Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Gość sylwestrowe
Ja za godzinkę kończę pracę i zostaje tylko jeden dzień do przepracowania przed urlopem :D jupiii!!!

ale Ci fajnie!!!ja bede piszczec od wtorku;)we wtorek za tydz tylko pol dnia w pracy a potem usg i wolne do 29!!!!jupi ale moje jupi narazie skromne- za tydzie bedzie jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:D:D:D;)ide ide bo sie nie wybiore;)

Gość sylwestrowe
Pędź! Do jutra:)

hej dziewczyny nie odzywałam się kilka dni, nie miałam dostępu do neta. A gdzie się podziała nasza Ewa?:( widzę że wpisów od niej nie ma. Miałam dziś kontrolę z Zusu w domu.. nie wiedzą kogo sprawdzać to do bab w ciąży jeżdzą. Później byłam na zakupkach, kupiłam kilka ciuszków dla malucha, i łóżeczko na allegro już mam wypatrzone tylko meila muszę napisać czy wszystko jest dostępne. Kupiliśmy dziś z mężulem też szafkę i komodę dla synia. Zaczynają się przygotowania i to konkretne:)))

Natalia261985..............26......Wojnicz.........24(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............22... .......02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......22( M)......06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........23 M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........23 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........22 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............22( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................22(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....19... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............20......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............19.. ........31.1 2.2011

Natalia A Tobie zus wyplaca zasilek chorobowy? Bo ja jestem na zwolnieniu placi mi zaklad pracy a oni rozliczaja się z zusem wybieram się na kilka dni nad morze lekarz nie widzi przeciwwskazan ale tak się zastanawiam czy nie wpadna do mnie bo jestem na zwolnieniu już od polowy kwietnia i tak się po Twoim wpisie zastanawiam

Ania napisz mi coś więcej o tym twardnieniu brzucha. jak ty to odczuwasz??? coś cię boli? nie wiem czy jestem przewrażliwiona ale wydaje mi się że też coś mi się dzieje. jak lezę i tak sobie macam ten mój brzuch to mam wrażenie że jest twardszy niż zwylke:/ niby nic mnie nie boli, tylko takie mam uczucie dziwne jakbym miała trochę za ciasna bieliznę. kurcze wizytę mam dopiero 1 wrzesnia (gin ma urlop) i nie wiem czy to coś poważnego czy po prostu panikuje i przesadzam. Ania co ty myślisz????

Olcia.... BRZUSIO Ci szybciej rosnie I jest takie wrazenie ;) Ja tez tak mam...dzidzia rosnie zajmuje wiecej miejsca...I jest takie wrazenie jakbysmy za ciasne majtole zalozyly hahahaha...moim zdaniem nie masz sie co martwic...ale jak tak dalej bedzie idz do lekarza dla swietego spokoju....muuuuuaaa!!!!!

Ja też uwazam że jak się martwisz to zapytaj lekarza. Mój sprawdzal brzuch i stwierdzil że wszystko wporzadku chociaż mnie się też twardawy wydawal. Ale pewnie dlatego że macica się podnosi wyzej i dzieciatko rosnie.

No w ciagu ostatnich kilku dni brzusia mi jakby przybylo. Dzidziak rusza sie z taka czrsczestotliwoscia jak wczesniej. Tak wiec ciesze sie ze wyszlam na panikare:-) rany fziewczyny troche mi glupio ze tak nic nie wiem... ale dziekuje ze Was sie moge poradzic, a jak cos to w przyszlym tyg. wybiore sie tak kontrolnie do gina ktory ma xastepstwo za mojego.

Gość sylwestrowe
Klaudyna Dotyczy zasiłku chorobowego: Zakład pracy wypłaca przez bodaj 33 dni a potem ZUS, jednakże przychodnia, która wystawiła Ci L4 wysyła jego kopię do ZUS w związku z czym można być skontrolowanym nawet podczas chorobowego opłacanego przez zakład pracy

Olka- mi nie tyle, ze sie wydaje, ze jest twardy co przychodzi moment i mnie boli-ale nie jest to bol,z e chcesz brac tabletke czy cos tylko takie dziwne "bolopodobne" uczucie i brzuch jest starsznie twardy...lekarka pow, ze tak sie dzieje- na to pomnaga branie magnezu wlasnie, no mi pow, ze jak bede w PL to zebym poszla do gina na sprawdzenie szyjki.... jesli dzieje sie tak chwilowi to ok- mi np wczesniej taks twardnial ale polozylam reke tam gdzie to czulam i przechodzilo a teraz caly pon, w nocy nie spalam ale wczoraj juz bylo ok...tak mysle sobie, ze moze ten moj 3 godzinny spacer tak na to wplynal? no i ja sie caly czas trzymam za brzuch, masuje a to nie jest dobre wiec mzoe tym troche pobudzilam macice ...nie wiem....ale nie mysle, nie panikuje i jest dobrze:)bo im wiecej mysle tym bardziej mi sie wydaje, ze on sie spina...

