Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppp222

Chce 3 dziecka ale mnie nie stac!

Polecane posty

Gość ppp222

Tak jak w tytule i do tego sytacja nie unormowana. A ja nie moge przestac o tym marzyc! Czy to instynkt macierzynski? Czy ktoras to przechodzila? Minie czy nie? Poradzcie prosze!!!!!!!!

Gość m;olkmp'k
ja mam to samo 2 corki i marzy mi sie syn ale mnie nie stać:(

Gość ppp222
To strasznie frustrujace. Doskonale cie rozumiem mam 2 sunow

Gość ppp222
Przepraszam za bledy mam problem z klawiatura

Gość ppp222
Jak sobie radzic z ta mysla? czuje sie jakby mi ktos cos bezpodstawnie odebral

Gość kocham dzieci
państwo o nas nie dba kobietki... nagłośnione bylo w mediach ze mało urodzen, ze na nasze emerytury nie bedzie mial kto zarabiac,, i co pretensje do rodzin ze teraz norma to dwójka dzieci a i tak młodzi zwlekają z tym tematem bo najpierw chca sie ustatkowac materialnie. no wiec jak mamy zakaldac rodziny z gromadką kochanych dzieciaczkow jak pozniej nie mamy znikąd pomocy... zasiłek na dzieck w wys 60 zł miesiecznie ------wysmialam jak to gdzies przeczytalam... przeciez nawet na pieluszki nie starczy ehhh

Gość ppp222
Tez mam zal do rzadu-tylko gadac potrafia. Ale to sie juz raczej nie zmieni a ja musze cos z soba zrobic bo zwariuje

Gość kocham dzieci
a w jakim wieku są teraz twoje dzieciaki?

Gość ppp222
9 i 13 lat

Gość do kocham dzieci
to zapierdalaj na nie, a nie, ze chcesz aby podatnicy ci dawali na twoje dzieci. Państwo to nie kto inny jak osoby pracujące, także jak masz ochotę rodzić to rodź ile chcesz tylko odpieprz się ode mnie - PODATNIK

Gość kocham dzieci
no to juz takie "odchowane" w sensie ze nie musisz juz koło nich tak latac . moze masz potrzebe opieki nad kims..

Gość do kocham dzieci
ja mam jedno i na drugie mnie nie stac i nie robię problemu

Gość ppp222
Tak sie skada ze pracuje i to 6 dni w tygodniu. Ale nie starcza na wszystko. Nie wiem po co takie ostre slowa - wiem ze nie moge miec wiencej dzieci bo jestem odpowiedzialna i nie chce pogarszac trudnej juz sytacji. Pytam tylko jak sobie poradzic z ta potrzeba bo moze ktos juz to przechodzil

Gość a mnie smiesza osoby
piszace : zapierdalaj na nie a nie podatnicy oczywiscie :D tylko ze w krajach zachodnich jest rodzinne , zapomogi na kazde dziecko od panstwa chcesz to miej nie chcesz to nie masz dzieci i nikt nie pluje jadem jak w polsce " bo tylko podatnicy" taka oto polska mentalnosc , kraje zachodnie dbaja o przyrost populacji niemiec nie powie : ze z moich podatkow jest kindergeld bo on tez dostaje na dzieci , i matka jego na niego dostawala itd. Tyle na ten temat :D

Gość ppp222
Jak sluchalam mojej babci to mimo komuny dbali wlasnie o dzieci i o matki by chcialy je miec . A dzis juz nie ma miejsca dla takich jak ja

Gość ppp222
pipa pippa - nie wiem czy chodzi o corke jakos specjalnie jej nie pragnelam -ale teraz mysle jak to napisalas ze moze wlasnie tego mi brakuje a moze sie stazeje i panikuje?

Gość kocham dzieci
a myslisz ze ja nie pracuje ... chodzi mi o to ze są osoby w naszym panstwie ktore dysponuja takimi kwotami jakie dla nas normalnych ludzi są nie wyobrazalne.. a nam podnoszą podatki itd jakas zasrana wokalistka wyjdzie na minute na scene i juz ma 40tys gdzie tu sprawiedliwosc,.... ja rodze za tydzien i fakt ze bede miala macierzynski itd... ale co to za pieniadze, pracuje tyle czasu a z dzieckiem 20 dni mam spedzic i co wracac do pracy zeby dorabiac? nie.. pozniej wychowawczy za ktory ani grosza nie dostane... a zus sporo miliardow gdzies zgubił heh co to dla nich..

Gość ppp222
do -kocham dzieci Dzieci mamy rodzic i pracowac jednoczesnie i jeszcze co? Kazda kobieta powinna miec prawo wyboru czy chce pracowac czy siedziec w domu i rodzic dzieci. A ktos musi je wkoncu wychowac. A co my jestesmy maszynki do dzieci urodzilas i do roboty? czy matkami co maja prawo i obowiazek zajac sie swoimi pociechami?

