Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaammmaa miaa

terror laktacyjny "na wspólnej"

Polecane posty

Gość maaammmaa miaa

Zauważyłyście że jest cos takiego jak terror laktacyjny?? z każdej strony trąbią żeby karmić piersią!! wczoraj nawet "na wspólnej" zrobili wątek że Emilka nie może karmic piersią!! normalnie oglądam to i się denerwuje!!

a tam mnie to nie rusza ja nie karmilam dziecka ani dnia i nigdy nie bede:)

Ale jak pielegniarka ladnie zalatwila sprawe, niczym psycholog. Łagodnie, pocieszyła zaoferowała pomoc. Szkoda, ze w praktyce tak to nie wygląda:-P

Gość a dlaczego terror ?
karmienie piersią jest naturalne i nie wiem po co sie napinasz ? Ja powiem ci ,że mam 2 dzieci i kazde karmiłam piersią- ale tyle ile mogłam .Jedno 4 mies ,drugie 6 m-cy ... A lekarz powiedział mi tak ,że medycyna zrobiła dzieciom wielka krzywde na przestrzeni ostatnich 50-ciu lat propagując butelki ,smoczki ,mieszanki,mleka w proszku itd itp ...potem poszła juz lawina a koncerny produkujące te rzeczy zrobią wszyystko wierz mi absolutnie wszystko aby matki karmiły sztucznie ... Widze ze stanie sie to tematemm nr 1 :D niczym putanie : jajko czy kura ! Daj spokój i nie napinaj sie tak ,karmienie cycem jest ,wygodne ,tanie i jak ma ktoś czas i chęć niech karmi .🖐️

Gość maaammmaa miaa
no własnie dobrze powiedzialaś jak ktos chce niech karmi, a jak ktos nie chce?? nie napinam się tylko denerwuje mnie że z każdej strony słyszy sie o karmieniu piersia!! dla mnie to był koszmar i wcale nie było wygodne, było to dla mnie katorga poniewaz w tym czasie nie mogłam zrobic nic!!!!! nawet wyjść do ubiakv=cji i powiem ci że nie trwało to tydnień tylko 2 miesiące po 2 miesiacach się poddałam!! jak ktos się yu napina to tylko ty.

Gość terror laktacyjny!!
Zgadzam się, że jest terror laktacyjny!! Jak ktoś chce niech karmi a jak nie to nie!! Tym bardziej jeśli nie może bo ma mało pokarmu bo dziecko nie umie złąpać bo ryczy sie z bólu podczas karmienia- wiem bo sama to przeszłam, Miałam pokrwawione brodawki i jak karmiłam leciały mi łzy i tak cały czas i wcale nie było lepiej, ale si euparłam wytrzymałam tydzień drugi tydzień odciągałam bo nie chciałąm żeby moje dzieciątko piło krew więc dostawał tylko czyste mleczko, a mi z powodu stresu zanikł pokarm chociaż od początku miałam go bardzo mało, a w szpitalu nie chcieli dokarmić mojego maleństwa chociaż płakał i był głodny a ja trzymając go przy piersi nie miałam czym nakarmić a on nie umiał złapać chyba, że położna nałożyła go na pierś. Żadnego wsparcia i pomocy zwykły TERROR!! Jak dla mnie karmienie piersia kojarzy mie sie źle i tyle, a butelke traktuje jako coś wspaniałego i przerwanie męki karmienia piersią.

Gość maaammmaa miaa
jak będę miała drugie dziecko i będzie mnie na to stać to dam butelkę prawie od razu.

Gość terror laktacyjny!!
Tez mam podobne zdanie będę chciałą, żeby possało siare bo to najważniejsze a później nie zamierzam sie spinać moje dziecko jest o dużo szczęśliwsze odka dostało butelke. Bliskości też nie czułam więcej podczas karmeinia bo mój synek był tak zły i wymęczony razem ze mną, że obydwoje mieliśmy dosyć a odkąd miał butelke był dużo spokojniejszy:)

Gość grymtymtymtymup
normalnie oglądam to i się denerwuje!! - weż relaniu przejdzie. Zauważcie kto pisze takie tematy>? Kto je porusza, tyleko te które nie karmiły albo karmić nie chcę bo myślą że jak nie będą to cycki bedą miały ładne. Żadna matka karmiąca nie pisze takich bzdur. Zastanawiające, nie?

mleko mm przeciez i tak nie jest drogie na pozniomie 12 zł i idzie okolo 10 opakowań miesiecznie ale za to we Francji Hiszpani mleko Nestle kosztuje okolo 15 euro:)

Ja jakos karmie piersia i widze terror laktacyjny. A karmie nie dlatego, że mnie świat do tego zmusił, tylko dlatego, że chce. Więc pudło :-)

Gość maaammmaa miaa
Ty wyżej jesteś jakas pierdolnięta czy jak?? no trudno żeby pisały o tym kobiety którym łatwo idzie karmienie....przecież chciałam karmić, tak czy nie?? nie wychodziło to i dlatego uważam że butelka jest lepsza!! czy ja mówie że każda kobieta ma nie karmić piersią??

I ten cały "terror laktacyjny" porównałabym do wciskania na siłe zbyt małych spodni na tyłek.

