Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yamahaam

dwa pozytywne trzeci negatywny!??

Polecane posty

Gość yamahaam

jak to możliwe? w 2 kolejne dni wyszły mi poztywne testy- w 24 i w 25 dc adzis w 26 wyszedł negatywny... mam sie smucic?

Gość yamahaam
heloł!!!

Gość a te testy to są tej
samej firmy czy różne?Bo jeśli różne to mogły mieć różną czułość. Dlatego też nie ma co się spieszyć z robieniem testu -po co się zbyt wcześnie stresować. Czytałam twój wcześniejszy temat.

a poza tym to spory odsetek ciąż kończy się tak wcześnie że myślimy iż nadszedł zwyczajnie okres. Z tego powodu zaleca się robienie testu po terminie okresu.

Gość Nie rozumiem sensu robienia
3 aptecznych testów ciążowych. Nie lepiej zrobić betę?

Gość yamahaam
jeden to był PInk test-pozytywny, potem komfort-pozytywny i teraz Pre-test negatywny

Gość yamahaam
bo był weekend wiec dlatego apteczne, teraz to juz poczekma do okresu. Nurtuje mnie natomiast pytanie, ze skorow yszły pozytywnie no to hormon hcg musiał byc tak czy nie? no chyba logiczne. Moze jakies wachania są na poczatku w stężeniu tego hormonu co?

o ile pamiętam z poprzedniego tematu twojego to pierwszy test wyszedł z drugą kreską ale sama nie wiesz kiedy się ona pojawiła. więc trochę to wątpliwe jest. Ale skoro były to różne testy to jak pisałam może być rózna czułość. Poczekaj do terminu okresu i potem zrób jeszcze raz.

Gość yamahaam
tak pierwszy nie wiem kiedy sie pjawiła, ale drugi juz obserwowałam i pojawiła siekreska w ciągu 2-3 minut, a wynik miał byc odczytany po 5. wiec była i jest bo go mam na bank

a kiedy masz mieć okres?

Gość yamahaam
za 2-3 dni

poczekaj do dnia planowanego okresu i wtedy zrob test - bedzie bardziej wiarygodny. z reszta nie rozumiem po co za wczesnie robic test i robic kilka sztuk i pozniej sie doyslac

Gość dolllka__
juz w 24 dc test był pozytywny - podejrzane bardzo,,,,masz takie ktotkie cykle ?

Gość dolllka__
jak za 3 dni masz miec okres lepiej zrob bete z krwi szybciej sie dowiesz i na 100%

opcje są dwie. -mniej czuły test nie wykrył ciąży, -ciąża biochemiczna -nastąpił spadek hcg i kolejny test nic nie wykazał. Przy tak wczesnej ciąży wartość hcg spada szybko. Pozostaje ci albo poczekać i w razie braku okresu zrobić kolejny test albo jeśli nie mozesz czekać pójść na Betahcg.

Gość yamahaam
tak 28 dni

Gość yamahaam
a co to jest ta biochemiczna??/

"Ciąża biochemiczna to ciąża obumarła na bardzo wczesnym etapie kiedy próba ciążowa wypada dodatnio i bardzo wcześnie dochodzi do poronienia, co uniemożliwia rozpoznanie istnienia ciąży badaniem ginekologicznym lub badaniem USG."

Gość Jolcia :)
mam pytanie dziewczyny.... kiedy moge zrobic bete? okres powinnam dostac 18/19 maja czy moge juz zrobic bete czy lepiej zrobic najpierw zwykly test z apteki czy moze poczekac do dnia @ ?? dodam ze mysle ze jestem w ciazy bol lewego jajnika itd....

powiem ci że moim zdaniem nie ma się co śpieszyć. Ja też byłam wręcz przekonana że to ciąża ale czekałam z testem aż minie termin okresu. Cóż przeliczyłam się bo okres nadszedł jak w zegarku. Przy kolejnej próbie odczekałam jeszcze z tydzien po planowanym okresie i gdy nie nadszedł zrobiłam zwykły test. :)

Gość yamahaam
hmmm, no nie wiem ... można sobie wróżyc, czas porzucić emocje i odczekac jeszcze ze 3 dni. Mam nadzieję, ze moze jakies wahania w hcg jednak istnieją i test raz wyłapie raz nie... Tamte krechy tez nie były super krwiste, wiec moze zdecydowanie za wcześnie. A dlaczego ja juz tak wczesnie postanowiłam test robic? ponieważ ja mam troche problemy zdrowotne i czym szybciej sie dowiem tym lepiej mogę zaplanowac swoje leczenie. tylko dltego.

Witam kobietki. opiszę wam moją sytuację, otóż w miesiącu styczniu @ była, cały luty nic i dopiero dostałam 23 marca po stosunku, jeżeli to @ to powinnam dostać pod koniec kwietnia a tu NIC dziś mamy 16 maja i nadal nic. Dwa tyg temu robiłam testy i jedna kreska jak tylko zobaczyłam to wyrzuciłam do kosza nie czekałam 5 min. a może powinnam była zaczekać. Mam dziwne ściągania w podbrzuszu, wczoraj i przed wczoraj jajniki mnie lekko kuły. I w dodatku dopadło mnie przeziębienie okropny katar jestem cała rozbita. Co możecie mi doradzić?

Gość yamahaam
a o ginekologu nie myślałaś??? co sadzicie o pre-tescie, bo czytam, ze on jest bardzo mało czuły, więc może tamte się nie myliły a ten jednak tak?

pójdę tylko teraz to mam dość choróbsko mnie złapało. zaznaczam ze nigdy tak nie miałam. bardzo bym chciała dzidzię, juz jedną mam ma 7 lat takze najwyzsza pora na drugą

Gość ja ci współczuję
ja robiłam pre test i wyszedł 27 dnia