Gość umia tylko rodziccc
ale mnie wkurwia porównanie, że w krajach zachodnich to sielanka, także po co siedzicie tutaj, wynocha do krajów zachodnich i tam będziecie mogły rodzić do woli. Zaznaczam, że w krajach zachodnich to osoby pracujące zyją na normalnym poziomie, nie tak jak u nas. Także moze lepiej opłacać dobrze osoby pracujące i niech wtedy każdy rodzic dzieci tyle ile zechce, a nie, ze osoby pracujące będą dostawać wynagrodzenie w postaci jałmużny, a kobiety rodzące jak królice dostawały za darmo i żyly w luksusie. Nie przesadzajcie. I tak mamy bardzo duze bezrobocie, takze jak narodzicie tych dzieci aż tyle to połowa polaków będzie bezrobotnych i min., i wasze te narodzone dzieci. Nie chciałabym patrzeć jak moje dzieci w przyszłości nie mają na chleb.

Gość do ppp222
a kto ciebie zmusza do rodzenia, jak chcesz rodzić to róz, tylko zapieprzaj na utrzymanie swoich dzieci. Jak nie stać ciebie to sie nie rodzi.

Gość ppp222
Jest jak jest. Musze uciekac ale jutro wruce i prosze o wypowiedzi co robic z instynktem maciezynskim zeby nie zwariowac?:-) Pozdrawiam

Gość dobra jestes
"....Dzieci mamy rodzic i pracowac jednoczesnie i jeszcze co? ..." a co, chcesz tylko rozkładać giry, robić i rodzić,. Własnie widac, ze ty zamiast mózgu masz tylko macice

Gość kocham dzieci
jacys nie mili ludzie zaczeli sie odzywac... no niestety ciezko jest ;/ to bedzie moje pierwsze malenstwo ale zawsze chcialam miec trojke... tylko realia nie są ciekawe. wszystko jest tak strasznie drogie... moje jeszcze sie nie urodzilo a juz jestem przerazona my jeszcze jestesmy rozwazne no ale są kobiety ktore mają po 6 dzieci i nie pomyslaly wzesniej ze trzeba im zapewnic godne zycie. przeze mnie temat wszedl na sfery materialne... a tu chodziło tez o to ze czujesz w sobie potrzebe dalszego macierzynstwa. jestesmy kobietami mamy takie odruchy, potrzeby... po to tu jestesmy zeby nasze społeczenstwo mogło dalej kwitnąć a nie podupadac

Gość precz z takimi matkamiii
to po co te co maja 6 dzieci rodziły, no ale jak myśli sie tylko dupa a nie głową to tylko szkoda dzieci. te dzieci winy jak dorosną winny wyrzec sie matki, bo taką patologię matkę to lepiej nie mieć. Także przestańcie wychwalać te matki co rodzą bez zastanawiania, bo dla mnie to nie są matki, to sa wyzute, bez serca roboty, które nie martwią się o przyszłość swoich .... swoich ... dzieci, bo mnie jak nie stać to nie robię.

Gość kocham dzieci
nie chwale tych kobiet co mają po tyle dzieciakow napisalam przeciez ze nie pomyslaly o tym by zapewnic im godne zycie..........a my tutaj jak juz piszemy jestesmy rozwazne i nie narobimy na slepo dzieci skoro wiemy ze nas na nie nie stac.....eh czytaj uwaznie

Gość matka x 2
nikt nie prosil tu chamow/chamek o wypowiedzi-autorka o co innego pytala a Wy swoje wypociny tu wklikujecie... ohydni jestescie Ja mam 2 dzieci i chcialabym miec min jeszcze 1 ale tez zdajemy sobie sprawe z tego, ze nas nie stac. tez mi smutno bo dzieciaki to radosc 24 h na dobe. poza tym na wspomnienie swiat w duzym gronie rodzinnym lezka sie w oku kreci, ze ja takich chwil jako matka nie doczekam :(

Gość GFSDArtyk
jak nie doczekasz? masz dwoje dzieci + jeszcze napewno z 4 wnuków, wiec sporo Was bedzie przy tym wigilijnym stole :) nie ma to jak trójeczka dzieci.. najleopiej 2 corki i syn.. lub 3 córki ehhh

Gość do---precz z takimi matkamiii
masz zle dane idioto! akie sytuacje zdarzaja sie w rodzinach , ktorych to ojciec nie ma co robic, zamiast pracowac to siedziw domu i tylko mu sie dupczyc chce i robi jedno dziecko za drugim! a kobieta nie ma nic do gadania[ czy ma ochote czy nie ma {

Gość ppp222
Dzien dobry! Bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi-troche lzej czlowiekowi ze nie jest sam z takimi odczuciami.

Gość a mnie się nie podoba 55555555
ja tam od państwa chce tylko jednego: ma być równy dostęp do żłóbków i przedszkoli dla wszystkich. do czego to podobne żebym myslała o rozwodzie bo inaczej nie ma szans na powrót do pracy!!!!!