Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Ooooooo Ania... Nie ma co zwlekać... Praca pracą, szef szefem, ale teraz Dzieciątko jest najważniejsze. Chamstwa w autobusach nie skomentuję, bo to po prostu nie wymaga komentarza. Świata nie zmienisz, ale możesz zminimalizować skutki tego gburostwa - przestań jeździć do roboty... Co do bankructwa - dowiem się coś dokładniej na dniach i Ci odpiszę. Na pewno nie jest tak, że ciężarna zostaje zupełnie bez opieki socjalnej. Długo tam pracujesz? Dużo ogółem masz stażu pracy? Masz już ewentualne prawo do zasiłku? Jeśli tak, to na pewno będzie wszystko ok.

pracuje 6 lat mam cały etat i umowę na czas nieokreślony od 3 lat wiec tak sie cieszyłam jak zaszłam w ciąże ze jestem ustawiona i zabezpieczona. a tu na bombie siedziałam z opużnionym zapłonem siedziałam

Ja do pracy jeżdżę z mężem, ale wracam tez autobusem (Kraków) i nikt nie ustępuje, mimo, że brzuch mam widoczny. Koleżanka namawia mnie, żebym wyrzuciła z miejsca osobe, która siedzi na miejscu oznaczonym jako miejsce dla osoby z problemem zdrowotnym, jest nad nimi taki krzyżyk, jak przy aptekach. I chyba zacznę tak robić

olcik jestem bliska desperacji wiec kto wie co jutro zrobię. na razie moj gin jest na urlopie wiec z L4 muszę po czekać

No to powiem Wam, że jednak w mniejszych mieścinach łatwiej jest o ludzki odruch... Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mi ktoś nie ustąpił miejsca w busie czy autobusie miejskim. Co więcej - uprzejmość Pań ekspedientek w sklepach mnie zaczyna przytłaczać... I ich zainteresowanie: który miesiąc? jaka płeć? jak się czuję? czy to pierwsze? Gdzie nie pójdę jestem atakowana przez życzliwość. Poważnie. Znoszę to cierpliwie, bo to jest budujące, ale... no czasem bym po prostu chciała powiedzieć: Spoko luz! Dam sobie radę! Dziękuję, pomocy nie trzeba!

Ha! Do tego dochodzi, że w niektórych lokalnych sklepikach, gdzie często bywałam, atakują mojego Męża, czemu się nie pokazuję? jak się czuję? czy brzuszek rośnie, etc.

Ewa To fajna sprawa jak ludzie zauwazaja- w Poznaniu to jeszcze mi się nie zdarzylo nic podobnego ale w podpoznanskiej miejscowosci skad pochodze i gdzie czasem bywam to często mnie zagaduja bo znana twarz i ostatnio czesciej widza to podpytuja:)

Dziewczyny ););) Zjadlam 2 gruszki ,jablko I 3 sliwki;) nie zgadniecie co sie dzieje ;) trzesienie ziemi ;) help help ;) hihihihi

Sylwia można się tylko domyślić jaką masz rewolucję w żołądku:D ja zjadłam chyba dziś ze trzy jabłka i to samo mam:P wykąpałam się właśnie i wedlowskie ptasie mleczko uśmiecha się ze stołu do mnie:) kładę się do łózia, pewnie zaraz moja kruszynka zacznie szaleć:) miłego wieczorku i nocy dziewczyny:*

Dziewczyny ja to ostatnio mam parcie na arbuza:) Teraz też się klade spac ale pewnie nie zasne bo już ciekawa jestem jutrzejszej wizyty:) nie mogę się doczekac już. Do jutra Mamuski

Ja za tydzień mam wizytę u lekarza prowadzącego. Pokaże mu wynik USG połówkowego, muszę chyba krew zrobić i mocz. Może w przyszłym tyg zrobię tolerancje glukozy.

Owocowo dzisiaj mamy! Ja też: jabłuszko, banan i... borówka amerykańska! No takiego miałam na nią smaka, że szok! A plan na jutro? Muszę nabyć słonecznik! Koniecznie!

Jej...zwaruje ...3 w nocy a Ja znow nie spie. Oczy otwarte natlok mysli I nici ze spania;( Zeszlam na dol Zjadlam yogurt vaniliowy, moZe teraz jakos dam rade usnac ;(... Mmam nadzieje,ze Wy spicie dobrze Kochane .....katorga. Biore ksiazke na gore na wszelki wypadek, w raze czego bede czytac ....I sie oczy kiedys zamkna...mam nadzieje!

