Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wylotlot

Jak to jest z tymi opłatami lotniskowymi????

Polecane posty

Gość wylotlot

Sluchajcie, pierwszy raz bym leciala i chcialam sie dowiedziec jak jest z oplatami lotniskowymi? Tzn bilet kosztuje 269zł a te oplaty lotniskowe do tego jeszcze sa? Czy jest to calkowity koszt biletu wraz z oplatami??

Gość olivia dunham
powinnas miec wszystko wyszczegolnione w momencie bukowania. Jesli sam bilet kosztuje 269 to zapewne dojda oplaty

Gość wylotlot
patrze na wizzair i wlasnie tam jest napisane ale przed podaniem danych cena biletu jest 238zł i do tego 31zł koszty podatki i opłaty i pod spodem jest napisane ze 269zł sa to koszty calkowite bez oplaty za rezerwacje ktos na chlopski rozum moglby mi to wytlumaczyc?? i czy jak podam juz wszystkie dane i zatwierdze to dopiero wtedy bede mogla zobaczyc ile razem wszystko mnie wyniesie?

podczas wybierania lotu możesz mieć wgląd w opłaty po prawej stronie, w takiej fioletowej ramce. brakuje tam opłaty za rezerwację, z tego co pamiętam to jest to około 12zł w jedną stronę, więc w sumie coś koło 25zł do ceny biletu z podatkami. poza tym ważna rzecz - ostateczna cena zależy od tego, jaki rodzaj zapłaty wybierzesz. poza tym samo to, że dokonasz rezerwacji do niczego Cię nie zobowiązuje. w ciągu chyba 2 dni rezerwacja wygasaa, jeśli nie dokonasz wpłaty. więc jeśli ostateczna cena będzie zbyt wysoka to po prostu olej rezerwację i zrób kolejną. no i musisz być zalogowana na stronie wizzair jeśli chcesz zarezerwować bilet przez net. a i nie zdziw się ceną za bagaż, który idzie do luku. za podręczny nie płacisz (o ile nie jest większy lub cięży niż regulaminowo - wizzair od jakiegoś czasu mocno to egzekwuje i mnie np. zdarzyło się juz płacić coś koło 200zł na lotnisku za nieco przekoczone wymiary :P) ale za ten rejestrowany często wychodzi więcej niż za przelot. no i ubezpiecznie kosztuje ale nie jest obowiązkowe więc pamiętaj, żeby podczas rezerwacji je odhaczyć, jeśli nie chcesz. powodzenia!

Gość wylotlot
dzieki wielkie:) niby tak wszystko dokladnie opisalas a to i tak dla mnie czarna magia:O chyba pojade autokarem:O

to naprawdę nic trudnego, nie przejmuj się, jakich problemów się obawiasz? zawsze możesz zapytać. a latanie jest super no i oszczędza sporo czasu, jeśli jedziesz do innego kraju :)

Gość wylotlot
obawiam sie ze nie dam rady sobie np przy odprawie :( a jesli tak jak piszesz, aby sprawdzic dokladna cene wpisze swoje wszystkie dane i zrezygnuje np to nie bedzie zadnych problemow? widze ze ona chce nr telefonu i jesli zrezygnuje to oni beda dzwonic do mnie?? a jak bede juz chciala pozniej znowu dokonac rezerwacji to oni sie nie przyczepia do mnie ze wtedy nie wykupilam zamowionego biletu?

wydaje mi się, że nie powinnaś mieć z tym problemu, żeby dokonać późniejszej rezerwacji. przecież każdemu może się zdarzyć inny poważny wydatek, na który musi rozdysponować kasę za bilety. w ostateczności możesz poprosić kogoś innego, żeby dokonał rezerwacji na Twoje nazwisko. na odprawie poradzisz sobie bez problemów, to nic trudnego czy wyjatkowego. no i zawsze można zapytać kogoś z obsługi, po to są na lotnisku, zeby pomagać. i zazwyczaj robią to bardzo chętnie. mnie np. kiedyś gdzieś w skandynawii pan z obsługi poinstruował, jak zmnijeszyć nadbagaż :p że można część ciuchów włożyć na siebie (a potem już po odprawie, np. na pokładnie samolotu, spakować znów do walizki), książkę wziąć w łapę, kosmetyki upchać po kieszeniach. przyjedź po prostu odpowiednio wcześniej na lotnisko, zeby nie stresował Cię ew. brak czasu. spokojnie sobie wszystko załatwisz :) no i polecam przeczytanie regulaminu przelotu i przewozu bagażu, dowiesz się z niego czego np. nie można wnieść na pokład. powodzenia :)

jeśli lecisz z warszawy to mogę podać Ci więcej szczegółów, latam wizzem co najmniej raz w roku więc mniej więcej ogarniam jak to wszystko wygląda na okęciu. jeśli będę miała szansę pomóc to będzie mi miło :)