Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważnie się zastanawiam

opłaca się kupować takie łóżeczko?

Polecane posty

Gość poważnie się zastanawiam

Cena wysoka, ale to w końcu cały komplet. Myślicie, że się opłaca?

Gość W?????????????????????????
Jest piękne ale przesadzone:)Taka jest moja opinia;)

No to zależy czego oczekujesz i na ile Cię stać. Elementów jest sporo i naprawdę bardzo ładne to wszystko. Ja akurat nie jestem za baldachimami bo to jest zbieracz kurzu i mała hodowla roztoczy - ale takie jest moje zdanie. Ale to tak na marginesie. Podsumuj sobie wszystko jak gdybyś miała kupić części składowe osobno. I zobaczysz czy sie opłaca. Ja kupiłam materac gryka-kokos-pianka za 75 zł, posciel (wsad + poszewki) za 120 zł, śpiworek za 35 zł., łóżeczko kosztowało nas 250 zł. Nie wiem czy te elementy dodatkowe ze zdjęć (ręczniki, śpiworek itp.) też wchodzą w całośc kompletu, bo to nie jest wymienione w opisie, ale jakby nie było to wydaje mi się, ze jakośc liczy sie również. Musisz to wszystko moim zdaniem przeliczyć i przemyśleć.

Gość ladne jest, szczegolnie biale
jesli te materialy z ktorych wykonana jest posciel i dodatki posiadaja atest okotex to znaczy ze pochodza z Niemiec - mysle ze powinny byc dobrej jakosci

Gość takiej to
opłaca się, tylko też uważam że baldachim to zbieracz kurzu, zupełnie nie wiem na co on się ma przydać, chyba że mieszkasz w murzyńskiej chacie i chcesz ochronić dziecko przed muchami :) jeśli nie, to se daruj :)

Gość holendier
super jest :)

Gość gość
Śliczny ale zauważ że nie wszystko co jest na zdjęciu jest w tym zestawie Poza ty m połowa nie będzie Ci wogóle potrzebna a baldachim to zbieracz kurzu Na allegro takie zestawy są też tańsze ten wydaje mi sie za drogi mimo elementów :)

Gość fajny komplet ale
poszukaj komody z przewijakiem to sie naprawde rzydaje bardziej niz baldachim, oczywiscie jezeli Cie stac mozesz kupic wszystko bo sliczne ale ja mam taki komplet i komode z przewijakiem warto kupic, pozniej przewijak demontujesz i zostaje komoda

Gość holendier
Ale tam w sumie nie jest napisane CO wchodzi w skład kompletu - napisane jest tylko ILE elementów - może napisz tam do sprzedającego i zapytaj.

Gość MDNYR2VB PYR;XNO
JAKOŚ "DZIWNIE" CZĘSTO POJAWIA SIĘ PODOBNY PROBLEM A PRODUKT I SPRZEDAJĄCY TEN SAM!!!!!!!!!!!!!!1

Gość ja sie naszukalam autorce a tu
cisza...

