Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nlssonc

czy jak sie tak ubiore to moge dostać wpie***ol?

Polecane posty

Gość nlssonc

a wiec szturmówki (bojówki - jak kto woli) czerwone szelki biała koszula z krótkim rękawkiem czarny krawat + konwersy czarne. moja mama mówiła ze jeśli się tak ubiorę to będzie że wyglądam jak mały skin (no nie taki mały 165 mam) i ze w jej czasach jak sie tak ubrało i weszło w nie te ulice co trzeba bo mogłeś być "oklepany" czy tak jest nadal? czy ten strój nadal to symbolizuje

Gość nlssonc
?

Gość in somnia
teraz już nie ma skinów zdaje się..

Gość nlssonc
no ale czy ten strój nie bedzie sie podpisywał pod jakas subkulure ja jestem raczej neutralna a niemam ochoty zmieniac moich rysów twarzy po nie właściwym ubiorze

Gość aaaaaaaha
jasne że są skini. ale czy pobić? no nie wiem. zależy na jkaich ludzi trafisz. jak bedziesz w stroju metala tez ci to grozi. w innych tez, bo akurat jakiemus dresowi sie np nie spodobasz.

Gość nlssonc
no ale ja sie zastanawiam czy ten strój w ogule sie pod jakąś subkulture podkłada

Gość in somnia
jeszcze 10 lat temu skinów było zatrzęsienie, a teraz ze świecą szukać (jeśli ktoś chciałby szukać), takie moje zdanie, a wracając do tematu to szelki jednak są symbolem subkultury i jeśli chcesz pozostać neutralna, to wydaje mi się, że nie powinnaś ich nosić

Gość evilucifer
jesteś neutralna, ale czerwone szelki...

Gość nlssonc
no ale jesli juz te szelki są to do jakiej subkultury sie odnosza? szczegulnie czerwone

Gość hjcbssfhfbskjb
ja nosze czerwone szelki, spodnie, glany;) skini sa bardzo ciekawa subkulturą, ja do zadnej nie naleze ale gdybym miała wybierać to chyba skinem bym była:)

Gość czerwone szelki to noszą
maklerzy ;)

Gość nlssonc
maklerzy?;>

Gość in somnia
odnoszą się właśnie do skinów, oiowców

Gość kklocekk
co do tematu to wpie**ol murowany.

Gość łukasz21z
ja to nie mam ani butów, ani kurtki, ani spodni:/

'skini sa bardzo ciekawa subkulturą, ja do zadnej nie naleze ale gdybym miała wybierać to chyba skinem bym była" Gratuluję inteligencji. Są skini, to nacjonaliści, wiem, bo w moim mieści wciąż są i potrafią wpieprzyć komuś, bo jest czarny.

Gość nlssonc
eh nierozumiem kklocekk mozesz dokładniej?

Gość evilucifer
czerwone szelki to symbol redskins.

Gość kklocekk
będziesz przekopany. w Polsce nie lubimy skinów.

Gość evilucifer
Maladie - w dupie byłaś, gówno widziałaś. 1) nacjonalizm nijak się ma do bicia kolorowych 2) oryginalni skin i byli czarni 3) ona chce ubierac czerwone szelki a więc symbol ruchu skinów przeciw uprzedzeniom rasowym

Gość kklocekk
załóż zwykły t-shirt i dżinsy. po co się wyróżniać??? w takim odzieniu będziesz miał poczucie bezpieczeństwa a to ważne w dzisiejszych czasach.

Gość nlssonc
przekopany? chyba przekopana

Gość hjcbssfhfbskjb
a więc gówno wiesz. skini nie są nacjonalistami, mówisz o boneheadach. i co masz do mojej inteligencji, skoro nic nie wiesz jak widac o tej subkulturze to po co sie wypowiadasz?

Gość in somnia
Maladie --> a skąd jesteś? ja zastanawiam się od dłuższego czasu nad tym, że zniknęli mi skini z ulic, a kiedyś było ich pełno. Tylko że u nas była od lat walka z nimi i może była skuteczna, a może oni wyrośli z tego, nie wiem. Zastanawiam się czy w innych miejscach Polski jest podobnie

Gość nlssonc
nom moja mama nadal zyje skinami itp np - flejers na pomaranczowej stronie zadyma sznurówki w glanach - w jednej biała w drugiej czerwona - anarchia

Gość nlssonc
a teraz tego juz niema nie wiem czy to dobrze czy źle jak sądzicie

Gość łukasz21z
maladie "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa"

Gość njsk
eh ja mam takie pytanie do was czy ktos moze wie gdzie mozna kupic szelki? własnie w kolorze czerwonym? w Tarnowie

Gość in somnia
Maladie chyba chodziło o formę jaką ten ruch przybrał w Polsce lata temu i jak się rozpowszechnił u nas wśród ludzi którzy nie wiedzieli nawet jakie są korzenie ruchu itp A co do zanikania znaczeń dla mnie to jest cholernie smutne, ale nie rozpatruję tego w kategoriach dobrze-źle, nic się nie poradzi na to że ludzie stali się... bylejacy

Gość njsk
nom dla mnie też jest to zaje... smutne teraz jak słucham opowiadać mojej mamy (kobieta ma dopiero 35 lat - ja 17) to naprawde kiedys to się zwracało uwagę na strój koszulka nie z tym napisem lub symbolem nie ten kolor spódnicy włosów zamiana glanów na konwersy i twarz przemalowana a teraz? "hip-hopowcy" ubierają się na czarno w koszulkach z anarchią. ludzie nawet glany do zwykłych dżinsów zakładają nie mówiąc o kolorach sznurówek bo o tym to chyba pojęcia nie mają