hej mamusie właśnie wstałyśmy i myślimy co by tu zjeść ciepłego może omlet teraz tylko jaki na słodko czy na słono :)

tak jak napisała Klaudyna, za pierwsze 33 dni płacił pracodawca, później już Zus. Siedziałam rano w domu, ok 11 pod dom podjechał samochód. Na kontrolę przyjechał facet, w sumie trwało to kilka minut, podpisałam pismo że zastał mnie w domu. Pytał o dolegliwości i leki. Jak wstał od stołu jeszcze zmierzył z góry do dołu, popatrzył na brzuch, pożegnał się i poszedł.

zapracowane dziś dziewczyny a nie to co ja ale już sie zabieram za kuchnie oj zle sie tam z nią dzieje. bry ale zimno za oknem czy to na pewno lato

Wczoraj zaliczyłam zakupki, kupiliśmy mebelki dla malucha, trochę ciuszków, a dziś zamówię łóżeczko:) ja już po śniadaniu, teraz czas na kawkę.:)

Witam z rana!!! A mnie dzis Maluczka obudzila;) pierwszy raz ;) tak mi w brzuniu wywijala, ze juz sie boje co to bedzie pozniej hihihihi A ogolnie to mam taka ochote na kqpusniak, I okraszane ziemniaczki ze juz w sklepie bylam kapustke kupic;) slinotoku dostaje jak pomysle.... Dzien jak codzien, BRZUSIO pobolewa dziwnie ( nic nowego ...to te więzadła ), ogarnelam kuchnie Zjadlam sniadanko, I teraz slaba mleczna kawusia z maszyny....mniam mniam...uwielbiam ;) I pomyslec ,ze przez pierwsze 3 mce nie moglam na nia patrzec;)

Dziewczyny Co do zasilku moja firma zatrudnia ponad 200 osob i przez cala ciaze placi mi zaklad pracy a oni rozliczaja się z zusem. Tak mi wytlumaczono w kadrach i jak narazie tak jest.

Natalia261985..............26......Wojnicz.........24(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............22... .......02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......24(M)......06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........23 M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........23 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........22 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............22( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................22(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....19... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............20......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............19.. ........31.1 2.2011

nieeeeeeeeee znów mi cieknie mleko z piersi dobrze ze bylaś w domu choć mogło by cie nie być bo zwolnienie nic nie mówi ze musisz leżeć ale masz to już z głowy

Z tego co wiem to jak cie nie zastana to musza przyjsc raz jeszcze. Skoro jestes na zwolnieniu i mozesz chodzic to logiczne że moglas isc do apleki czy lekarza czy chociazby po chleb.

Gość sylwestrowe
Natalia261985..............26......Wojnicz.........24(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............22... .......02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......24(M). .....06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........23 M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........23 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........22 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............22( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................22(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....19... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............20......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............20.. ........31.12.2011

Witam dziewczynki! Ale numer z tą kontrolą z ZUS. Ja też się trochę tego obawiam, ale cały czas sobie tłumaczę, że przecież nie będa kontrolować ciężarówek... a tu proszę. I co ja mam niby takiemu panu z ZUS powiedzieć, że czemu jestem w domu? Bo do pracy mam daleko i za dużo stresu w pracy? I uzna to za dobry powód do zwolnienia... Ehhh... Któraś z Was pisała, że już jej sie pierwsze mleko pojawiło? Dużo tego? widać jak kapie z piersi czy tylko na ubraniu? Bo ja wczoraj rano na piżamie zauważyłam taką zaschnietą plamkę wielkości paznokcia kciuka, a dzisiaj rano znowu dwie mniejsze, tak na wysokości biustu. Mąż oczywiście panika, czy to czegoś złego przypadkiem nie oznacza :) U nas dzisiaj też STRASZNIE zimno - późna jesień dosłownie. Ale mam robotę w domku, bo czekają na mnie jabłka do przesmażenia i pewnie znowu szarlotka będzie. Co do imion, to dla dziewczynki najbardziej podoba mi się Magdalena, można zdrobnić albo na Magda albo na Lenka. A dla synka to co chwilę coś nowego ustalamy, miał być Marek, albo Marcin, teraz jeszcze Mariusz jest brany pod uwagę. No nic... jabłka sie same nie obiorą :) Kocham to słodkie lenistwo, jak nic i nikt nie pogania, wszystko można robić w swoim tempie. Tylko jak potem wrócić do rzeczywistości jak sie maluszek urodzi:)

Ja też mam dzisiaj strasznego lenia:) na szczescie już jestem spakowana na wyjazd. Co do kontroli z zusu to wyczytalam w internecie że skoro placi mi zaklad pracy to oni maja prawo mnie skontrolowac a z tego co się orientuje watpie żeby mnie kierownictwo sprawdzilo bo im to się nigdy nic nie chcę. Wczoraj pieklam kruszon:) i teraz sobie zajadam:)

A ja odebrałam wyniki badań. No i dupa - mam jakąś infekcję, jak wynika z badania moczu. Dużo leukocytów. I od razu stres...Jutro mam wizytę u gina.

Gość sylwestrowe
Hej Ola! A ile masz tych leukocytów? Ja też mam infekcję w moczu, ja miałam 20-25 w polu widzenia. Wg gina nie ma sie czym przejmować bo to norma w ciąży. Dał mi leki przeciwgrzybicze i cos tam na pęcherz chyba z żurawiny. w przyszłym tygodniu robię badanie, ciekawa jestem czy się poprawia