Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

ANDZIA ...powodzenia na USG... Szybkiego pakowania...pomyslnego lotu !!!!! Jak na niej turbulencji ;) I oczywiscie super wypoczynku !!!!!!!!!!!!

oj juz nie moge wysiedziec:D teraz mam chwilke przerwy a o 14 koncze prace i dopiero 29 wroce:D super!!!! ale dzis to sie sprezam bo mam takiego powera!!!:D ojjj juz sikam;) dzis znow mnie szefowa ogladala-niby ksztalt brzucha, talia(jaka talia??????????????;-)) pupa no i wyszlo jej, ze dziewczynka;)haha codzinnie mi cos wynajduje-ale narazie i tak wie to co reszta albo chlopczyk albo dziewczynka:D:Dhaha

No ja mam troche cialka wiec ruchy tylko takie delikatne .czasem mnie to martwi ale na badaniach wszystko było ok. W czwartek też mam badanie to się upewnie że jest oki wszystko.

To Basienka ksiazkowo ;)...Ja. Juz 3 tyg temu mialam 15 na plusie ;) po pobycie w Polsce na mamusinym garnuszku ...po powrocie tutaj zawalu 2 kg I tak od trzexh tyg Stoje w miejscu czyli 13 na plusie;) 72 kg ;););)58/59 wyjsciowa;)

wiesz niby nic ale daje się to odczuć bolą mnie plecy... do tego mój ginekolog nie jest życzliwy uważa, że i tak szybko tyję... Niby ma jakąś fobię na tym punkcie ale się nim nie przejmuję. Gdyby nie to że jest takim dobrym specjalistą to zmieniłabym na innego.

ja jestem już 7 na plusie. Obecnie ważę ok. 62. Ale gin nic nie mówił. Większosc i tak poszła w brzuch, piersi i bioderka:) Nogi mi nie puchną, trzecia broda mi nie urosła....Według tych wskaźników BMI jest niby prawidłowo

Ja do 4 mies schudlam 4 kg a teraz przybylo mi 3 czyli nadal jestem 1 kg na minusie. Ale teraz waga już tylko w gore pojdzie

Gość sylwestrowe
Hej Laski! Jestem. Wróciłam po 5 dniach spędzonych ze znajomymi w Pieninach. Spacerowałam po górach, bardzo aktywnie spędzałam czas i czuję się super, nic nie boli i śpię jak suseł. Spływ przełomem Dunajca jest fantastyczny! Tylko leciutki katarek przywiozłam, to od siedzenia po nocach przy grillu, całą resztę procenty rozgrzewały a ja pod kocykiem się grzałam a i tak się przyplątało. Ja przytyłam 3 kg na razie ale nie popadam w euforię, bo w poprzedniej ciąży też dopiero w drugiej połowie poszło i to lawinowo

Halo!!!!! Sylwestrowe milo slyszec ze troszke wypoczelas I sie zrelaksowalas;) Ewci znow nie MA...pewnie u rodzicow siedzi...jakos tu pusto ostatnio...a to srodek tygodnia....az dziwne.... Sylwestrowe a w poprzedniej ciazy w ktorym mcu najwiecej przytylas...bo to mnie ciekawi w ktorym sie najwiecej tyje....?

Gość sylwestrowe
hej! Chyba to było jakoś w 6 miesiącu. pamiętam, że jak pomiedzy dwoma wizytami (3 tyg) skoczyło mi 6 kg to nie mogłam uwierzyć w to co widzę. W sumie przytyłam 18 kg, zrzuciłam potem już tylko ok 13-14. Ale muszę tez się przyznać, że jadłam ogólnie bardzo dużo a przede wszystkim ogromne ilości słodyczy, miałam straszliwe zachcianki. Teraz (co jest dla mnie dziwne) jem dokładnie tak jak przed ciążą i do niczego mnie specjalnie nie ciągle

Gość sylwestrowe
"nie ciągnie" miało być

Gość sylwestrowe
Natalia261985..............26......Wojnicz.........24(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............24... .........02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......24( M). .....06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........24( M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........24 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........22 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............22( M)......12.12.2011 TakaBasienka87.........24.......śląsk................22 ( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................22(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....20... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............21......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............21.. ........31.12.2011 Basię przerzuciłam wyżej zgodnie z terminem porodu a Anuli (mojej rówieśniczce) zaktualizowałam tydzień ciąży :D

hej Ale dziś piękny dzień się zapowiada, trzeba go wykorzystać. Ja wczoraj byłam u lekarza. Maluch waży już 780g. 99procentowy chłopak:) z dzidzią wszystko ok, za to ja mam lekką anemie, bakterie w moczu i jakieś zapalenie bakteryjne;/

