Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukiwacz wózka

Navington-cadet OPINIE, wózki navi

Polecane posty

Gość Nagi Cadet_Jot
Dziwczyny, które mają torbe - mam prośbę o opinie którą z dwóch wybać i czy warto zainwestować w śpiworek? Trochę mnie Panowie przestraszyliście z tym bujaniem.. Wybraliśmy Cadeta. Zamówiony przez sklep internetowy - zamierzaliśmy kupić zupełnie inny, ale jak podjechaliśmy zobaczyć go "na żywo", okazało się że każdy z modeli jaki braliśmy pod uwagę jest ogromny. Jestem niewysoka i drobna, więc z takim wózkiem czyłabym się śmiesznie :) Pokazano nam Cadeta (tak po babsku jak przy kupnie auta zależało mi na czarnej ramie) ;) od razu nam się spodobał: wykonanie na bardzo wysokim poziomie, wybraliśmy Black Sea - pomarańczowe detale wyglądają ciekawie. Faktycznie po złożeniu jest bardzo zgrabny. Waga też nie przeraża. Co do wykonania nie mam zastrzeżeń, co do jazdy muszę poczekać dwa miesiące aż córuś zacznie w nim jeździć ;) Zamówiliśmy w dwóch różnych sklepach www bo dzięki temu wyszedł nas dużo taniej (oddzielnie gondola+spacerówka a oddzielnie nosidełko), dostawy był gratis. Będę wdzięczna za link do rysunków podkładek ;)

Gość OjciecMarka
Odradzam zdecydowanie!!! Kupiłem wózek Navington -cadet w listopadzie 2011 roku 1. Pęknięty zaczep od gondoli 2. Spadło i zginęło zabezpieczenie przed wypadaniem kółka przedniego z widelca stelaża 3. Kłopoty z wysuwaniem i składaniem rączki od stelaża CDN zapewne

Gość justyna_85j
Witam. Kupiłam cadeta pod kiniec stycznia i wczoraj wypadło mi przednie kółko na spacerze. Masakra jakaś, dzisiaj bedę dzwonić z reklamacją. Po obejrzeniu okazało się że dwa przednie wypadają bo zgubiły się jakieś uszczelki. Ogólnie wózek jest fajny, duża gondola, w miarę lekki, łatwy w prowadzeniu. Spacerówa nie jest masywna jak to bywa w wózkach typu 2 lub 3w1. Wadą jest że dość ciężko się podbija, jakieś dołki, wyższe krawężniki i jest problem. Gondola sie buja ale jak czytam to u wszystkich ale te kółka to mnie przeraziły, zwłaszcza że używam wózek dopiero od 3 miesięcy. Ciekawe ile bede musiała czekać na naprawę :-(

Gość Bobobebe
Nie polecam nikomu wozka Navington Cadet: zaczepy od gondoli felerne, zawieszenie zbyt niskie, trudności w prowadzeniu - wiecej informacji na http://bobobebe.pl/blog/2012/05/12/4/ .

Gość Izabela J.
Kupując wózek Navington cadet byłam przekonana, że zwróciłam uwagę na wszystkie możliwe szczegóły i zakup ten będzie trafiony. Mam w tym względzie pewne doświadczenie - to już mój drugi wózek. Niestety, zachwyt (z jakim dokonywałam zakupu) okazał się lekko przesadzony, gdyż w trakcie użytkowania wystąpiły pewne "niedoróbki". Pierwszą i najważniejszą z nich było uszkodzenie zaczepu gondoli ( z czasem padł drugi) - użytkuję wózek dopiero cztery miesiące, więc nie jest to czas zbyt długi, a wózek nie jest "przechodzony", co nasuwa podejrzenie, że dla dwójki dzieci nie wystarczy. Cóż, może to celowe działanie producenta...Gdyby nie umiejętności mojego męża bez reklamacji by się nie obyło, w końcu zaczep gondoli jest to element zasadniczy dla bezpieczeństwa dziecka. Mankamentem jest także brak amortyzacji oraz trudności w prowadzeniu wózka po nierównościach (stresuje mnie pokonywanie krawężników!). Unikam również samodzielnego składania ramy, gdyż ta się zacina; ostatnio skaleczyłam się w dłoń z powodu usilnych prób jej złożenia. Co do plusów, to zaliczam do nich: małe rozmiary po złożeniu, lekkość i zwrotność, cenę, wygląd oraz to, że moje dziecko bardzo dobrze się w nim czuje i tu najlepiej mu się zasypia. nie próbowałam jeszcze prać tapicerki, ale po oględzinach wydaje się, że z jej demontażem nie powinno być problemu, ponowne założenie też zdaje się być niekłopotliwe. Liczę, że spacerówka mnie nie zawiedzie zwłaszcza, że przetestujemy ją w górach. Aha, kosz jest pojemny i poręczny. drugie "aha": przy niewysuniętej rączce i szybkim marszu niemożliwe jest uniknięcie kopania w oś między tylnymi kołami. To mnie bardzo denerwuje; wysuwam rączkę, owszem, ale chciałabym mieć komfort prowadzenia wózka w każdym ułożeniu rączki. To byłoby na tyle.

