Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze zyjacy

Co zrobic

Polecane posty

Gość jeszcze zyjacy

Witam Co ja mam ze swoim zyciem zrobic. Jestem uzalezniony od alkoholu i narkotykow, bylem na leczeniu i jak narazie nie biore. Chce byc dalej trzezwy, i tu jakos mam w glowie poukladane, narazie dalej studiuje i pracuje. Ale problem polega na tym ze nie wiem jak teraz poznac kobiete. Przeciez nie moge jej powiedziec ze jestem cpunem czy lakoholikiem bo ucieknie na dzien dobry. Nawet musze sie wystrzegac miejsc gdzie pija wiec tez bede musial odmowic takiej propozycji. Co ja mam robic. Mam 25 lat i zycie jak jedno wielkie bagno, a samemu powaznie jest ciezko w zyciu- zwlaszcza uzaleznionemu. Macie jakies rady?

Gość jeszcze zyjacy
ale znalazłem sposób, jeżdżę autem (kabrioletem) w przebraniu lwa - to jest moja terapia

Gość _troskliwa_
a masz jakieś wsparcie, AA, jakaś inna grupa? rodzinę, przyjaciół?

Gość rygla mygla
ja poznałam mojego faceta w klubie, na imprezie, jest alkoholikiem niepijącym, ma grupę AA i mimo, że ma problem to nie unika bywania w lokalach i "normalnego życia", po prostu nie pije i tyle, jak się poznaliśmy to po 3,4 spotkaniach powiedział mi dlaczego nie pije, mi to nie przeszkadzało choć myślę czasem czy zawsze będzie tak dobrze, głowa do góry!

Gość jeszcze zyjacy
Z rodzina utrzymuje kontak, ale nie sa to jakies szczegolne wiezi, ot rozmowa i tyle. Zostalem sam i mnie to cholernie meczy. Na AA chodze, ale tam wszyscu grubo po 40, a kobiet nie ma prawie. A tak powaznie, boje sie ze jak poznam jakakolwiek kobiete to bedzie fo pa kiedy powiem jej o swoim uzaleznieniu. Mam beznadziejna pozycje.

Gość jeszcze zyjacy
Sa tu moze kobiety ktorych partnerzy sa uzaleznieni, a najlepiej jesli poznaly ich kiedy ci byli trzezwi(tzn po jakich terapiach). Jak to wygladalo u was, jak sie ukladalo? Prosze pomozcie!