Natalia261985..............26......Wojnicz.........25(M). ... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............24... .........02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......24( M). .....06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........24( M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........24 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........22 (K)........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............22( M)......12.12.2011 TakaBasienka87.........24.......śląsk................22 ( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................22(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....20... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............21......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............21.. ........31.12.2011

Natal...to galanty...juz ten Twoj chlopaczenio;) Sylwestrowe jak tak pytam...bo u mnie to bylo tak...na do 4 mca przytylam 6 kg ( zaraz jak rzucilam fajki...zapychalam sie czym popadlo) Potem przytylam 2 kg , az w koncu wypoczynek w Polsce no I mama 3 razy mieso w ciagu dnia...gdzie Ja ogolnie miesa nie jadalam moze raz na mc...No I przyszlo 6 kg w 3 tyg uwierzysz???? Tak wiec lacznie wyszlo 14 kg!!!!! Po badaniu lekarz stwierdzil ze zatrzymuje Wode wiec kazal odstawic sol...wiec przestalam solic I jesc slodycze;) no czasem tylko cos maluskiego () I tak zeszly 2 kg, wiec teraz waze ok 72 kg (12 na plusie) I ponad 3 tyg Stoje w miejscu z TA Waga... I teraz tak Pocichu sobie mysle ,ze moze jednak uda mi sie zmiescic w 20 kg a nie w 30;( Jem 5 razy dziennie bardzo zdrowo I b duzo pije ;) Co o Tym myslicie Kobietki jest jakas szansa?

Gość sylwestrowe
HASANANANA ja bym się chyba aż tak strasznie nie martwiła, bo lekarz chyba ma rację z tym zatrzymywaniem wody. Tkanki tłuszczowej tak szybko się nie nabiera a tym bardziej, że odżywiasz się zdrowo. Zresztą nabieranie kilogramów tez jest kwestia indywidualną. Mi skoczyło w 6 m-cu, Tobie szybciej a komuś tam pod koniec. Najważniejsze by dzidzie były zdrowe :)

Swieta racja!!!! Jak sie Maluszka zdrowiutka urodzi to wszystko wynagrodzi ;)"""" co racja to racja!!!!! Ja sie nie moge jej doczekac!!!!

Gość sylwestrowe
też musiałam rzucić fajki ale już po raz drugi więc jakoś łatwiej to poszło niż w poprzedniej ciąży :) ale wciąż by się chciało, zwłaszcza na spotkaniach z znajomymi palaczami albo np. na wspólnym urlopie, właśnie z takiego wróciłam :)

jak narazie dał mi tylko ziołowy urosept, na początku ciąży mi pomógł jak coś się tam przyplątało. mam przyjść za 2tyg z powtórnymi wynikami moczu i wtedy zobaczy czy trzeba dać coś mocniejszego. na zapalenie grzybicze globulki pimmafucin na przemian z gynalgin. no i żelazo na anemię. no tak, mój maluch to już wielki chłop;)

Gość sylwestrowe
Hej! Ja też mam bakterie w moczu i podwyższone leukocyty i biorę ProUro na drogi moczowe i ten cały Pimafucin (drogi jest) na zakażenie grzybicze też mi dał. Jutro znów oddaję mocz do badania , ciekawa jestem co tam mam

Ja od tyg biorę furagin. Popołudniu mam wyniki do odebrania i wtedy dzownię do gina podać mu je + wczorajszą glukozę, kreatyninę i mocznik. Zobaczymy, co powie. Jak będzie lipa, to jeszcze dziś lub jutro wizyta

Gość sylwestrowe
to fajnego masz lekarza że dał ci kreatyninę i mocznik. To są chyba drogie badania a bardzo ważne jest kontrolować nerki w ciąży

Gość sylwestrowe
no chyba, że robisz je prywatnie

Gość sylwestrowe
ja akurat mam fajnego gina z NFZ, ale tez robię prywatnie badania jeśli uważam za konieczne, jutro np. idę na mocz