Gość jak to nie jest napisane
czytac nie umiecie? W skład kompletu wchodzi: 1. Poszewka na podusię 40x60 cm zapinana na bezpieczny suwaczek. Wykonana ze 100% bawełny, posiadającej certyfikat kotex. 2. Poszewka na kołderkę 90x120 cm zapinana na bezpieczny suwaczek. Wykonana ze 100% bawełny, posiadającej certyfikat kotex. Stylowe połączenie tkaniny gładkiej jednokolorowej i tkaniny w kratkę, na łączeniu obu materiałów wszyta jest bawełniana wypustka w kolorze nici użytych do wykonania haftu. Pośrodku poszewki znajduje się duży haft z aplikacjami powtarzający się na pozostałych elementach pościeli tworząc elegancką i niepowtarzalną całość. 3. Ochraniacz na szczebelki z wyższym zagłówkiem- 40 cm, zaokrąglonym, bardzo dobrze dopasowanym do każdego łóżeczka. Zagłówek jest ozdobiony dużym ślicznym haftem . Szczyt zagłówka z marszczoną falbanką która jest wykończona ozdobną nitką w kolorze haftu i wypustki na poszewce na kołderkę tworząc w ten sposób znakomitą całość. Odpowiednio skrojony i uszyty, dodatkowo przepikowany pośrodku i po bokach z długimi troczkami nie ulega deformacji nawet po wielu praniach. Wypełnienie ochraniacza to sprężysta antyalergiczna włóknina sylikonowa - materiały posiadają certyfikat kotex. 4. Poduszka 40x60 cm - wyprodukowana z wysokiej jakości włókien sylikonowych - miękkich, ciepłych, oddychających i 100% antyalergicznych. Stanowiących kombinację kanalików powietrznych hollow - zapewniających ciepło, i kanalików bico - zapewniających delikatność i miękkość. Zastosowane komponenty i staranność uszycia sprawia że można ją prać wielokrotnie mechanicznie bez ryzyka straty pierwotnych właściwości i przesuwania się wkładu. Zewnętrzna warstwa to oczywiście biała 100% bawełna. Materiały posiadają certyfikat kotex 5. Kołderka 90x120 cm - wyprodukowana z wysokiej jakości włókien sylikonowych - miękkich, ciepłych, oddychających i 100% antyalergicznych. Stanowiących kombinację kanalików powietrznych hollow - zapewniających ciepło, i kanalików bico - zapewniających delikatność i miękkość. Zastosowane komponenty i staranność uszycia - dodatkowe pikowanie sprawia że można ją prać wielokrotnie mechanicznie bez ryzyka straty pierwotnych właściwości i przesuwania się wkładu. Zewnętrzna warstwa to oczywiście biała 100% bawełna. Materiały posiadają certyfikat kotex. 6. Moskitiera z delikatnego kolorowego szyfony 485x175 - pozwala szczelinie osłonić każde łóżeczko. Można ją mocować zarówno na dłuższym - funkcja moskitiery jaki krótszym boku łóżeczka - funkcja baldachimu. Brzeg delikatnego szyfony ozdobiony dobraną kolorystycznie lamówką. Moskitierę zdobi górne wykończenie z tkaniny która jest obszyta ozdobną nitką w kolorze haftu i lamówki na poszewce na kołderkę tworząc w ten sposób znakomitą całość. Długość moskitiery zapewnia ochronę naszemu maleństwu nawet przy najniższym położeniu materacyka. Moskitiera wykonana jest z delikatnego szyfonu chroniącego przed owadami a nie zabierającego dziecku światła. 7+8. Kokarda + zawieszki. Kokarda - delikatna, bawełniana z miękkim wypełnieniem. Zawieszki w postaci dwóch serduszek lub księżyca i gwiazdki stanowią śliczne uzupełnienie pościeli przyciągając uwagę maluszka, zastępują karuzelę w pierwszych miesiącach życia. 9.Stelaż do baldachimu - biały, stabilny pasuje do każdego zestawu i każdego łóżeczka. 10. Przybornik z kieszonkam - Przyborniki ozdobione są uroczymi haftami, wyposażone w pojemne kieszonki. Kieszonki ozdobione są marszczeniami i dodatkowo od dołu i góry ozdobną nitką. Całość obszyta jest lamówką w kolorze pościeli. Warstwa zewnętrzna to kolorowa bawełna, wewnętrzna również kolorowa bawełna, w środku sprężysta antyalergiczna włóknina sylikonowa. Nasze przyborniki ślicznie ozdobią Państwa łóżeczko a przy tym będą bardzo praktyczne przy codziennej pielęgnacji dziecka, pojemne kieszonki swobodnie zmieszczą pieluszki i inne przedmioty niezbędne przy pielęgnacji dziecka. Materiały posiadają certyfikat kotex. 11. Rożek niemowlęcy 80x80 TYLKO TERAZ Z WKŁADEM USZTYWNIAJĄCYM - rożek jest uszyty z tkanin atestowanych, posiada zaokrąglone brzegi, szerokie rzepy umożliwiające regulację zapięcia. Ozdobiony jest dwoma falbankami jedna jest precyzyjnie wszyta od góry i stanowi piękną ozdobę, druga oprócz funkcji zdobiących służy również do wiązania rożka co umożliwia regulacją otulenia maluszka. Obszycie rożka to 100% bawełna z certyfikatem kotex, warstwa wewnętrzna to antyalergiczna włóknina sylikonowa również z certyfikatem kotex. Rożek jest miękki, cieplutki, higieniczny nie wywołuje alergii. 12. Prześcieradło z gumką tylko u nas prześcieradło z gumką wykonane z 100% bawełny, co ma szczególne znaczeni w pierwszych miesiącach życia dziecka - w tym okresie jak również później nasze maleństwo nie powinno spać na sztucznych prześcieradłach z którymi ma bezpośredni kontakt skóra dziecka. Materiały użyty do produkcji prześcieradeł oczywiście posiadają certyfikat kotex. 13. Prześcieradło maskujące z falbaną pod materacyk - uszyta z tych samych materiałów co cała pościel, pięknie komponuje się z całością i zdobi łóżeczko. 14. Pieluszka - niezbędna podczas karmienia dziecka 15. Poszewka na podusię (na zmianę) GRATIS - materiał posiada certyfikat kotex. 16. Łóżeczko dziecięce posiadajęce: - 2 wyjmowane szczebelik - 3 wysokości regulacji dna - pojemną szufladę na z przykryciem - pokryte bezpiecznym lakierem 17. Materac Gryka-Piaka-Kokos wykonany z trzech warstw: -Warstwę górną materaca stanowi znana ze swoich zdrowotnych właściwości łuska gryki. Wszyta została w odpowiednio dobrane komory zapewniając idealne dopasowanie do ciała dziecka. -Warstwę środkową stanowi wysokiej jakości pianka poliuretanowa, która zapewnia bardzo dobre dopasowanie do kształtów. -Warstwa dolna tak jak warstwa górna wykonana została z surowca naturalnego, którym w tym przypadku jest mata z włókna kokosowego. Mata kokosowa podobnie jak łuska gryki działa antybakteryjnie same pierdoły. pieluszka haha poszaleli. pieluszka 2 zl kosztuje.:D:D

