Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samniewiem

Ciąża czy stres?

Polecane posty

Gość samniewiem

Witam, mam 18 lat, moja dziewczyna jest rok młodsza. Na wstępie zaznaczam, że nie zależy mi na żadnych moralnych wypowiedziach na temat naszego wieku osób które nie chcą pomóc. Czytałem dużo, lecz chciałbym pomocy w tym konkretnym przypadku, mianowicie w ciągu jednego cyklu kochałem się z moją 3 razy z prezerwatywą i na jakiś tydzien dni okresem jeden raz bez. Nie był to seks właściwie, chcielismy spróbować "jak to jest" i byłem w niej dosłownie przez 10-15 sekund, po czym wyjąłem (nie doszło do wytrysku w środku). 12.05 miała dostać ten okres, a go jak narazie nie widać ani żadnych jego oznak. Dużo stresu miała w tym miesiącu, ale raczej regularne miesiączki. Jesteśmy przekonani że niemożliwością jest ciąża (zabiezpieczaliśmy się, a tamto to była tylko chwila), lecz zrobiliśmy dziś test - jedna kreska. Podczas tej chwili w środku bez gumki czułem, że wyciekło mi troszkę preejakulatu. Pytanie: spóźnianie okresu - stres czy ciąza? Mówi, że pobolewa ją na dole brzuch, ale oprócz tego nic...

Gość samniewiem
na jakiś tydzień przed* miało być, przepraszam za błąd

W ejakulacie także mogą być plemniki. Ale robiliście test... a ten ma sprawdzalność 98% i wątpię by mimo negatywnego wyniku była w ciąży. Cykl prawidłowy trwa od 25 do 33 dni. Moim zdaniem to stres. ale...

skoro zrobiliście test po terminie spodziewanej miesiączki to raczej wyklucza on ciąże,ale radziłabym go powtórzyć. A stres może być oznaką spóźniającej się miesiączki tym bardziej że dziewczyna "wkręca" sobie ciąże. Radziłabym zainwestować w tabletki antykoncepcyjne, żeby nie mieć takich stresów w przyszłości.

Gość samniewiem
Oj wkręca wkręca... No stres, przed okresem miała krótą 2-dniową bodajże chorobę (przeziębienie), poza tym mało śpi bo dojeżdza do szkoły i zmęczona jest raczej... W dzień odsypia, czy to też może się składać na przesuniecie miesiączki?

Gość samniewiem
Co jeszcze o tym myślicie? Udzielajcie się :)

Gość samniewiem
Mimo tego wszystkiego trochę się stresuje... Chciałbym żeby dostała już ten okres i mieć to z głowy, a tak to łazi za człowiekiem, rzadko się jej tak spóźnia...