Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Orson

To jak to jest z tym preejakulatem?

Polecane posty

Gość Orson

Witam wszystkich! W ostatnim czasie przeczytałem sporo artykułów na temat preejakulatu i obecności w nim plemników. Opinii jest wiele, że plemniki sa w preejakulacie i moga prowadzic do ciąży, albo że plemniki są w preejakulacie ale sa martwe lub mają upośledzoną zdolnośc ruchową i są też takie opinie ze w preejakulacie nie ma plemników. Moje wnioski są nastepujące: plemniki sa produkowane w jądrach a preejakulat w gruczole opuszkowo-cewkowym (Cowpera) także w płynie tym nie moze byc plemników. Możliwe jest jednak że w cewce moczowej moga być plemniki z poprzedniego wytrysku o ile od tego czasu nie mineło 48 godzin, lub jeśli chłopak przed ponownym stosukniem nie umył penisa albo sie nie wysiusiał (mocz zabija plemniki). Zastanawiam się dlaczego w XXI wieku, w dobie wielkich wynalazków i wysoce zaawansowanej medycynie i technologii wciąż nie powiedziano jasno czy preejakulat zawiera plemniki czy nie. Wydaje mi się ze chodzi tutaj o to żeby ludzie kupowali srodki antykoncepcyjne i napędzali całą tą produkcję przynoszącą olbrzymie dochody. Wydaje mi się że to nie jest coś skomplikowanego przeprowadzić badania na grupie mężczyzn, pobrac preejakulat i obejrzeć go pod mikroskopem. Poza tym myslę że chodzi troche o sianie strachu wśród małolatów żeby powstrzymywał ich troche strach przed tym i owym. Często na forach czytam że ktos pisze ("moja koleżanka zaszła w ciąże stosując ta moetodę"). Taka opinia jest mało wiarygodna bo kolezanka powiedziała co chciała. Są też wypowiedzi typu "w dni płodne miałam stosunek z chłopakiem w gumce, po wytrysku wyssałam całe nasienie z jego penisa (lub chłopoak umył dokładnie penisa) i po 30 minutach robilismy to 3 minuty bez gumki a pozniej w gumce. Czy jestem w ciąży?" No to jest troszke smieszne bo wiadomo że w cewce moczowej pozostały plemnikiz poprzedniego wytrysku i w takiej sytuacji jest duża szansa na zajście w ciążę. Wskaźnik Pearla przy idealnym stosowaniu tej metody wynosi 4 takze to chyba nie jest dużo, a te 4 to wiadomo że zawsze może gdzieś tam z cewce moczowej zabłakać sie jakis plemnik z poprzedniego wytrysku. Ja dośc późno dowiedziałem się o czymś takim jak preejakulat (w wieku 27 lat) bo po prostu wczesniej go nie miałem. Objętośc wytrysku to ok5ml czyli łyzeczka a objętośc preejakulatu w moim przypadku to około jednej kropli. Mężczyźni którzy mają ilośc plemników poniżej 5 mln uważani są za bezpłodnych. Co wy sądzicie na temat stosunku przerywanego? Proszę o konkretne wypowiedzi

Gość LEW STAROWICZZ
NAJWIECEJ CIAZ POCHODZI ZE STOSUNKOW PRZERYWANYCH

Gość Orson
Poproszę o konkrety a nie puste słowa

Gość nie czepiaj sie
tylko po konkrety zadzwon do profesora Lwa Starowicza, on chyba nie mowil pustych slow, albo spytaj sie go czemu tak mowi

Gość Orson
Gdyby nie te dwa "Z" na końcu to bym uwirzył

Gość nie czepiaj sie
Stosunek przerywany (z łaciny coitus interruptus), wycofywanie prącia z pochwy przed wytryskiem nasienia, który następuje na zewnątrz narządów rodnych kobiety. Jako metoda zapobiegania ciąży należy do najmniej skutecznych, ponieważ u wielu mężczyzn przed wytryskiem pojawia się niewyczuwalne tzw. kropelkowanie nasienia, a u wielu innych, zamiast wytrysku, następuje wypływ nasienia trwający przez pewien czas. Sprzyja powstawaniu zaburzeń seksualnych u obojga partnerów. Hasło opracowano na podstawie Słownika Encyklopedycznego Miłość i Seks Wydawnictwa Europa. Autor - Lew Starowicz. ISBN 83-87977-17-9. Rok wydania 1999.

metoda dosc nisko skuteczna? to dlaczego wg wskaźników niejakiego pearla- tylko 4 pary wśród 100 przez ROK ZACHODZA???? jest to bardzo mało moim zdaniem, choć metody faktycznie nie polecam.

Gość nie czepiaj sie
tylko niejaki Pearl swoje wyniki opracowal w 1932 roku....

Gość A jakby połaczyć
stosunek przerywany z kalendarzykiem i przez te 9 dni w miesiącu powstrzymywać się od sexu to by skutecznośc jeszcze wzrosła. Oczywiście 3 dni po jajeczkowaniu i do miesiączki nie musimy nic stosować

Gość no jasne ale
niejaki Pearl opracował swoje wyniki w 1932 roku ale od tego czasu jakość męskiego nasienia znacznie sie pogorszyła i teraz wiele par ma problem z zajściem w ciążę czasem starając się o dziecko 6 lat i z normalnym wytryskiem

jak to? 3 dni po jajeczkowaniu i do miesiączki nie trzeba nic? jassssne ;/ w to nie uwierzę bo teraz czekam na okres, więc nie radzę choć uważałam ale zawsze jest ryzyko.

też prawda, wiele par tak ma że nie mogą mieć upragnionej dzidzi, a inni raz czy dwa się oddadzą chwili i ....wpadka.....

Gość Tak. bo od 3 dni
po owulacji do miesiączki jest okres NIEPŁODNOŚCI POOWULACYJNEJ BEZWZGLĘDNEJ. Wpadki zdarzaja się przy współżyciu bez zabezpieczeń przed owulacją bo okres może ulec skróceniu (np z powodu stresu czy zmiany klimatu) Znacznie bezpieczniej jest więc wspólzyć przed po owulacji niz przed nią

Gość Tak. bo od 3 dni
Znacznie bezpieczniej jest więc wspólzyć PO owulacji niz przed nią... :)