Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlastudentkaa

Czy bardzo cięzko jest się dostać na Uniwersytet Warszawski?

Polecane posty

Gość przyszlastudentkaa

Aktualnie uczęszczam do 2 klasy liceum, jednak już za rok maturka. Moim marzeniem jest dostać się na UW. Niestety, słyszałam, że progi są wysokie. Generalnie, nie jestem dziewczyną o mega inteligencji. Dobrze się uczę, natomiast nie wychylam się poza innych. Mam 4 i 5, czasami jakaś 3 wpadnie :) Interesują mnie kierunki humanistyczne, bardzo spodobały mi się Triady np. filologia grecka + cyw. środziemnomorska+historia, poza tym jeszcze etnologia, socjologia. Z tego co widzę należy zdać maturę z polskiego, matematyki, języka i do wyboru ( w moim przypadku wos i może jeszcze historia). Powiedzcie mi, czy bardzo cięzko jest się tam dostać? Ja słyszałam, że tam chodzą tylko najlepsi :(

Gość jimmyjimmy
to prawda.. poziom jest dosyć wysoki.. ale.. hmm najważniejsza jest matura, więc jak ona Ci dobrze pojdzie, to nie widzę problemu żebyś się dostała... najciężej jest się dostać na takie kierunki jak prawo, psychologia etc

Gość przyszlastudentkaa
A jesteś może studentem ? Na ile procent minimalnie musialabym pozadwac matury z polskiego ( roz lub podst.), angielski ( roz.), matma ( podst.) wos ( roz.) historia (podst).

Gość jimmyjimmy
miałem dwie dziewczyny po UW ;) Jedna po prawie, druga po psychologii.. jak to się mówi perfekcjonistki.. dlatego je miałem , a nie mam ;)