Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ida1990

Bądzmy szczupłe i piękne w lato 2011!!!

Polecane posty

Od jutra dieta Dukana , razem na pewno będzie nam razniej , dlatego zachęcam was kobitki do przyłączenia się :) Start 66kg , wzrost 172 , cel 60kg!!!! :>

Dodatkowo zakupiłam dziś w aptece liena detox , mam nadzieję że dzięki niej będę bardziej wytrwała oraz mam nadzieję że nie jest ona zabroniona w tego typu diecie:)

Poranna kawa mmmm uwielbiam to:) Dzisiaj pierwszy dzień diety , obym wytrwała:) Ponoć fazę uderzeniową najtrudniej przetrwać , ale dam radę:)

Nikt się do mnie nie dołączy?? Przeciez razem razniej!!!!!!! ja już po śniadaniu , kawa z chudym mlekiem 0,5% , +jogurt z dwiema dużymi łyżkami otrębów:)

Gość immortalgirl
ja też postanawiłam schudnąć. Wazę 56 kg cel 52 - 53 kg, wzrost 165 cm. ja zaczęłam od piątku. odmawiam sobie wszystkich tłustych rzeczy, fast foodów itp. Kawy nie pijam. moje dzisiejsze sniadanie: dwie kromeczki cieniutko posmarowane margaryną plus herbata z cytryną :)

Ja miałam też zamiar zacząć w piątek ale coś ciężko było mi odmówić sobie różnych przyjemności w weekend, dlatego stanowczo od dziś dieta:D Tobie nie dużo do zrzucenia zostało:) Trzymam kciuki żebys wytrzymała do końca!:)

Gość teereefere
Witam mozna dolaczyc? :) ja jestem na dukanie od tygodnia...dzis pierwszy dzien bialka i wegli- wreszcie:)) nawet nie bylo tak zle;) ale ciesze sie ze dzis moglam zjesc pomidora- taka mala rzecz, a tyle radosci ;) mam 157cm i aktualnie 51,7kg chce wrocic do wagi przedciazowej czyli okolo 46-47kg...nie chce wymieniac calej garderoby, a niestety narazie to nie potrafie sie w nic dopiac:/ oby starczylo mi determinacji...

Ja już wcześniej próbowałam tej diety ale niestety pokusy.... Myślę że najcięższe są dwa pierwsze dni ... przynajmniej dla mnie , zakupiłam wczoraj książkę Dukana, mam nadzieję że teraz z nią dam radę wytrzymać do samego końca:)

Gość niezapominajka______
witam, mogę się dołączyć do Was?? jesteście na Dukanie?

Oczywiście!! Ja jestem na Dukanie I dzień , robiłam sobie test Dukana i na facie uderzeniowej powinnam wytrzymać jeszcze dwa , cięzko będzie ale dam radę :)

Gość marcoo
a nie lepiej zamiast znowu rzucac się na kolejna diete z uporem maniaka idąc od razu w hardcore typu jogurt z 2 łyzkami musli na śniadanie :D jeść NORMALNIE. wyeliminowac niezdrowe produkty, słodycze, jesć duzo błonnika, warzyw, surowych produktów, pełne ziarno ITD ITD + regularny ruch i wysiłek i bez stresu patrzeć jak leca POWOLU kg??? tylko kolejna kobieta która jak husaria idzie na noże ze swoją wagą, wytrzyma kilka dni, tygodni a potem to samo bedzie.....ZMIANA NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH to wyjście a nie jakies diety......naprawde jest tyko jedna dieta NŻT - nie żryj tyle...

Na pewno marcoo masz rację, ale myślę że diety pomagają wstyrzmać nasze pokusy:> Uważam że dzięki nim sprawdzamy naszą wytrwałość i jednak kiedy osiągamy rezultaty poprawia się nasze samopoczucie, a także jesteśmy pewniejsze siebie , jeżeli masz inne zdanie , to nie stosuj diet :) Nie rozumiem tylko po co sie pojawiasz na forum , jeżeli nie podoba Ci się to , to tu nie zaglądaj :)

witam też dołączam od dziś :-) rano kawa, jaecznica bez pieczywa, teraz wątróbka z kurczaka moim największym problemem są słodycze, o ile w dzień potrafię nic słodkiego nie zjeśc o tyle wieczorem nie mogę się im oprzeć :-( zobaczymy więc jak dam radę dziś .... podacie link do str gdzie można zrobić ten test Dukana, bym wiedziała ile dni mam być na 1 fazie?

dodam, że mam 164 cm i 62 kg - kiedyś miałam 64 kg ale byłam 6 dni na Dukanie ale schudłam tylko 2 kg bo jadłam słodycze, czyli złamałam zasady, nie wytrwałam :-( :-( :-(, potem wróciłam do normalnego jedzenia i waga stoi w miejscu, teraz mam nadzieję, że się uda, że jakoś powstrzymam się od słodyczy i schudnę więcej, zachowam zasady zdrowego odżywania...zobaczymy...

www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html link do testu po franc.