Natalia261985..............26......Wojnicz.........22(M).... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............22... .......02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......22( M)......06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........23 M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........23 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........21. .........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............21( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................21(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....19... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............20......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............19.. ........31.1 2.2011

Sylwusia nawet nie mów:( ja miałam to samo:( przeleżałam pół nocy, przewracałam się z boku na bok. Nie wiem czym to idzie, co się dzieje. Zjem śniadanie, dojde do ładu i idę na jakieś zakupy bo znów będzie dzień wycięty z zyciorysu. Natalia261985..............26......Wojnicz.........24(M).... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............22... .......02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......22( M)......06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........23 M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........23 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........21. .........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............21( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................21(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....19... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............20......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............19.. ........31.1 2.2011

Ania, jak firma oglosi upadłość będzie Ci przysługiwac zasiłek do dnia porodu a pozniej normalne macierzynskie z ZUS-u - nic mniej kaski nie bedzie, jedynie nie bedziesz miala pozniej urlopu wychowawczego bo nie bedzie firmy http://www.infor.pl/prawo/artykuly/329189,likwidacja_firmy_nie_pozbawia_przyszlej_matki_prawa_do_zasilku.html

witam mamuśki Mój w końcu po czuł ruch Małej stał nad brzuszkiem jak kotek nad myszką. a Mała dała popis tatusiowi :)

Gość sylwestrowe
Hej! A mój mąż raz poczuł kopniaczka i tyle. Jak tylko przyłoży swoją łapę do mojego brzucha to maluszek jak zaczarowany przestaje się ruszać. I to nagminnie. Wołam go za każdym razem kiedy maleństwo kopie i za każdym razem przestaje jak tatuś chce to poczuć :)

Starbuck80 dzięki przeczytałam więc jestem spokojna chociaż raz państwo staje na wysokości zadania. umówiłam sie z księgową by mi wyjaśniła o co muszę zadbać jak by do tego doszło ze bym miała wszystkie potrzebne dokumenty dla zus kto wie kogo jeszcze

To ja dzisiaj odmieniec jestem! Spałam jak suseł! Usnęłam o 23:00 i bez żadnych sensacji do 7:00 przespałam, aż budzi zadzwonił... Coś nowego! Ale na mnie naprawdę ten magnez tak działa. Jak zapomnę wziąć na noc - nie ma spania. Jak wezmę o dobrej porze, tak z godzinę przed czasem spania - odlot...

Fajnie, że Ania nie musi się czuć zagrożona w związku z ewentualną likwidacją firmy. Tak mi się wydawało, że w naszym stanie jednak jesteśmy chronione przed wszelką zawieruchą zawodową... A ja się tak rozespałam mocno, że teraz muszę sobie kawusię zmontować słabiutką, bo jedno oko jeszcze ciągle śpi... My tu gadu-gadu a Sylwunia pewnie odsypia teraz zarwaną nockę! Kororowych snoof Blondyneczko Ty Nasza Śliczna! :)))

u mnie spokój ze spaniem i oby jak maj dużej my będziemy jeść kisiel nie wiem co mnie na niego tak ostatnio na padło

Haha dzieki za komplimenta Ewcia ;) sylunia juz po sniadanku I kawusi;) juz zamowila mate pod prysznic antyposlizgowa przez net ;) bo wczoraj by sobie prawie zembulce wybila, a teraz torturuje sie porodami na jej ulubionym programie:) push push ;) A.....noi....od czasu do czasu wczodzi na gore lozeczko popodziwiac;) Dzien dobry moje Panie ;) zycze wszystkim milego dnia ;) u mnie 9:25 na chwile obecna...o 14 jade do szpitala na ich"""" polowkowe ;)

Sylwia nie oglądaj tego! Daj se siana! Każdy poród jest inny! Daj Malutkiej Lajli komfort i spokój, a nie skoki adrenaliny i ciśnienia. Przecież wiesz, że wszystkie substancje i hormony, które krążą w Twojej krwi, trafiają też do małej... Nie wierzę, żebyś oglądała porody bez większych emocji! Po co? Nie rozumiesz, że to może być nawet szkodliwe dla Maleńkiej??? Nam się nie wolno denerwować, to znaczy też, że w ogóle wszelkie stany wielkiej ekscytacji są niedobre dla Dzidzi!

och Sylwia na twój humorek zawsze można polegać. dziewczyny jaka piekna pogoda aż chce sie żyć i jechać na spacer wózkiem który już kupiony

Ewcia ;) Ja poprostu lubie te dzieciatka ogladac po urodzniu ;) ale masz racje przelacze na American top model...I Troche lasunie popodziwiam;) Pelepetka ;) haha racja juz bym tam jakas lale do tego wózenia wlozyla I pchala przed Siebie ;) u Nas tez slonko swieci 27 stopni zapowiadali ;) Ale to sie okaze ;) Ewulka usteczka wymaluj rzesy tuszem pociagnij I w plener;) w poszukiwaniu bucicKow;)

Sylwia Ciężko będzie... Dzisiaj znowu dzień wisielca... Raczej z imprezy nici. :((( Szlafrok, kołtun i kawa z cytryną.