Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

ufff...trochę mnie uspokoiłaś. Ja mam 10-20, ale w osadzie też jakieś bakterie są, nitki grzybni nieliczne. Mam nadzieję, ze to nic poważnego

Gość sylwestrowe
Ja też miałam do tego bakterie, mam nadzieję, że leki pomogą. Ja myślę, że to z powodu zbyt dużej częstotliwości sikania i korzystania z różnych toalet, bo mimo stosowania metody "na małysza" i tak coś tam można łapnąć, a podobno ciąża temu sprzyja. Ja raczej się za bardzo tym nie stresuję, bo lekarz też się za bardzo nie przejął tylko dał te leki i następną wizytę za miesiąc. Sama sobie zrobię badanie po 2 tygodniach dla świętego spokoju

AndZia!!!! Moze powinnas o wkladkach laktacyjnych pomyslec...Nie zaszkodza a Ty bedziesz sie czula bardziej komfortowo ;) Kapusniak ugotowany ;)... Jutro chyba zrobie to ptasie mleczko...;) Ojjjj cos TA Ewcia zaczyna mnie naprawde martwic ;(

Gość sylwestrowe
A ja myślę, że nieobecność naszej Ewci ma związek z czymś przyjemnym. Być może mężuś wymyślił jakieś lekarstwo na depresję??? Jaki romantyczny wyjazd czy co... :)

Witam:) o niebo lepiej mi dzisiaj i na duszy i na ciele;) Dzidziak mnie skopał z rana jak co dzień więc chyba wszystko ok:):):) i brzusio raczej mmiękki niz twardy;) uffff:):):):):) co do mleka to od zostało to poruszone na forum to obserwuję całe otoczenie moich mleczarni i na razie nic, ale za zrobiły sie bardzo wrażliwe znów i bolały jak przed okresem. Od soboty smaruje je perfectą mama do piersi (na rozstępy) pisze tam że rózwnież na boleści i obrzeki dziala i albo faktycznie dziala w moim przypadku albo samo mialo przejść;):):):) ale polecam ten kremik bo fajna ma konsystencje i skóra baaaardzo miła i fajna po nim. Aha i odkryłam tez super sposób na zaparcia - na manie działa:) pani w aptece mi poleciła:) Otręby granulowane z żurawiną (Sante), dwie trzy łyżki stołowe dziennie do jogurtu lub tak jak płatki na mleko. Może to nie jest takiś specjalny rarytas:/ pod względem smaku, ale 2 łyzki to nie dużo, a efekt wspaniały:):):) wierzcie mi nie sądziłam że robienie kupy codziennie może przynieść tyle radości:):):):) a no i żurawina na drogi moczowe tez dobra. cena super bo 3,50 za 180g. Korzystajac z okazji dobrego samopoczucia i fajnej pogody (nie za zimno nie za gorąco) wybieram sie na poszukiwanie kiecki na wesele na drugi dzien. trzymajcie kciuki:) Pozdrawiam i miłego dnia zycze wszystkim mamusiom :):):):)

Gość sylwestrowe
Co z wami dziewczynki? Co tak cicho i smutno tutaj? Gdzie ta nasza Ewa? Ja się zaraz zmywam na dobrych kilka dni, będę Was pozdrawiać z Pienin :D Trzymajcie się i dbajcie o siebie!!

Jestem! Żyję! Wszystko w porządku! Obiecuję, że Wam wszyściutko opowiem, co się działo, ale najpierw poczytam, co u Was, bo jestem 5 stron "w plecy"... ;)