PRZETŁUMACZONY TEST DUKANA 1 część Votre prnom -imię Vous tes -płeć une femme-kobieta/ un homme -mężczyzna Votre poids actuel- twoja aktualna waga 2 część Quel poids souhaitez vous peser ? -twoja wymarzona waga Quel poids maximum avez-vous pes ?- podać maksymalną wagę (nie dotyczy okresu ciąży) Quel poids minimum avez-vous pes ?- podać minimalną wage po ukończeniu 18 roku zycia Quel est votre poids de croisire ?- podać wagę stosunkowo łatwą do utrzymania nie będąc na diecie Combien mesurez-vous ? twój wzrost w cm Etes vous press de maigrir ?- czy zależy ci na szybkim schudnięciu? Oui-tak/ non-nie 3część - czy w rodzinie jest tendencja do tycia Oui (tak) non (nie) - ile razy byłaś w ciąży - aucun (ani razu), 1, 2, 3, plus (=więcej) - jak chudniesz, jeśli zwracasz uwagę na to, co jesz? facilement (łatwo), difficilement (trudno) -czy zmniejszone racje żywnościowe męczą Cię ? oui (tak), non (nie) -Jakiej jesteś kości? fine (drobna), normale (normalna), lourde (gruba) 4 część -podać datę urodzin... miesiąc wybrac z listy (zaczyna się od stycznia (janvier) -podać swój nick, którym bedzie się wchodzic na strone Dukana -podać hasło, ktore pozwoli zalogować się pod tym nickiem -powtorzyc hasło dla sprawdzenia poprawności -mozna kliknąć, że liczy się na zniżkę, ale to tylko w przypadku opłacenia odchudzania u Dukana. Będą wówczas przychodziły od Dukana reklamy. Test jest bezpłatny!!!! kliknąć na GO WYNIK TESTU BŁYSKAWICZNIE POJAWIA SIĘ NA STRONIE. W PUNKCIE 1. PODANA JEST PROPONOWANA WAGA KOŃCOWA W PUNKCIE 2. SĄ DATY I LICZBY (KILOGRAMY, KTÓRE POWINNO SIĘ UTRACIĆ) oraz PODZIAŁ NA 3 FAZY (Faza ataku, faza utraty wagi, faza stabilizacji wagi).

Gość edi1
hej dziewczyny ja tez sie do was dolacze ale od jutra :)musze dowiedziec sie naczym ta dieta polega co trzeba jesc a czego nie moj wzrost 172 waga 67 ,mam zamiar zgubic 7 kilo to moja waga pszed zajsciem w ciaze :) kilka dni bylam na diecie kopenhaskiej 2 dni niecale ale niestety maja pokusa sa slodycze ktore polubilam bardzo w ciazy i tak jakas teraz nie moge sie powstrzymac:(a moze ktos mi napisze na czym ta dieta polega?

dzięki :-) zrobiłam test, waże 62, wpisałam jako cel 56 kg, na 1 fazie mam być 3 dni (mam na niej stracić TYLKO 1 kg :-( ) 2 faza 43 dni (minus 5 kg), 3 faza 61 dni ale myślę wytrwać na 1 fazie chociaż 4-5 dni, a nie "tylko" 3 ....

http://www.dietadukana.net.pl/ Myślę że tutaj znajdziesz wszystkie informacje , kliknij na "portale diet" - ikonka znajduje się na górze po środku , są tam wypisane fazy które trzeba przejść w czasie tej diety,Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości!! Niestety ja dzisiaj nie wytrzymałam i pierwszy dzień szlag trafił dietę... ;/ Siostra kupiła moje ulubione ciasteczka i ta pokusa.... Bede musiała przedłużyć diete uderzeniowa o jeden dzien ... :(:(

