Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonaty mąż

dlaczego ludzie nie czytaja Bibli (Pisma Sw)

Polecane posty

Gość zonaty mąż
nie ma w 3 tajemnicy ze Polska przetrwa wez przestan sie pocieszac

Gość zonaty mąż
Lady love nic nie rozumiesz nie jest prawda ze niewierzacy nie maja szans najgorzej postepieni zostana ludzie ochrzczeni i wierzacy a lamiacy 10 przykazan dlatego ze dostali drogowskaz ,wiare a odeszli od niej niewierzacy maja szanse nawet w ostatniej godzinie zwrocic sie o pomoc do Boga

no właśnie, źródło które podajesz to jedynie pomówienia, ludzie dają sobie wmówić wszystko, księży przedkładają nad Boga, oczerniają i tym podobne, nawet nie wiem na czyją niekorzyść

10 przykazań bozych mam przestrzegac tak? kiedyś na religii rozważaliśmy każde przykazanie i do każdgeo przykazania ksiądz wymieniał różne grzechy np. do "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" zaliczało się wiara w sny a także czytanie horoskopu:O czyli jak przeczytam horoskop to mam grzech :O albo jak mnie podnieci jakiś facet i mam erotyczne mysli na jego temat to tez mam grzech!! wszystko jest grzechem!!! nawet ja jestem całym wielkim jednym cholernym grzechem!!! :/

ta wersja juz bardziej mi sie podoba wiecie co ja sie juz tyle naczytalam o tej tajemnicy, o przepowiadniach ojca Pio.. ze powoli zaczynam sie bac tego co bedzie

z tym tez sie zgodze.. grzech jest wszedzie.. nie da sie bez niego zyc, cokolwiek bysmy nie zrobili i tak zgrzeszymy

Gość z szaconkiem bo się może skońc
żeby czytać Biblię, trzeba palić skręty z majeranku, by wejść w nastrój , ludzi, którzy pisali Biblie. A palenia majeranku, jest szkodliwe na jaja wielbłąda i kaczora.

Gość zonaty mąż
horoskopy wrozby to łamanie 1 przykazania' kiedys jak mialem 17 18 lat czytalem nie nikt mi nie powiedzial ze to grzech odkad sie dowiedzialem ze to grzech nie czytam nie wierze i smieje sie z polgluwkow ktorzy wierza w to

ja nie wiem w takim razie jak zyć skoro wszystko jest grzechem... ja w takim razie grzeszę cały czas. Wierzę w sny, przysniła mi się moja matura ustna z języka obego zdobyłam w tym snie 45% za jakis czas nadeszedł czas matury i zobyłam właśnie 45%..sprawdziło sie, zresztą nie pierwszy raz:) w horoskopy też wierzę:) i masturbuję się codziennie co jest grzechem cięzkim oczywiscie... i mam brzydkie mysli i przeklinam często.. jednym slowem jestem jednym wielkim grzechem

Gość zonaty mąż
nikt nie pisal Bibli pajacu Biblia zostana spisana w roku okolo 300 ne poniewaz ludzie znali na pamiec i przekazywali przez kilka pokolen dopiero jak zaczeli zapominac ktos spisal wszyskie ewangelie zeby nie zapomniec bylo 12 apostolow a spisano opowiesci tylko 4

oj kolego, biblia ta ktora ludzie maja w domach to nawet nie 10ta czesc tego co powinno w niej byc.. jest wiele zakazanych ewangelii o ktorych polowa ludzkosci nawet nie wie

Gość zonaty mąż
ile masz lat? moj syn ma 11 i nie wierzy w horoskopy sny nie przeklina mnie matka o horoskopach nie powiedziala sama czytala nawet kiedys byla u wrozki i co ?