Postaram się jak najkrócej... Megadół zwalczony. Na weselu byliśmy. Na poprawinach również. Było super. Wykorzystałam obydwie kiecuchy - satynową na pierwszy dzień, kwiecistą na drugi (w biegu dokupiłam pod nią topik, żeby nie wyłaziły cyce i żeby nie prześwitywała). Wesele było wspaniałe, było kilka Brzuchatek oprócz mnie, więc miałam sobie z kim "postękać". Prosto z poprawin moja Mamita zabrała nas na rancho - któraś tutaj miała dobrego nosa... i tak sobie od niedzieli tam leniuchowaliśmy "do zdechu", że tak powiem... A na rancho ani netu, ani komórki, bo mi baterie popadały, a ładowarek nie wzięłam... Ogólnie to zresetowałam łeb i już jest zdecydowanie lepiej. Doszłam do wniosku, że wszystkie te doły i paranoje, to wina klimatu, który zrobił się w moim miejscu pracy... Pomimo tego, że mnie tam nie ma, to "promieniowanie" jednak daje o sobie znać różnymi kanałami... teleinformatycznymi. :))) Nawet dzisiaj jak odpaliłam kompa, to już czekała na mnie "gówniana niespodzianka" w postaci nieciekawego msg na GG. W związku z tym, że przyczyna paranoi została zdiagnozowana, postanowiłam, że się nie dam. Odcinam się kompletnie od spraw zawodowych i oswajam się z myślą, o "niepowrocie" do tego miejsca pracy. Z ciekawostek, co do L4 - bardzo jestem ciekawa, jak mnie skontroluje ZUS, skoro mieszkanie, w którym jestem zameldowana jest w trakcie remontu i meblowania... a ja mieszkam zupełnie gdzie indziej... :)))

klaudynka Zaryzykuję jednak... ;) Bez przesady - w Polsce nie ma już obowiązku meldunkowego... Nie muszę przebywać w miejscu zameldowania. Niech mi udowodnią, że nie mam prawa pojechać do rodziców na rancho na 9 miesięcy ciąży... :D

Sylwunia i cała reszta... Kochane jesteście... Wyściskała bym Was za troskę... :********

Ania... Ucaluj ode mnie ojczysta ziemie ;)....ukochany kraj ...umilowany kraj.... Wszedzie dobrze ale tam najlepiej ;(

Witam moje drogie Mamuchny ;)!!!!!!!!! Ja dzis chyba lewa noga wstalam, jakis taki dolek mnie wzial...;( ale tak mysle , ze jak Potem wypelzne na miasto kupic skladniki na ptasie mleczko to mi przejdzie ;) mam nadzieje !!!! Patrze w lustro I widze stara gruba zapyziala przyszla mame;) jak Lajlusia mnie zobaczy to sie wystraszy ;););) I z powrotem do brzucholca wskoczy ;( oooo taki mam wlasnie dzien ....nazwe go Dniem BABY JAGI ;) Dziewczyny miala tak ktoras czy to tylko Ja taki oszolom Jestem????? Buzka i milego dnia!!!!!!

Cześć Babo Jago Kochana! Nie czuj się osamotniona - każdą z nas prędzej czy później ten stan dopadnie... Raczej nienormalne by było zaprzeczać, że ciąża to też drastyczne zmiany w wyglądzie i milion obaw o dalsze życie, i atrakcyjność, etc. Szczególnie dla nas - późnych pierworódek Sylwuniu... Przyzwyczaiłyśmy się być sobie sterem kapitanem i okrętem, a teraz czeka nas niemała rewolucja światopoglądowa. Oczywiście, że mam też takie dołki, ale... szukaj wtedy przykładów pozytywnych: są przecież piękne spełnione szczęśliwe atrakcyjne Mamy, które nie stały się Babami Jagami tylko dlatego, że urodziły dziecko... Sylwia - przecież to tylko od nas zależy, jak sobie poskładamy świat na nowo z naszym dodatkowym puzzelkiem...

Ty NIEDOBRA BABO!!!! tak to ladnie napisalas ,ze az sie zwylam na dobre!!!!! Nie wiesz ,ze Ja teraz taki glupol wrazliwiec Jestem???? ;););) Ale jak juz sobie poczytalam 5 razy...poplakalam to do razu mi przeszlo;));) hihi juz mi lepiej, tak wiec teraz IDE piekny make-up upitolic I wyeksponowac moje jakas ponetne teraz Ksztalty hahahaha na Sam koniec obleke kalosze czerwone w czarna kratka ;) moje ulubione I pojde w ten deszcz hahaha kupic skladniki na to ptasie!!!!! Buziakuje goraco I dziekuje za poprawe humoru ;)

Natalia261985..............26......Wojnicz.........24(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............24............02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......24( M). .....06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........24(M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........23 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........22 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............22( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................22(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....19... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............20......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............20.. ........31.12.2011

