Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobić z nimi?

mam głupich sąsiadów!

Polecane posty

Gość co zrobić z nimi?

mają swoją działkę ogrodzoną. wzdłuż niej jest droga która prowadzi do pola za ich ogrodem oraz do mojej działki. moja działka nie jest ogrodzona i mamy swój drugi wyjazd. i teraz każdy kto do nich przyjedzie jeździ po mojej działce bo cofać nie potrafi . szlak mnie trafia bo wjazd jest już drugi raz zarwany. a ta droga przy ich ogrodzie zawsze jest zastawiona. chce wezwać geodezję i ogrodzić swoją działkę ale w tej chwili mamy problemy finansowe. co mogę zrobić na tą chwilę dodam że zwrócenie uwagi nie przynosi skutku. Sąsiadka ma ogromne pretensje. mam tego dość. myślałam o nabiciu deski gwoździami i położeniu w miejscu gdzie oni wjeżdżają na moją działkę ale boję się że odpowiem za zniszczenie mienia.

Wstrzymaj się do czasu ogrodzenia nie rób takich rzeczy bo ty postawisz płot a oni ci za złość go popsują to są twoi sąsiedzi czy chcesz czy nie będziesz mieszkać obok nich u mnie w domu była podobna sytuacja mój tata raz zwrócił uwagę nie pomogła ,ale mina ich kiedy tata stawiał płot bez cenna bo co nic nie mogli zrobić płot stoi do dziś a oni muszą na około wchodzić do swojego ogrodu i kto wygrał my i tobie też to radzę bo tak nic nic nie zrobisz co będziesz ich Policją straszyć

Gość przeciez kupujac dzialke
musialas miec jakas mapke geodezyjna.Poza tym chyba znasz granice swojej dzialki,postaw bardzo prowizoryczne ogrodzenie.Kilka palikow polaczonych jakas linka czy sznurkiem.Zawsze beda musieli to zniszczyc zeby przejechac pzrez twoja dzialke .

Gość co zrobić z nimi?
tylko wiesz ja staram się być ok. nie jeżdżę tamtą drogą o którą jest spór a oni mi jeszcze tym drugim wjazdem wyjeżdżają przez środek podwórka. po za tym są wielce oburzeni że im uwagę zwróciłam że nie mają mi przez podwórko wyjeżdżać. mają bardzo agresywnego psa i jak pogryzł jednego z moich gości to ja i moi goście przemilczeliśmy sprawę. ja teraz mam syna 5 lat za moment urodzę drugie i boję się ich wypuścić na dwór bo nie wiem czy ich samochód na własnym podwórku nie rozjedzie.

Gość co zrobić z nimi?
działka w posiadaniu mojej rodziny jest już od 22 lat. po za tym Ci sąsiedzi jakiś czas temu usunęli kamienie graniczne.