Gość wyborca UPR-WIP
Kurde, ja się skłaniam, że katolicyzm jest po prostu wymyślony. Bo to nie ma żadnego sensu. Jest Bóg, Szatan był nieposłuszny. I Bóg Wszechmogący nie mógł się z nim rozprawić, tylko pozwolił, by ludzie zostali skażeni grzechem (Szatan ich do tego namówił). To jest dla mnie najgłupsze w tym wszystkim, że on się sprzeciwił Bogu i Bóg od razu go nie zabił, tylko skazał ludzi na cierpienie przez Szatana. Albo to, że zbawieni będą tylko ci, którzy postępują zgodnie z katolicyzmem - a co z tymi, którzy urodzili się Bóg wie w jakiej zabitej dechami w Bóg wie jakim biednym kraju i nie znają Biblii, nie wiedzą z grubsza o co chodzi w katolicyzmie, a są dobrymi ludźmi? Nieświadomie grzeszą. Hm. Poza tym Watykan... biblioteka w Watykanie jest największą na świecie, co tam się znajduje? Czemu to ukrywają?

czy to wazne ile mam lat? horoskop się w moim przypadku nieraz sprawdza, często korzystam z tarota, sny też mi się sprawdziły..czy to coś az takiego złego że nazywa się to grzechem? :o I trudno mi uwierzyc że jak umrę to pojde do nieba, piekła lub czyśćca. Myslę że po prostu nie bedzie niczego tak jak to było przed urodzeniem

Gość zonaty mąż
zydzi maja 10 przykazan katolicy maja 10 przykazan islam ma 10 przykazan podobnych jak u nas

Gość zonaty mąż
lamanie 1 przykazania to tez np jak ktos ma flioła na jakims punkcie np znaczki monety bardziej miluje niz Boga hobby swoje i wszystko by oddal za cos tam ja tez o tym nie wiedzialem kiedys

Gość a dlaczego maja czytać
akurat Biblię a nie Mitologię? takie same bajki.

Gość zonaty mąż
a ty rozmazona musisz wyjsc za maz to horoskop ci nie bedzie potrzebny i sny

pozatym dlaczego mamy w sny nie wierzyc? Jezus sam byl prorokiem, ludziom sie w snach objawiaja rozne swiete postacie np horoskop jest zapisany w gwiazdach podobno, a wszechsciat tez Bog stworzyl, skoro wierzysz w przepowiednie to dlaczego horoskop ktory tez w jakims stopniu jest przepowiednia ma oznaczac grzech?

Gość zonaty mąż
w sny mozna wierzyc ale nie interpretowac za pomoca sennika a horoskop karty to ciezki grzech kiedy zapytalem ksiedza o wrozby horoskop mine mial nie tega jezeli masz szczesliwe zycie to po co ci wrozby horoskop jezeli masz problemy horoskop ci nie pomoze a inna osoba domysl sie jaka ja tez mam sny ale nie zagladam do sennika

Gość proekozielona
Biblii chyba a nie Bibli

Gość zonaty mąż
stan cywilny?? to po co sie dotykasz sama? od tego jest maz

Gość proekozielona
mnie o to pytasz?

ciezki grzech to czarna magia, zaklecia, czary, klatwy nie czytanie horoskopu.. jeszcze jedno.. nagosc dla Boga byla na porzadku dziennym, takich nas stworzyl ( historia Adama i Ewy ) dlaczego wiec teraz budzi w Was to takie kontrowersje?

bo mi to sprawia przyjemność... a na wyjście za mąż jakoś mi się nie zanosi, poza tym nie mam zamiaru czekać z tym do ślubu, nie wyobrażam sobie czekac do slubu z seksem. Jak dla mnie to chore

Gość zonaty mąż
jakie kontrowersje? jaka nagosc gdzie?

Gość zonaty mąż
to blad ktory moze skutkowac rozpadem malzenstwa 1. zasada (moja) biore za zone tylko dziewice zeby znalesc dziwice trzeba szukac w srod mlodych wiec moja zona jest o 5 lat mlodsza miala 19 lat jak wyszła wiec szybko slub i juz mozna sie bzykac

np patrzenie na nagie kobiety w czasopismach czy w telewizji, no gdziekolwiek.. to grzech, podobno wiecie co, wierze w Boga nigdy nie powiedzialam na jego temat zlego slowa ale wiem tez ze katolicyzm zmysla rozne rzeczy,oszukuje,kradnie, zeruje na osobach slabych psychicznie, ukrywa fakty itd Watykan to najgorsze pieklo na ziemi o czym sie chyba juz kazdy papiez przekonal :/