Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka5845Z

Co to może być ciąża?

Polecane posty

Gość wiolka5845Z

Hej, mam do Was pytanie, bo sama to już zgłupiałam;/ Wczoraj był 26 dzień cyklu,a ja uprawiałam seks bez zabezpieczenia ok. godz. 19. Natomiast dziś ok. 16 dostałam okres. Czy mogę zajść w ciążę? Proszę o poważne odpowiedzi. Pozdrawiam;)

Gość Ania23L
Poczekaj do następnego okresu

Gość z pewnością to jest
ciąża. idź jutro do gina to ci na usg dziecko pokaże :O

Gość wiolka5845Z
W temacie miało być, czy to może być ciąża

Gość wiolka5845Z
No tak,ale muszę długo czekać... Po prostu zastanawiam się czy plemniki mogą jeszcze we mnie żyć, przez tak długi czas...

Gość wiolka5845Z
A kiedy najlepiej zrobić test ciążowy,żeby był wiarygodny?

Gość Ania23L
jak test to radze poczekać z 2 tygodnie :) bo ciąży odrazu to nie widać .plemniki żyją nawet do 3 dni

Gość Ania23L
U mnie testy nie wiele zdziałały miałam niski poziom hcg w mocu więc test zrobiony wcześniej wykazywał że nie jestem a w 5-6 tyg poszłam do gina zrobił i pokazała sie druga blada :) teraz jestem już 4 miesiącu :)

Gość wiolka5845Z
Może powinnam iść do gina i poprosić o tabletkę "po"?????

Gość wiolka5845Z
Boję się naprawdę, pomóżcie

Gość wiolka5845Z
Cykle zawsze mialam 30 dniowe, teraz wyjatkowo 27 dni i boję się,że plemniki przezyły, a jak dziś dostałam okres to doszło do zapłodnienia.

Gość wiolka5845Z
Ile może kosztować recepta na taką tabletkę? Orientuje się ktoś?

Gość wiolka5845Z
Niech mi ktoś jeszcze poradzi, proooszę!

Gość wiolka5845Z
Up up

Gość Ania23L
Mogło dojść :)

Aha, piszesz ze wczoraj 26dc a dzis dostalas okres, wiec tak. Po pierwsze zawsze przed miesiaczka sa dni nie plodne, bo inaczej gdzie czas na faze lutealna? Po drugie jesli masz cykle 26dni, to najwczesniej owulacja moze pojawic sie ok 10dc ( dla pewnosci zakladajmy 9dc ) po trzecie w naprawde super warunkach plemnik moze przezyc 7 dni ( ale nie spotkalam sie z takimi kobietami ktore maja takie super warunki, a mezowie tak super plemniki zeby przezyly 7 dni ) ale dla pewnosci zakladajmy ten max 7 dni. Wiec w koncu jesli wczoraj byl 26dc i byl stosunek to zakladajac do 9dc owulacji musi minac 10 dni na przezycie plemnikow. NIE MA SZANS! nawet niech sie cos przesunie o dzien, to 9 dni plemnik tez nie przezyje. Pozdrawiam. Ps. nastepnym razem pomysl o prezerwatywie lub innej antykoncepcji, bo tabletka PO nie ma dzialania tylko wczesno poronnego. Jesli zostanie przyjeta za pozno ( a nigdy nie wiesz kiedy byla owulacja i ile godzin minelo ) to taka tabletka podtrzymuje ciaze i pomaga sie jej rozwijac. Oczywiscie, jesli zostanie przyjeta zaraz po stosunku to ma 99,9% szans na zadzialanie i nie dopuszczenie do niechcianej ciazy.

Gość wiolka5845Z
.

Gość Ania23L
jeśli nie chcesz dziecka po tabletki ja osobiście bym w życiu tego nie zrobiła

Widze ze nic nie wiesz o cyklach i swoim ciele, o tym jak dochodzi do zaplodnienia komorki, jak odbywa sie jajeczkowanie. Piszesz ze wczoraj mialas 26 dzien cyklu dzis dostalas okres. A teraz piszesz ze cykle masz 30 dniowe ( ok, nie ingeruje w to ) a teraz ten byl wyjatkowy 27 dni. NIE MIAL 27 DNI!!!! Cykl liczymy od pierwszego dnia krwawienia do dnia poprzedzajacego nastepne krwawienie. Jesli wczoraj bylo 26dni a dzis dostalas okres, cykl zamknal sie na 26 dniach, a dzis zaczyna sie 1wszy dzien nowego cyklu. a nie 27dzien starego. Jak Ty to liczysz? Oh.. Pomysl o antykoncepcji lepiej a nie pchasz sie tam, gdzie niczego nie wiesz.