Gość Izabela J.
Jednak o czymś zapomniałam. Wg mnie to ważne. Gondola jest tak "zainstalowana", że przy nieodpowiednim ułożeniu dziecka gondola przechyla się i dziecko leży głową w dół. W innych wózkach nie musiałam na to zwracać uwagi, tutaj jednak gondola się chwieje, przeciąża ją główka i pozycja dziecka jest niezbyt zdrowa i komfortowa. Dodam jeszcze, że wózek strasznie skrzypi.

Gość kamil504
A co myślicie o mutsy evo?

Gość pennyyy
jestem zainteresowana tym wózkiem. czy ktoś może użytkuje model z 2013 roku? podobno w tym modelu zostały poprawione zaczepy gondoli, na które większość ludzi narzekała. czy rama tego wózka (po odrkeceniu kółek) zmieści się do seicento? np za tylne siedzenie :P

Gość puma22
Po wielu godzinach przeglądania stron neta na temat wózków, byłam już pewna, że kupię Navingtona Cadeta. Ale teraz już zgłupiałam po przeczytaniu wszystkich wpisów - zwłaszcza tych na NIE! Ratunku! Jestem w punkcie wyjścia!

mam do sprzedania ten wozek. Wozek 3w1,gondola granatowa,fotelik czarny,spacerowka czarna z pomaranczowymi dod.plus akcesoria torba,folia,parasol. Uzywany 13mc. Cenna 1000. Kontakt i info na meila lub tel. Temat dodalam do ulubiomych/wiec bede zagladac

Acha wozek posiada jeszcze spiwor na zime koloru czarnego.i jest jeszcze na gwarancji.

Gość gość
Podbijam

Gość gość
Podbijam

Gość gość
Podbijam

Gość gość
ja mam swojego navi od2 lat i jestem zadowolona. wcześniej miałam chicco trio enjoy i był rewelacyjny, niestety siedzisko w spacerówce jest wąskie. kupiliśmy navi, jest cięższy, mniej zwrotny, ale jest ładny, po złożeniu niewielki i sprawny po dwóch latach.

Gość gość
witam czy uzywany cadet jest jeszcze do sprzedania? Moj adres spaun2@interia.pl poprosze o info

Gość gość
Tez mamy cadeta i jest super.

Gość gość
mam do sprzedania taki wózeczek, może byłabyś zainteresowana, mam tylko spacerówkę w kolorze brązowo beżowym, wystarczy dokupić gondolę-ja sobie chwalę bardzo ten wózeczek. Stelaż jest jak nowy bo reklamowałam rysę na stelażu i wymienili mi na nowy:)

Gość gość
chciałabym widzieć firmę która uznaję rysę na stelażu za podstawę wymiany stelażaD:D:D:D

Gość gość
Witam mam do sprzedania mało używany wózeczek navington cadet z najnowszej kolekcji w kolorze niebieskim - kolor uniwersalny dla chłopczyka jak i dla dziewczynki ja sporadycznie uzywalam dla mojej córeczki. Sprzedaje go gdyż posiadam dwa wozki w domu. Zostal zakupiony 24.10.2012 i posiada 3 latnia gwarancje. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać na meila, wysle zdjęcia Pozdrawiam :)

Gość gość
zapomniałam dopisać mój meil - drzazgap@wp.pl

Gość gość
Hej. Mam pytanie do osób które mają ten wózek. Chodzi mi o spacerówkę. Nie rozkłada się ona idealnie na płasko. Czy jest to jakiś problem? Mam wrażenie że dziecko będzie się zsuwać jak będzie spało. Jak to wygląda w rzeczywistości?/

Gość gość
czy mógł by się ktoś wypowiedzieć na temat spacerówki?

Gość marietta81
Kupiłam cadeta w zeszłym roku. Gondola rewelacja!Superwygodna, jezdziliśmy nią 7,5 m-ca, nie wyobrażam sobie lepszej!W komplecie były adaptery, które ją podwyższały trochę, u mnie nic sie nie kołysało, nie przechylało itp. Spacerówką jeżdzę od kilku tygodni. Jedyne, co mi troche przeszkadza, jest nisko osadzona, tu już adapterów nie ma, więc dziecko - mam wrażenie - wygląda trochę jak w parasolce..Pozycja do spania jest OK, dziecko się nie zsuwa. Raczej już pozycja siedząca jest trochę zbyt "do tyłu", ale póki jest zima, koc, nakładka, to dziecko nie ma prawa się zsunąć. Nie wiem jak będzie latem. Ogólnie jestem zadowolona. Przede wszystkim to jeden z najlżejszych wózków 3w1, a ja mieszkam na 3. pietrze bez windy. Do auta lekko wchodzi, nie mam problemów z jego składaniem.

Gość gość
czy ktos z was mial problem z kolkami tego wozka? jak wygladala reklamacja? wiem, ze wozek odbiera i przywozi kurier ale oddawaliscie do reklamacji sam stelaz czy rowniez gondole/siedzisko? bede wdzieczna za kazda informacje.