Gość ZAXCDFGHTYJUKI
Napisz na forum tego serialu,może ktos zmieni scenariusz? nawspolnej.onet.pl

Gość terror laktacyjny!!
Wcale mi nie chodzi o cycki weź sie ogarnij. Jeśli nie karmiłaś jeszcze, albo karmiłaś i nie miałaś z tym problemów to nie wiesz o czym mówimy. Kobiety dookołą mnie też nie wiedzisły, że istnieje możliwość że dziecko nie potrafi złapać piersi i mówiły, ze sobie wymyślam dopóki nie spędziły ze mną troche czasu i nie posłuchały konsultacji kilki położnych. Jakbym nie miała takich problemów też bym pewnie karmiła bo tu nie o cycki chodzi nie rozśmieszaj mnie. Podziwiam wręcz moją siostre, która karmiła bliźniaki przez 4 miesiące i bywało tak, że jedno dziecko oddawała do odbicia mężowi i brała drugie jak drugie kończyło to to pierwsze już sie domagało i tak w kółko przez całą noc i szczerze mówiąc jej cycki na tym raczej nie ucierpiały.

Gość grymtymtymtymup
A ja go nie widzę. Karmienie piersią jest naturalne i o tym sie mówi. Ale terror, jak ktos wspomni to juz terror i wielkie oburzenie;/ litości. Matki teraz są wygodne a dzieci na tym cierpią, Jak płącze to dają smoka do buzi i ma z głowy;/

Gość grymtymtymtymup
Ale ja nie pisze tylko o Tobie a ogólnie. Ja terroru nie widzę, ot co.

Gość maaammmaa miaa
no nie widzisz bo karmisz piersią i nie masz z tym problemów....taka idealna matka jesteś?? to co tu robisz??

Gość dla mnie to były
najpiękniejsze chwile podczas karmienia piersią. Karmiłam rok. Syn ma 19 lat, nie ma i nie miał większych problemów ze zdrowiem

Gość bo tak i już
gry coś tam, a dlaczego nie pisze ? Bo ich nie dotknał ten tzw terror. Karmiły i nikt się na nich nie wyżywał. Też mnie to wkurza. I akurat podejmując decyzje o karmienu mm ani przez chwile nie pomyslałam o wygladzie cycków więc Twoja pseudoanaliza się nie sprawdza ;)

Ja próbowałam karmić piersią. Niestety, brak pokarmu, złość małej i moje zmęczenie. Taki był wynik. Jedna z pielęgniarek powiedziała mi jeszcze w szpitalu, żebym nie męczyła ani siebie ani dziecka i kupiła mleko. Dziś mała ma 4 miesiące i jest bystrym, ruchliwym niemowlakiem. Dostaje butelkę co 3 godziny i obie jestemśmy spokojniejsze.

Gość grymtymtymtymup
Wyrażam swoje zdanie. Forum mamy, nie?:D

Gość maaammmaa miaa
i jeszce to powiazanie, karmię piersia to dziecko bedzie zdrowe, ja też nie byłam karmiona piersia i też nie choruje i co??

no bo karmienie piersią jest zdrowe, chłopczyki podobno po 6 miesiącach karmienia piersią stają się bardziej inteligentni. Ale jeśli nie da się karmić, to po prostu się nie da, trudno.

Moim zdaniem to jest wszystko napędzane przez leniwy personel bo jak kobieta karmi piersią to oni mają swięty spokój. I to jest tylko w państwowych szpitalach, w prywatnych żadnego terroru nie ma, a i tak 80% kobiet karmi tam piersią.

Gość maaammmaa miaa
Ty nie wyrażasz swojego zdania, tylko obrażasz matki które karmią butelką, że martwią sie o swoje cycki i inne farmazony.

Gość grymtymtymtymup
Moja córka w szpitalu była dokarmiana, nie miałam pokarmu i walczyłam o każda krople zaciskając zęby przy włączeniu laktatora;/ Potem problemy z brodawkami i tak 2 mc. Nie było łatwo ale chciałam. Nikt mi nic nie mówił, nikt nie naciskał, to była moja świadoma decyzja. W szpitalu gdzie rodziłam matki karmiły jak chciały, jedne pierisa inne z MM. Nikt na nikogo krzywo nie patrzył, nie komentował , wiec gdzie do cholery jest terror????

Gość hdhdrjyrejytjytj
jestem facetem i ciarki mnie biora jak czytam ze matkom nie chce sie karmic dzieci piersia bo wygoda wazniejsza ale zdrowie malucha nie.... zwyrodniale polki tyle wam powiem.... patrzycie na swoja wygode a nie zdrowie i potrezby czułości malucha..... nie dziwie sie potem wielu problemom ktore pojawiaja sie po latach u takich patologii jak wy!!!!!!!! na zachodzie ludzie na poziomie tylko naturalne metody akceptuja i nie ma sie co dziwic ze zyja dluzesz i lepiej skoro polska patologia z wygody wybiera chemie.... nie jestescie matkami a zwyrodnialymi wygodnymi pseudo kobietami lepiej zrobcie aborcje niz traktujcie tak sowje dziecko.... pastwicie sie nad nimi...pseudoi matki co dupyna kadzym kroku w wbok dajaj bo mysla ze sa pepkiem swiata i sa ladne.... gown o prawda..... jestescie slabo wysportowane to co jecie jest zalosne maki i kejefsi... nie wiecie co to zdrowie i dbanie o rodzine bo jestescie z rodzsin dorobkiewiczow co mysla ze sa kims ale nigdy nie beda inteligencja a patologia!!!!!!!!!

Gość grymtymtymtymup
Kobieto ogarnij się. Są takie które o tym właśnie myślą, a soą i takie które chcą karmić a nie mogą. Ja pisze o tych pierwszych. Nie potępiam karmienia butelką, każdy ma wybór ale nie widzę żadnego terroru laktacyjnego.