Gość teereefere
zrobilam ten test i wyszlo mi, ze powinnam byc 2 dni na pierwszej fazie- a ja mam juz 7 dni za soba:D oj tam bywa;) marco ja jem normalnie...zawsze jadlam i nigdy nie mialam problemow z waga..uprawialam duzo sportu, chodzilam do pracy, jadlam zdrowo, ale kebab albo pizza raz na jakis czas tez sie jadalo...piwko w weekend i to nie jedno...ale teraz jestem na urlopie wychowawczym, jedyny moj sport to wedrowanie z wozkiem po osiedlu, maz moj ciagle w pracy, albo na uczelni wiec nie moge sobie pozwolic na bieganie po lesie, albo 3 razy w tygodniu siedziec na silowni...a wiec hmmm pozostalo mi eksperymentowac na sobie :D

Gość edi1
Ida1990 jetes ?

teereefere , ile udało Ci się schudnąć w ciągu 7 dni? Uważaj na to samo białko bo zbyt długa faza I jest niebezpieczna

Gość teereefere
prawie 2kg na minusie- tak pokazala mi waga rano, ale cos mi sie wierzyc nie chce;) dzis juz mialam dzien z weglami i tak sie zastanawiam czy wybrac 1 na 1 czy 5 na 5...hmmm musze liczyc sily na zamiary, bo nie wiem na jak dlugo starczy mi silnej woli;) przez te 7 dni pilam naprawde duzo wody, wiec mam nadzieje, ze nie zakwasilam sobie organizmu...czuje sie super...bardzo lekko no i nie mam wydetego brzucha- wreszcie :D

Ja jak raz byłam na tej diecie to także byłam bardzo zadowolona , nie dosć że efekty były zaskakujące , nie musiałam sie głodzić , brzuch spadł mi juz po pierwszych dniach stosowania dukana , super sprawa:) Wytrwała jesteś strasznie:) Właśnie wybieram się do biedronki po chude serki i jakies jogurciki , i mam nadzieję że jutro nie zgrzeszę i wytrwam z Toba do końca:)

Gość Weronika0204
Dołączę się do Was :) Mam 166 cm wzrostu i ważę 56,5 kg.. chcę schudnąć 6 kg. Tak naprawdę to od tygodnia już jadłam zdrowiej, nie jadłam słodyczy i tłustych rzeczy, jeździłam na rowerze, ogólnie ćwiczyłam, ale dziś zaszalałam i zjadłam trochę czekolady i teraz mam wyrzuty sumienia i mi niedobrze :( ALE NIE PODDAM SIĘ! Zrobię sobię miętę i o 20 idę ćwiczyć :) Nie zrezygnuję z odchudzania przez mój głupi grzech. Wczoraj się ważyłam i przez tydzień schudłam tylko 0,4 kg.. chciałabym chudnąć 1 kg/tydzień, może niedługo tak będzie jeśli trochę metabolizm podkręcę :) POWODZENIA DZIEWCZYNY! TRZYMAJMY SIĘ MIMO WSZYSTKICH PRZESZKÓD I GRZESZKÓW!

Gość Ewakuacja__
Cześć Dziewczyny :) Chciałabym się do Was dołączyć ale za cholerke nie umiem zrobić tego testu :/ Wpisuje,że ważę 64 kg, a max przed ciążą miałam 58 i wyskakuje mi ,że masa aktualna powinna być większa . a przecież wpisałam większą :o Czarna magia.. ;)

Gość teereefere
Wytrwala? moze dlatego, ze traktuje ta diete jak eksperyment;) nigdy dobra w dietach nie bylam tzn teorytycznie bylo wszystko oka, gorzej z praktyka:D tym razem stwierdzilam, ze chce sprobowac, jest to moj wybor i tego sie trzymam :) oka na dzis juz koniec, moja mala dala mi dzis niezle popalic- zawsze byla zywym dzieckiem, ale dzis przeszla sama siebie :D do jutra kobietki:)

Gość teereefere
jest tu kto? ;)

nie wytrzymałam i w nocy zjadłam kilka ciastek :-( Mimo, że w ciągu całego wczorajszego dnia zjadłam tylko jajecznicę, wątróbkę, kefir i 2 kawy ze słodzikiem czarne to nie mogłam powstrzymać się od tych ciastek, i to w nocy. więc zaczynam znowu...nie poddam się. cięzko mi, organizm domaga się słodyczy, gdyż jest do nich przyzwyczajony, jak inni do palenia itp. dziś rano 3 jajka na miękko bez pieczywa, kawa, teraz bedzie filet rybny bez panierki, potem planuję też jajka gotowane, kefir i znowu ryba oraz druga kawa i koniec. wiem, że do wieczora wytrwam, ale obym w nocy bez słodyczy wytrwała...