Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WhiteLunar

Co roku w maju wali się mój świat...

Polecane posty

Gość Ja też na studiach uświadomiłe
Ja jeszcze na odchodne wspomne, że jestem facetem i pisałem, że nie miałem dziewczyny, a nie chłopaka, trzymaj się.

Gość kwitniesz
Odpowiedzcie sobie na pytanie czego się boję, że ktoś krzywo spojrzy? I co z tego? Od tego się nie umiera ;) Wiem, że łatwo napisać, ale wiem po sobie, że taka ucieczkowa postawa prowadzi w ślepy zaułek. Myślcie o sobie dobrze. Uwierzcie, ze zasługujecie by być lubiani, bo niby dlaczego nie? Z reguły tak jest,że to właśnie ludzie wartościowi najbardziej w siebie wątpią.

Gość WhiteLunar
No tak, to prawda. U mnie jednak nawet nie tyle boli to, że ktoś mnie nie lubi, co raczej to, że wybrałam źle studia. Najgorsze jest to, że odkryłam to dopiero na drugim z rzędu kierunku. Dopiero teraz wiem, że moje wybory były błędne i że były ucieczką od tego, co tak naprawdę było moim powołaniem, a od czego chcieli mnie odsunąć inni ludzie.

Gość shfslf
dosłownie jakbym czytała siebie. nienawidze tych studiów a jestem juz na drugim roku matmy wiec zostane tylko dlatego zeby kiedys byc nauczycielka , bo to moje marzenie. jeszcze ostatnio chłopak mnie olał i nie moge sie pozbierac a mam pełno zaliczeń

Gość WhiteLunar
Ja studiuję historię, ale moim marzeniem jest filologia słowiańska, konkretnie z językiem serbskim. Marzę, żeby być tłumaczem.

Gość WhiteLunar
Zastanawiałam się nawet, czy już teraz nie rzucić historii, po której jakby nie było, pewnie i tak nie będzie pracy i nie iść na języki obce, ale zarazem trochę mi szkoda, w końcu jestem na drugim roku.

Gość kwitniesz
Może dwa kierunki naraz? Jak bedziesz studiowac co lubisz to dostaniesz nowej energii. W każdym razie gratuluję, że wiesz co chcesz robić. Mam kolegę który jest na 3cim kierunku i ciągle szuka, czasami trzeba czasu by zdać sobie sprawę o co Ci w życiu chodzi.

Gość WhiteLunar
Myślałam o tym, ale problem w tym, że na mojej uczelni nie ma tego drugiego kierunku. W ogóle to czuję się jak nieudacznik. Ludzie w moim wieku są już na magisterskich, a ja ledwo kończę drugi rok. Cieszę się jednak, że znalazłam sobie zainteresowania - Bałkany, malarstwo i dawne wierzenia, gdyż wcześniej byłam dość chwiejna, często zmieniały się mi cele, pasje.

Gość kwitniesz
Różnie bywa. Nie porównuj się z innymi tylko myśl o tym co jest dla ciebie najlepsze.