Gość kupiłam podobne
do tego wzięłam jeszcze dodatkowy komplet pościeli do przebrania + pościel do wózka + rogal do karmienia + przewijak na łóżeczko, za całość zapłaciłam 1000zł i wg mnie to dobry zakup, bo już niczego dokupowac nie musze, a wszytsko jest zgrane kolorystycznie

Gość bukaaa
jak dla mnie za dużo tego wszystkiego i przez to w pokoju jest monotonnie. Moim zdaniem starczyłaby połowa tych rzeczy. No i musisz dokupić drugi komplet pościeli, a wtedy będzie to wyglądać zupełnie inaczej. Co do baldachimów - moim zdaniem baldachim przy łóżeczku wygląda słodko i nie jest żadnym zbieraczem kurzu. Jeżeli u was krążą takie ilości kurzu po pokoju, to lepiej żeby osiadał na baldachimie niż wpadał do łóżeczka.

Gość zimna cola
mam takie, i moim zdaniem wcale nie jest drogo, jakbys miała to wszystko osobno kupic to by Ci pewnie drożej wyszło. w rzeczywistości wszystko piekniej wygląda.Serio polecam

Gość tyle ze ladnie wyglada
Na początku nie korzysta się z takich rzeczy jak: poduszka, kołdra i co za tym idzie poszewki na te elementy. nie wiem kiedy rodzisz, ale wiosna lato, to również nie jest pora roku na różki, baldachimy, jakieś zagłówki, ochraniacze, ale co kto lubi.

