Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nie wiem, co zrobi膰

Guz jajnika - czy USG najlepiej po miesi膮czce?

Polecane posty

Go艣膰 nie wiem, co zrobi膰

Niedawno w przypdakowym badaniu wykryto u mnie "zmian臋 guzowat膮" na jajniku. Poniewa偶 to badanie nie okre艣li艂o, jaki charakter dok艂adnie ma ta zmiana, chcia艂abym jak najszybciej zrobi膰 USG, ale podobno najlepiej jest je zrobi膰 dopiero po miesi膮czce, bo przed miesi膮czk膮 podobno niewiele wida膰 (tak stwierdzi艂y po艂o偶ne). Czy to prawda, 偶e takie badanie najlepiej robi膰 po miesi膮czce? Miesi膮czk臋 mam mie膰 dopiero za dwa tygodnie. Chcia艂abym tylko wiedzie膰, czy jest to zwyk艂a torbiel, czy guz, tzn. nowotw贸r i jak du偶a jest ta zmiana. Dwa tygodnie, w przypadku nowotworu, to troch臋 d艂ugo. Nie wiem, co robi膰. Czy czeka膰 na "po miesi膮czce" czy od razu i艣膰 na badanie prywatnie. Najbli偶szy termin mam na koniec maja, b臋d臋 wtedy zaraz przed miesi膮czk膮. Inny termin mam na pocz膮tek czerwca.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 khymkhymkhym
Skoro polozne tak twierdza, to widocznie cos w tym jest, ostatecznie maja w tym kierunku doswiadczenie. Nie przesadzaj - 2 tygodnie to nie jest taki odlegly termin, nie jestes umierajaca (brutalnie mowiac), bardziej sobie zaszkodzisz takim panikarskim podejsciem, niz czekaniem na termin USG. Ja czekalam 6 tygodni i mimo, ze guzek wymagal jak najszybszej interwencji, to i tak zabieg byl wykonany po 7 tygodniach, bo doszly inne komplikacje. To bylo ze 3 lata temu i do dzis nie mam z tego tytulu zadnych powiklan, nawrotow. Mysl pozytywnie, nie kazdy guzek jest zlosliwy i nie kazdy zlosliwy zabija. Najwazniejsze, ze w pore go wykryto. Grunt to spokoj ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie wiem, co zrobi膰
Czy kto艣 jeszcze wie?

Udost臋pnij ten post