Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukiwacz wózka

Navington-cadet OPINIE, wózki navi

Polecane posty

Gość poszukiwacz wózka

Witam! Przymierzam się do zakupu wozka z serii 3 w 1 i zastanawiam się nad Navingtonem. ROzwazam w szczegolnosci model cadet. Prosilabym o info czy ktos jezdzi taki wozkiem, jak sie w nim sprawdzaja skretne kółka, jak z czyszczeniem, wygodą dziecka itd. Jezeli ktoś jezdz jakims innym wozkeim tej firmy to rozniez bede wdzieczna za wszystkie opinie.

Gość poszukiwacz wózka
Halo, dzień dobry ;-) czy może ktoś jeździ lub mial cos do czynienie z takim wózkiem?

Gość mnie sie podoba galeon z ich
kolekcji :)

Gość a ja mam caravel
jest to moim zdaniem wozek nie do zdarcia. Jezdzilam gondola cala zime i teraz sie bede na spacerowke przerzucac. Cadeta widzialam, tez sie nad nim zastanawiała, ale chciałam cos do bujania. Tapicerki jeszcze nie pralam tylko czyscilam miejscami i super, bez jakichs problemów. Jezeli chodzi o gondole w tym moim typie to jest w niej duzo miejsca, takze nawet w zimie kiedy masz dziecko w kombinezonie, mojej corce nie brakowalo miejsca. Cadet jest chyba podobny, jezeli chodzi o ilosc miejsca dla dziecka.

Gość gopif
Dziewczyny posiadające Navingtony jakie macie kolory tapicerek? MNie bardzo podoba się indian - brązowy i ewentualnie czerwony. Mam jednak wielkie obawy czy te kolory nie są za jasne. Dodam, że mam dużego psa, który podczas spacerów kąpie się w każdym bajorze i potem wszystkich chlapie. No i jeszcze zimowe błoto. Moja dzidzia przychodzi na świat w lipcu więc gondolka zahaczy o zimę (ta brązowa ma zamsz na dole).Może któraś z was wie jak on się zachowuje w praktyce.

Gość gopif
Dodam, ze zastanawiam się nad kupnem galeona ze względu na miękkie podwozie. Wózek w 90 % wykorzystywany będzie do leśnych wędrówek. Czy myślicie, że to dobry wybór?

Ja oglądałam ostatnio wózki Navington i musze przyznac, ze najbardziej odpowiada mi galeon. Spelnia on moje wytyczne, a mianowicie: 1) Jest solidnie wykonany; 2) Ma obszerna i przewiewna gondole; 3) Tapicerke mozna prac; 4) Budka cicho sie sklada; 5) Stelarz latwo sie sklada i mozna go latwo znosic po schodach, 6) Wozek jest na wahaczach dzieki czemu fajnie sie buja i przez to nie jest sztywny. Ma solidne pompowane kola (ja bede jezdzic wozkiem glebokim zima, wiec te kola mi odpowiadaja). W zestawie jest moskitiera, folia p/deszczowa, pompka, szelki. Trzeba dokupic torbe pielegnacyjna (pani w sklepie powiedziala, ze sa 2 rodzaje toreb (cena 100 zl i 150zl), i polecala torbe za 100zl (w ktorej miesci sie duzo wiecej niz w tej drozszej). Ja na razie zastanawiam sie tylko nad wersja gleboka. W navingtonach podoba mi sie to ze kazdy element wozka kupuje sie osobno.

Gość krzesis
ja jezdze cadetem i oceniam go na 4 w skali 6 :) napewno jest bardzo zwrotny, lekki, miesci sie w kazdych drzwiach sklepowych. duza gondola to napewno kolejny plus. minus widze w sumie jeden : male kolka gorzej sie prowadza na nierównych chodnikach i na wyboistym terenie- np. w lesie pozdr

Gość galeon dobry wybór
Galeon to bardzo dobry wybór, nawet jeżeli chodzi o wedrówki po lesie ;-) bardzo mi sie te wózki podobały, a ogladałam dużo innych firm, ale ten jednak zdecydowanie mi się najbardziej spodobał. Jeżeli chodzi o kupno, to my akurta trafiliśmy cały zestaw za przyzwoitą cenę ;-) w pierwszym uśmiechu w czestochowie. Teraz takie zestawy mają pierwszyusmiech.com/product-pol-88-Galeon-gondola-Genua-spacerowka-Spinaker-Red-Sea.html Oni chyba maja wszystkie modele i można kupować razem i osobno, w zaleźnośći od tego ile kasy chce sie wydac naraz. My akurta mamy czerwony, i super wygląda.