Gość wiolka5845Z
Dziękuję, a wytłumacz mi, bo czegoś tu nie rozumiem. To pierwszy dzień okresu (cyklu) to nie jest dzień płodny czy owulacja to nie to samo? Czyli owulacja następuje w dniu cyklu i tylko wtedy można w ciążę zajść?

Ale po co tabletki, jak nie ma tu szans na ciaze. Czy Wy wogole wiecie cos o sobie, ciele, dniach plodnych, nie plodnych, owulacji? Oh, rob jak chcesz. Ja uwazam ze nie ma szans. Co jesli wczesniej byly jakies nie zabezpieczone stosunki w trakcie cyklu, badz ostatnie dni miesiaczki bym tez nie ryzykowala skoro cykl tylko 26dni.

Gość przerażasz mnei dziewczyno
poczytaj coś o cyklu miesiecznym, naucz się liczyć, zacznij korzystać z kalkulatorów dni płodnych dostępnych online

Gość wiolka5845Z
Przepraszam za brak profesjonalizmu,ale poprostu jestem zestresowana i masz rację, zwykle myślę o antykoncepcji,ale wczoraj nie było na to czasu. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Gość Ania23L
A jak kobieta ma nie regularne no wlaśnie

Gość wiolka5845Z
Tak niestety wygląda edukacja seksualna w Polsce. Nie chciałam nikogo zdenerwować. Dziękuję za uświadomienie. Pozdrawiam.

Ile Ty masz lat???? :) Cykl liczymy od pierwszego dnia krwawienia - czyli dzis jest Twoj 1 dzien cyklu. Bedzie on trwal (26,27.,30 dni - nie wazne) az do dnia poprzedzajacego nastepne krwawienie. Czyli wczoraj majac 26dc byl Twoim ostatnim dniem starego cyklu, dzis z dniem krwawienia rozpoczelas nowy cykl.Tak? Ok, mam nadzieje ze to juz lapiesz. Cykl od 1go dnia krwawienia do ostatniego dnia przed kolejna miesiaczka. Cykle nie nakladaja sie na siebie. Jajeczkowanie czyli tez inaczej owulacja wystepuje u kazdej kobiety inaczej - nie 14 dni po okresie, czy 14 dni przed okresem. Wystepuje mniej wiecej w srodku cyklu ale u kazdej kobiety inaczej. Bardzo ciezko jest wyznaczyc dzien owulacji bez monitoringu usg u lekarza ginekologa. Mozemy jedynie na podstawie opserwacji sluzu, temperatury wyznaczyc dni okoloowulacyjne - inaczej plodne. W ktorych kobieta moze zajsc w ciaze. Takie dni zauwazyc mozna po sluzie, mierzac temperature, robiac testy owulacyjne ( dla starajacych sie o dziecko ). W kazdym cyklu kobiety (zdrowej kobiety) jest ok 8 dni plodnych. mniej wiecej kolo 5 przed owulacja i 3 po. Wtedy tez plemnik moze dojsc do jeszcze nie wykluetgo jajeczka i tam na niego poczekac w dobrych warunkach i zaplodnic komorke. Musisz sie troszke opserwowac zeby widziec np. sluz plodny - wtedy to juz jest dla Ciebie informacja ze sa dni plodne, ale kiedy dojdzie dokladnie do owulacji nie wiesz, bez monitoringu, wiec te dni - z plodnym sluzem juz sa zagrozeniem niechcianej ciazy. Poczytaj cos dziewczyno!

Gość wiolka a co ty SUKA PSIA
jesteś, że masz zachodzic w ciążę podczas okresu?:D

Gość Meeeeeeeeeeeeegigigi
Dziewczyny! ja sama do niedawna niewiele o tym wiedziałam,więc pomóżmy koleżance. Też nie odróżniałam dni płodnych od owulacji, bo tylko podczas owulacji jest szansa na zapłodnienia, prawda?????