Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łojakciepło

zupa na dziś

Polecane posty

Gość łojakciepło

Co macie na obiad dla Waszych dzieci dziś? :D Ja mam zupę krem z zielonego groszku, pychaaaaa ;]

Gość hhhhhhhhhaaakk
a jak ja zrobiłaś?? dobry pomysł....lubie groszek :)

Gość zupa brokułowa
jej ulubiona

Gość u mnie dziś
kalafiorowa i duzo koperku-mniam

Gość łojakciepło
podsmarzyłam boczek na patelni, dodałam do wrzątku, li.sc laurowy, ziele angielskie, potem 2 marchewki, ziemniaki, pietruszka , po ok 5 min gotowania 2 puszki groszku w tym jedna z zalewą. Potem zblendowałam wszystko. Sól i pieprz do smaku. Na koniec dodałam grzanki do zupki. Pychaaaaa. Gęsty zielony krem:) Myślę co zrobić jutro.

Gość łojakciepło
Składniki - pęczek włoszczyzny (lub mrożonka warzywna) - cebula - słoiczek koncentratu pomidorowego - sól i vegeta do smaku - jajko - 2-3 łyżki mąki Sposób przyrządzania: Do półtora litra wrzątku włóż umyte obrane warzywa, wsyp sól i gotuj godzinę. Koncentrat rozprowadź w niewielkiej ilości ciepłej wody, mieszając wlej do garnka i gotuj jeszcze pięć minut. Zupę dopraw vegetą. Do kubka wsyp mąkę, wbij jajko, posól i dobrze rozmieszaj. Ciasto lej cienkim strumieniem na gotującą się zupę, stale mieszając. Pogotuj chwilę od momentu, gdy wszystkie kluseczki wypłyną na powierzchnię. Zupę można zabielić śmietaną i doprawić bazylią lub natką pietruszki. o mam na jutro :D ale bez WEGETY!!!!

Gość skjedfhkjsdfhdgfsdhdfghdfh
ee a moze tak cos wieceJ? ile wody dawalas na ta zupe? grzanki sama zrobilas? jak?

Gość łojakciepło
chleb pokrojony bez skórki na suchą patelnię, ew posmarus skórką z boczku jak masz:) PYCHAAAA

Gość łojakciepło
duzo wody bo gar zupy mi wyszedł:D zawsze gotuję na dni 2 ;]

Gość skjedfhkjsdfhdgfsdhdfghdfh
dzieki:)