Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antyowocowa

Strach przed ciążą i porodem

Polecane posty

Jestem 5 lat po ślubie z moim mężem, nie mamy dzieci ale mój mąż bardzo chcę ja jednak boję się ciąży i porodu, boję się że umrę w czasie porodu. Wiem że wielu z was zwyzywa mnie od najgorszych ale za czym to zrobicie to przeczytajcie o moim problemie do końca. Otóż od 14 lat choruję na astmę oskrzelową o przebiegu silnym ponieważ nie ma dnia żeby mnie astma nie męczyła, do tego z powodu tego że dostałam astmę w wieku 15 lat i niestety lekarze nie wykryli jej od razu tylko po 3 miesiącach duszenia nocnego itp. rozwinęła się u mnie nerwica lękowa która objawia się duszeniem z nerwów więc wariacji mi nie brakuje. Nerwicę leczyłam 5 lat jednak nie jest ona do końca wyleczona ponieważ lekarze nie mogli trafić na odpowiedni lek ( zjadłam 12 różnych) zaprzestałam próbowania i zaczęłam walczyć sama z swoimi lękami trochę mi się udaje ( mam lęk przed uduszeniem ) do tego mam problemy z każdym przyjmowaniem leku, mam zaraz skutki uboczne, uczulenia itp zastrzyków brać w ogóle nie mogę bo kończy się to zapaścią. Jeśli ktoś jeszcze nie rozumie dlaczego boję się ciąży to trudno. Bardzo chcę dziecko ale nie wiem jak to będzie w czasie ciąży i porodu czy ktoś ma lub miał podobny problem? Proszę o radę oraz wsparcie!!!

Gość andzia2479
myślę że każda kobieta czuje strach przed ciążą i porodem.Należy spytać lekarza ,czy w twoim stanie możesz być w ciąży.Ja też nie jestem okazem zdrowia,ale zdecydowałam się mam dwóch synów.Jestem zadowolona,myślę że jeśli lekarze nie widzą przeciw wskazań to nie ma się czego bać.