Gość mostu
Właśnie wczoraj kupiłem Cadeta 3w1. Fakt faktem prostota rozkładania, demontowania, waga poszczególnych elementów, oraz możliwości modyfikacji przemawiają ZA. Ergonomia i estetyka też przemawia ZA. Ale mam jedno ale, czy u was też buja się gondolka na adapterze? nie wiem czy to tak ma być, czy coś jest nie tak (ogólnie widzę że to się nie połamie, ale nie wiem czy gondolka nie powinna sztywno trzymać się na ramie - no chyba że konstrukcje modułowe mają taką przypadłość)

Gość andrzej.t
Mam dokładnie ten sam problem co mostu. Po dokładnych oględzinach w domu też zauważyłem że gondola buja się przód/tył ponieważ w adapterach jest chyba za dużo luzu. Przyznam że mnie to bardzo niepokoi. Dziś pakuję wózek i jadę do sklepu. Chce zobaczyć czy inne egzemplarze Cadet'a mają taką samą przypadłość. Do tego przykrycie na nóżki w gondoli jest diametralnie inne niż na zdjęciach. Jest tak wyprofilowane że w sumie gdyby dzieciaczek zajmował całą długość gondoli to połowa dziecka byłaby nie przykryta. Coś jest z tym pokryciem nie tak. Zobaczymy co w sklepie powiedzą.

Gość krzesis
Tak gondolka się buja również u mnie. Jeżdżę nim już 4 miesiące i nic złego z tego powodu się nie stało na szczęście ;) Wydaje mi się że te adaptery poprostu tak mają. Podzielcie się info co Wam powiedzą w sklepie na ten temat!

Gość mostu
Tak, widać że w różnych krajach różnie nazywają te wózki (tak jak u nas Algida, w Hiszpanii to Ola). U nas ten wózek jest nawet tańszy, ale nie o to tu chodzi. Jeśli mimo tego "bujania się" nic złego się nie dzieje to większego problemu niema - dla świętego spokoju zrobię sobie podkładki, zobaczymy jaki będzie efekt :) .

Gość andrzej.t
No ja jestem już po dyskusji w sklepie. Efekt jest taki, że wymieniamy sobie na Mutsy Transportera z dopłata. W każdym razie w sklepie powiedzieli, że taka uroda tego modelu. Obejrzałem chyba z 5 innych modeli innych producentów i gondola wszędzie się bujała przód/tył. Kwestią było tylko to czy to bujanie było nieznaczne czy naprawdę duże (tak jak w moim egzemplarzu Cadeta. Jest to kwestia tego że adaptery nie są bardziej dopasowane do siebie (gdyby były, ciężej byłoby wpiąć i wypiąć gondole/spacerówkę) i do tego w Cadecie dość płytkie. Porównałem z Transporterem gdzie adaptery wchodzą dużo głębiej w gondole i są szersze co daję nam mniejsze możliwości bujania. Prawie wcale nie bujały się wózki gdzie gondola była mocowana w 4 miejscach. W mojej osobistej opinii adaptery w Cadecie powinny być trochę lepiej spasowane do siebie to i by się mniej bujało. Zawsze można dorobić jakąś wkładkę i usztywnić. W sklepie twierdzą, że to totalnie nie będzie zagrożeniem i to bujanie spełnia funkcję amortyzacji i dzieciaczek łatwiej zasypia.

my mamy te wózek i jest fajny, jakoś się szczególnie a tych adapterach nie buja prawdę mówiąc. wybraliśmy kolor indian, bo wydawał się taki najbardziej neutralny. ja jednak i tak na ogół noszę dziecko w chuście, więc z gondolki to raczej nie skorzysta za bardzo :D niemniej wózek ok :)

Gość mostu
Dla zainteresowanych montażem podkładki - 20 minut i po gotowe, zrobiłem po jednej podkładce na każdy z adapterów. Zainstalowane są na dolnej ich części i trzymają się znakomicie (sztywno - bez luzów), wypinają się również łatwo. Teraz jestem w pełni zadowolony z wózka :)

Gość ciekawe z tym bujaniem
Bo ja tez mam cadeta i tez trzy w jednym, ale u siebie jakos nie zauwazylam tego bujania. A nawet jezeli jest, to musi byc na tyle małe ze mi nie przeszkadza ;-) Generalnie wózeczek bardzo fajny, elegancki ale z fajnym miejskim zacięciem. Jak na wózek 3w1 to mały po złożeniu. Gondola duza, wygodna ładnie zrobiona, kilka fajnych udogodnień dla mamy i dziecka ;-) Co najlepsze jak na wózek tej klasy, przyzwoita cena za 3 w 1. Ogólnie do polecenia!