Dzisiaj znowu prawie cały dzień pod znakiem urządzania nowego mieszkania... projektant naszych mebli chyba ma nas już powoli dość... ;) Żartuję! Dzisiaj zakończyliśmy projektowanie, na jutro będzie wycena i będziemy zamawiać. Powiem Wam, że w dobry czas trafiłyśmy z tymi naszymi brzusiami... Zrobiło się chłodno. Nie puchnę już. Świetnie się czuję. Nawet sporo pospacerowałam po mieście. :)))) Nabyłam sobie długie czarne portki ciążowe, bo doszłam do wniosku, że nie ma na co czekać. No tak szczerze - to Mąż mi kupił... Super mi się podobają! I poprawiłam sobie humor, bo z zapasem weszłam w rozmiar 1. ;))) Hi hi hi! Grunt to dobrać producenta z fajną rozmiarówką!

Natalia261985..............26......Wojnicz.........24(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............24... .........02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......24( M). .....06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........24( M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........23 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........22 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............22( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................22(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....20... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............20......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............20.. ........31.12.2011

hej ja też dziś buszowałam po mieście i kupiłam sobie 2 podkoszulki w końcu musze być zadbaną mamą. jeszcze tylko coś z tymi włosami katastrofa bo odrosły i wyglądam beznadziejnie. po małym jedzonku odpoczywamy a mój robi ciepłe jedzonko :)

Ja jakaś umordowana i senna jestem... Ale nie dziwne, bo sporo się dzisiaj turlałam i wysilałam ogólnie... Chyba pójdę wcześniej spać. Ostatnio coś za często pobolewa mnie podbrzusze. Martwię się. Któraś tu opisywała to jako "za ciasną bieliznę". Mam właśnie takie wrażenie, jakby wyjątkowo ciasna gumka od majtek wcinała mi się pod brzuch. Szczególnie boli i ciągnie w okolicach lewego jajnika. On zawsze był jakiś taki wrażliwy - bolał i przed okresem, i w okres... Muszę o tym wszystkim pogadać z lekarzem, ale to dopiero za 2 tygodnie.

EWCIA....POWIE CI ZE TO WIEZADLO......JA MAM TAK CIAGLE....PODOBNIE MNIE BOLALO PRZY ZAPALENIU JAJNIKOW.... DZIEWCZYNY !!!! Ja dzis 8 h spacerowalam po centrum handlowym ;) bo czekalismy az nasz computer przywioza...sliczny I duzy Ekran....;) ale to nic!!!! Tak spacerowalam ,ze kupilam 10 pajacykow dla Lalinki , 2czapy ;) I 5 par takich maclenkich skarpetecek....a I 3 sliniaki ;) I wielki rozowy kosz na jej bielizne I rozowego zajaca ;) a dla Siebie sliczna bluzke.... Kurde !!!!! Normalnie nie moglam sie opanowac takie sliczne te rzeczy,,,,,!!!! A teraz kurczaki ....wszystko mnie ciagnie I boli ;( Ale nie wazne ;) humor dobry nadal....odkad Ewcia go naprawila;)

A ja byłam u gina. Mam tydzien zwolnienia. Jak mi furagin na tę infekcję nie pomoże to dostanę antybiotyk, żeby się z tego miedniczkowe zapalenie nerek nie zrobiło... Ale dzidzia zdrowa:) w 10 dni przytyła 125 g i już waży UWAGA UWAGA: 550g!

hej dziewczyny my dopiero wstałyśmy taka bylam zmęczona. a teraz jemy pomidory i Mozzarelle pychotka olcik dzidzia za czela przybierać na wadze moje chyba też bo wybiło mi brzuszek. co do leków bedzie dobrze musi być :)

Dzien dobry ;) Wlasnie Zjadlam sniadanko ;) I oczywiscie pomidorki tez obowiazkowo ;) I otreby z jogurtem ;) zaraz po....na deser czyli hehe Dziewczyny...Ja mam USG dopiero za 2 mce , wiec nie Wiem jak Ja to wytrzymam ;( bez ogladania mojego serduszka ;( i bez upewnania sie ,ze sobie dobrze rosnie ;(..... Postaram sie nie panikowac ,ale nie Wiem jak mi to wyjdzie ;) Dziewczyny !!! Milego dnia!!!!! Ja dzis dopiero bede robic to Ptasie bo mnie wczoraj Moj wycignal z domku na caly dzien ...