarobi艂am do艣膰 poka藕n膮 sumk臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
kurde, narobi艂a艣 mi ochoty wyjazdu na wakacje :D ale musz臋 poszuka膰 jakiej艣 lepiej p艂atnej pracy, 偶eby zarobi膰 sobie na studia, co to jest 260 euro przy drobnych wydatkach... :P

Udost臋pnij ten post

Je偶eli kto艣 nie ma wi臋kszych ambicji, jak pracowa膰 w roli parobka opiekuj膮c si臋 cudzymi bachorami z "zagramanicy"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
o matko to ile p艂ac膮 w Norwegii, 偶e sporo zarobi艂a艣 w 2 m-ce? o.O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
i to jeszcze nieca艂e... 艁A艁 :D Go艂omp - je艣li kto艣 ma ambicje nauczenia si臋/podszkolenia j臋zyka, poznania obcego kraju i nawi膮zania znajomo艣ci - to wyjazd jako au pair jest jednym z najlepszych sposob贸w. poza tym nie m贸wimy o sta艂ej pracy, tylko okresowej, nie wiem czego si臋 czepiasz :)

Udost臋pnij ten post

260na tydzien? tu czytam daja 100 i myslalam, ze to sporo:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
NA MIESI膭C!!!

Udost臋pnij ten post

chce sie nauczyc angielskiego, jak czytam oferty, t rozumiem, ale w zywym kontakcie byloby ciezko, glupio tak troche. nawet bysmy sie ne poznali, bo pewnie by sie usmiechala jak glupia i kiwala glowa:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
haha :D spokojnie, wszelkie blokady na pocz膮tku s膮 norm膮 :) oni to zrozumiej膮, nie b贸j 偶aby :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JA BY艁AM!
dobra, ja ju偶 spadam :) gdyby艣 chcia艂a si臋 czego艣 dowiedzie膰 to pisz, odpisz臋 jak b臋d臋 (pewnie jutro). mi艂ego szukania, cze艣膰 ! :)

Udost臋pnij ten post

dzieki za strone, super jest!! sa zdjecia i fajny opis, czlowiek sie czuje od razu lepiej, jak wie z kim rozmawia. papa!

Udost臋pnij ten post