Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesmaczno

Jedliście kiedyś bambusa?? Jak to się przyrządza??

Polecane posty

Gość niesmaczno

Kupłem w Lidlu słoik pędów bambusów - zawsze byłem ciekawy jakie te bamusy są w smaku i co?? Otworzyłem zjadłem jednego prosto ze słoka.... smaku brak, konsystencja romiękczonego drewna :-o 😭 przyrządzał ktoś to? - jak i z czym to jeść? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość omamo
A co to? Jakiś Murzyn?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niesmaczno
ja się pytam na serio !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niesmaczno
>słodka jak pieprz jak to przyrządzać by było zjadliwe??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja nie jadam go prosto ze słoika - ta zalewa jest okropna. Kiedy zrobisz sobie jakieś danie (np. zupę bambusową, wieprzowinkę z grzybami mun, bambusem i chili) to jest pyszny, przesiąka smakiem potrawy, jednocześnie dając specyficzny posmak, a przy tym pozostaje jędrny mimo długotrwałego gotowania/smażenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię zupę bambusową. W mojej wersji jest dość prosta, robi się ją na bazie zwykłego rosołu, dodaje rozdrobnione mięso z kurczaka, bambusa oczywiście i rozbełtane jajko. W necie jest sporo przepisów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niesmaczno
acha - trzeba usmażyć i udusić z innym rzeczami??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też uwielbiam zupę bambusową :) W mojej wersji robię ją na bulionie dashi i przyprawiam mnóstwem chili i sambal oelkiem. :) (Lubię pikantne jedzonko)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niesmaczno
ok sprubuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×