Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Witaj Katarzyno30:-D :-) Fajnie ze do nas dolaczylas:-) gratuluje corci kolejnej:-) Zazdroszcze ci ze masz juz takie doswiadczenie, pewnie wiesz juz co i jak i nie panikujesz jak ja z byle powodu;-) Napisz cos prosze o porodach, jak ty rodzilas i jak wedlug ciebie lepiej. Pozdrawiam

Witam z rana. Dziś już dluzej nie moglam spac wiec zajadam już sniadanko i pije kawusie. A oozniej na zakupy:) milego dnia zycze:*

Hej:) ja się w nocy męczyłam. sikałam, piłam, skurcze mnie łapały...A teraz jestem w pracy...

witajcie dziewczyny ja tez siedze i popijam kawusie Olcia a bierzesz jakis magnez czy cos na te skurcz? bo ja od kiedy biorę magnez jak narazie nei mam a i dobra metoda jak złapią skurcze w nocy w nodze szybko trzeba stana bosą nogą na podlodze przechodzi wypróbowane a co do zgagi ja ja mam ale pomagają mi migdaly no i mleko co prawda lekarka mówiła z emozan brac manti ale wole natrualnie sie narazie wspomagac

hej dziewczynki dawno mnie nie było ale tylko dla tego ze mój pilnuje ze bym nie siedziała przy kompie po pracy. u mnie dopiero śniadanko bo dziś jestem w pracy

Gość sylwestrowe
Hej dziewczynki! Ja też w pracy :( W poprzedniej ciąży męczyła mnie zgaga niemiłosierna. Piłam obrzydliwe mleczko malox. Z początku nie byłam w stanie go przełknąć ale później już z desperacji nauczyłam się je stosować i nawet posmakowało bo jako jedyny dostępny na rynku lek - Pomagało !!!!! Póki co nie dopadła mnie jeszcze zgaga i mam nadzieje, że nie dopadnie :) i wam tego życzę :)

sylwestrowe mam nadzieje ze dobrze pamietam byłaś na spływie Dunajcem. a ja tak nie daleko mieszkam i nigdy nie bylam w końcu wynudziłam mojego i w niedziele byliśmy pogoda dopisała wiec było cudnie.

Gość sylwestrowe
pelepetka123 Hej! Byłam na spływie i było super, pogoda też nam dopisała. Płynęliśmy do Krościenka nad Dunajcem, bo tam mieliśmy kwaterę. Mam fajną fotkę na pamiątkę:)

Gość sylwestrowe
jeszcze miło wspominam zamki nad zalewem czorsztyńskim a moja mała kolejkę grawitacyjną na Palenicy :D a że zjeżdżała z rodzicami to też mieliśmy niemałą frajdę... człowiek jednak do końca życia w jakiejś części pozostanie dzieckiem :) Ogólnie pobyt w pieninach wspominam bardzo fajnie a mieszkać niedaleko takich miejsc też musi być super bo zawsze jest gdzie wyskoczyć w niedzielne popołudnie :)

Gość sylwestrowe
wiesz jak to jest... cudze chwalicie... ja tez nigdy nie byłam na festiwalu w opolu hihi :) nooo, może kiedyś pod murami amfiteatru (zbiera się tam młodzież, słuchają koncertów i piją piwko i temu podobne trunki, ale to nieco zamierzchłe czasy hehe :) )

Czesc Dzieweczki;) Oho...widze ze jak niektorych nie bylo...tak nie MA ;( Welcome back Pelepecia;-p... Ja znow dziewczynki spac nie moge bo mnie jakos dziwnie uszy w srodku swedza...;( wczoraj w nocy to prawie dziury w nich wydubalam ;( A tak ogolnie to przyleciala do mnie kolezanka na tydzien z Polski...I spedzamy razem duzo czasu ;) nie nudzi mi sie;) Zycze wszystkim milego dzionka! Tutaj leje......wrrrr co za pogoda ;(

A ja wlasnie wstawilam do piekarnika... Chleb. Ogladalam ostatnio program Ewy Wachowicz i postanowilam sprobowac swoich sil. Za godzine dowiem się co mi wyszlo:)

Gość sylwestrowe
jak Ci wyjdzie super to możesz wrzucić przepis :)

Dziewczyny Dodaje przepis na chlebek;) jest pyszny;) Zaczynamy do duzej miski, aby pozniej latwiej bylo wszystko w misce wyrobic 50g drozdzy ( pol kostki) 1tyzeczka cukru 8 lyzek platkow owsianych 1 litr cieplej wody Wymieszac i odstawic plyn na 20 min Po tym czasie jak platki wyplyna dodac 1kg maki pszennej 2 lyzeczki soli 1 opakowanie slonecznika luskanego Mozna tez dodac garsc siemienia lnianego pestek dyni lub maku Wyrobic. Ciasto bedzie dosc rzadfkie. Wylozyc najlepiej do dwoch podluznych korytek na babke.. (Ps. Ja zrobilam w 1 formie I musialam troche dluzej potrzymac w piekarniku zeby srodek sie dopiekl) Wierzch posmarowac woda lub mlekiem aby byla chrupiaca skorka I mozna posypac slonecznikiem lub makiem:) Piec w temp 180 st przez okolo 1 godz Smacznego ja sie zajadam;)

Gość sylwestrowe
przepis prosty, chyba się skuszę :) chlebka jeszcze nie piekłam :)

Gość sylwestrowe
Pisałyście na poprzedniej stronie na temat smarowideł. ja używam Musteli bo mam do niej zaufanie już od poprzedniej ciąży. Smarowałam nią bowiem tylko brzuch a o pośladki nie zadbałam i w efekcie na pośladkach mam mnóstwo rozstępów a brzuszek gładziutki. Wiadomo, nie ma pewności że to zasługa Musteli ale spora doza prawdopodobieństwa

Gość sylwestrowe
Cześć dziewczynki! Witam z rana i miłego dnia wszystkim życzę:)

hej dziewczynki moje drogie sylwestrowe sorki ze nie odpisałam ale zmów zabrano mnie przed kompa a wiec mam takie same wrażenia jak ty jedno jest pewne można wypocząć. mnie na te podróże w góry odpychają co niedzielne korki nawet koleżanki kiedyś nie odwiedzałam bo jechałam do niej w 20mi a wracałam 2 gidziny ale teraz do lubnia jest super

u mnie nie dość ze dzidzia bryka to jeszcze dwa małe kotki jeden jest biało rudy tak bym go wyściskała a tu nie moge sie do nich zbliżać :(

witam i ja:) nie było mnie trochę, byczyłam się nad jeziorkiem:) pogoda cudna, żyć nie umierać. mój Szkrabek tak samo bryka od rana:)

dziewczyny dostałam dwa kartony ubranek jak je o tworzyłam to zwariowałam ze szczęścia tak więc do roku mam zapewnione ubranka nie które to już wiem ze i tak nie ubiore bo dzidzia urośnie ale ciepłych śpiworków mi nie braknie na pewno