Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość detessska

Czy sprawdziła Wam się płec dziecka przed i po owulacji ?

Polecane posty

Gość detessska

Hej kobietki. Mówi się by mieć dziewczynka trzeba współżyć około 3 dni przed owulacją a chłopca w dniu owulacji lub dzien po. Czy sprawdziła się Wam ta teoria czy to tylko przypuszczenia? Przykładowo jak współżyłam 13 dnia miesiąca a owulacja była 16 to powinnam byc pewna że to dziewczynka czy chłopiec tez może być ? Nie wiem czy te teorie sa pewne czy to tylko ot takie planowanie ?

Gość mi tak
chlopiec poczety w czasie owulacji. Owulacja potwierdzona monitoringiem cyklu

Teoria jest pewna, tyle, że bardzo ciężko tę teorię ( wbrew pozorom) zastosować w praktyce ;) Często bywa, że nie wychodzi bo idealnie się nie wyliczyło, bo się owulacja przesunęła itd itp. Koleżanka natomiast ( mieszka w Anglii) jest teraz w 5tym miesiącu ciąży i tak jak chciała- wyszła jej dziewczynka :) Ona się wspomagała takim urządzonkiem baby clock czy jakoś tak... gdzie codziennie badała temp ( od dawna używa tego. Wcześniej miała coś innego- model inny ale nie mam pojęcia jak to się tam nazywało ). Stosowała to jako NPR a jak zechcieli mieć dzidziusia to właśnie kupili to urządzenie, które oprócz wyliczania dni płodnych itd sygnalizuje także, że dzisiaj bedzie dziewczynka, a jutro chłopiec itd. Wiem, że w Polsce też coś takiego jest. Oglądałam program na ten temat i powiem, szczerze, że sama mam zamiar sobie to kupić :) Tylko, że na razie niestety inne wydatki mam...

Gość detessska
to czyli wychodzi na to że bez usg moge przypuszczac że będzie córa?

Gość bzdoora
Nie sprawdziło się, kolejna metoda o sprawdzalności takiej jak kalendarzyk.

Gość mnie się sprawdziła w 100%
synek z dnia owulacji 17dc córka : ostatni stosunek w 10dc, owulacja była w 13 dc

Gość 2latek to
mnie tez sie nie sprawdzilo i nie bardzo wierze w ta metode. :P

Gość mnie się sprawdziła w 100%
żadna metoda nie daje 100% pewności w ten sposób można tylko WSPOMÓC planowanie płci dziecka poza tym trzeba bardzo dobrze znać swój cykl by mówić, że planowało się płeć tą metodą

Gość u mnie sie nie sprawdziło
ale to i nawet lepiej, bo jednak wolę dziewczynkę :-) :-) :-)