Gość mostu
Bo taka jest prawda - to znakomity wózek i nie zamierzam wymieniać go na inny, ale tu poruszyliśmy problem który jak widać nie u wszystkich występuje, a da się rozwiązać w prosty sposób.

Gość diabl123
Czy ktoś jeszcze użytkuje wózki tej marki i może podzielić się swoim doświadczeniem??? Czy lepiej dokupić fotelik Navington czy Maxi Cosi? Ja planuję kupić Galeona. Dziecko przyjdzie na świat poźna jesienią i wiem ze ten wózek ma super gondole, duże kola i jeszcze te wahacze.... super bujaja. Mam nadzieję że spelni wymagania zimą...

dziewczyny które maja cadet, pytanie - czy kosz nie jest zbyt nisko i nie szoruje po ziemi czasem ? bardzo nam sie ten wózek podoba ale ciagle nachodza mnie różne wątpliwości :(

Gość mostu
może nie jestem dziewczyną, ale odpowiem na pytanie. Nic nie szoruje po ziemi ;). Co najwyżej może się pobrudzić troszkę jak w kałuże głębokie szybko sie wjedzie. Natomiast materiał to jakiś polipropylen sztywny jest wiec nie zamoknie :). Swoim jeździłem po skoszonej trawie na 5cm i trawa nie sięgała do kosza.

Gość Chdisk
Matsu mógłbyś opisać jak i jakie podkładki zrobiłeś?

Gość mostu
Jak wrócę do domu, to pomierzę podkładkę, narysuję ją z wymiarami, a następnie zamieszczę tu linka, żeby na wszelki wypadek wszyscy zainteresowani mogli z tego korzystać :).

Gość Katieee
Mnie też zachwyciły te wózki, ale powiedzcie czy one są naprawde takie idealne? Bo jak dla nas to wydać 2500 na wózek to dużo, więc to musiałby być bezawaryjny i superidealny wózek. Interesuje nas Navington Caravel. A jak się wam podoba torba? Bo z tego co widziałam na ich stronie to chyba mało praktyczna. Ani ją powiesić na rączce, ani gdzie indziej... to jak? W ręce nieść? Czy do koszyka na dół wsadzić? Czekam na opinie :)

Gość FankaCorveta
Torbe sie wiesza na paskach specjalnych i powiem że choć może nie wygląda na zdjeciach super, to jest dosc praktyczna. Dużo się mieści, ma fajne przegródki, dobrze sie czysci. Co do samego wózka ja mam model corvet. Jeżdzimy od stycznia i odpukać nic sie jeszcze nie popsuło. Jeżeli chodzi o cenę to nam sie udało trochę rozłożyć, bo najpierw kupiliśmy ramę i gondolę, a dopiero jak się syn do spcaerówki chciał przesiadać to dokupiliśmy siedzisko. Więc myśle że to jest spoko ze wzgledu na finanse i że można wypróbować ramę, a jak sie komuś spodoba to kupuje spacerówkę. Dla mnie dobry wózek, wart swojej ceny.

Jeśli ktos mysli nad sprzedażą Navingtona to proszę o kontakt, bo ja bym chętnie odkupiła:)

Gość mostu
Sorry że nie dałem znaku życia... dziecko się urodziło i zapomniałem o świecie... dziś przyjdę do domu wymierzę, narysuję rzuty i wstawię linki do obrazków. Sam zrobiłem, nie wiem czy jest jakakolwiek możliwość kupna tego.

Witam , też kupiłem ten wózek w niedzielę i też lata gondola, ale wystarczy podkleić na adapterach na górze filc od mebli samoprzylepny i działa. nie eliminuje problemu w 100 procentach, ale pomaga.

Cadet nie ma amortyzatorów przy kołach i ponoć właśnie ten luz powodujący lekkie bujanie ma zamortyzować ewentualne trzęsienie wózkiem przy wjechaniu na nierówności. Dlatego po co usztywniać gondolę, wtedy na przy wjechaniu na nierówności wytrzęsie dzieckiem. Rozmawiałam z trzema osobami, które użytkują ten wózek (sama dopiero będę go kupować) że nic się nie dzieje złego, nic się nie urwało i dzieciątko było bezpiecznie w gondolce.