Gość ja tez sie zastanawiam
i chyba kupie ten zestaw dla drugiego dziecka POsciel piekna, lozeczko klasyczne. i pozwala uniknac pstrokacizny w pokoju dzieciecym. Cena nie wydaje mi sie wygorowana

Gość wiosenna lirycznie
Zakupilam to samo lozeczko, polecam kolor bialy, z ta roznica iz moje ma wersje z kolyska. Kolyska a i owszem sie przydaje. Lozeczko jest z firmy Klups. http://allegro.pl/klups-lozeczko-radek-ii-kolyska-szuflada-materac-i1621578732.html Ponadto mam ta sama posciel z Milpola (naglowki,falbanki itd bez baldachimu) i jest rowniez b.ladna. Lepszej nawet w sklepach nie widzialam.Kolorystycznie, dzianinowo,b. elegancko odszyte. Z mojej strony moge jeszcze polecic ciuszki od tej Pani: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=9522657 Bardzo dobra cena i niezwykla jakosc, przy ktorej sie nawet Disneye i in. Mothercare chowaja A wiem o czym mowie bo mam porownanie.

Gość wiosenna lirycznie
JA WIEKSZOSC RZECZY DLA MOJEGO DZIECKA KUPILAM NA ALLEGRO I OTO MOJE WNIOSKI: Szczerze polecam: wlasnie to lozeczko TYLKO ZE BIALE firmy Klups, komplet poscieli Milpol, i ciuszki dla dziecka od Sylwusi. http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=9522657 Te ciuchy oprocz b dobrej jakosci, wygladu maja jeszcze jeden duzy plus mianowicie rekawki w bluzkach sa o pare cm dluzsze nic w innych firmach dzieciecych. Nie polecam natomiast skarpet z firmy bobas dla niemowlaka : po praniu robia sie ciasniejsze ( i tak juz sa b.male ze mozna sobie je jedynie na kciuka zalozyc) http://allegro.pl/bobas-sliczne-skarpetki-niemowlece-bawelniane-8-cm-i1623887953.html#gallery Te pieluszki mimo ladnego opakowania i designu sa zle obszyte pruja sie i wisza nici.+ tkanina jest lekko twardawa. http://allegro.pl/bobas-pieluszki-tetrowe-kolorowe-6-szt-niebieskie-i1582831898.html Wanienki fisher price jak ta http://allegro.pl/wanienka-fisher-price-jak-nowa-wanna-i1623081020.html (jest b.mala i na tym materacu w srodku zbiera sie caly syf z mydla szamponu itd ) Z reszta widac ile uzywanych jest na sprzedaz. i tej karuzeli : http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-misiami-projektor-pilot-i1625305472.html , ktora cieszy sie duza popularnoscia. Muzyczka jest b.glosna, jak sie zaczyna krecic ten spodek w srodku zwyczajnie rzepoli, z tym projektorem na sciane to nie mam zdania, choc jestem prawie pewna ze sie nie przyda z tej oto przyczyny : ze dziecko niemowle tak daleko jak na sufit to jeszcze nie widzi. Moja siostra z kolei ma ta karuzele: http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-biciem-serca-n8849-gratis-i1611233083.html i tu z kolei muzyczka jest za cicha, tyle ze nie rzepoli, a tak ponadto jej dziecko ja b.lubi:) Obowiazkowo trzeba kupic http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-l0539-i1608925607.html jest juz przydatne po 3 miesiacach i dziecko moze sobie w tym i polegiwac i troche posiadywac.

Gość ziva
OMG, a dziecko to się tam jeszcze zmieści?

Gość koko roko
mi sie podoba ale łozeczko ktore jest pokazane na zdjeciach razem z calym wyposazeniem ale to nie jest lozeczko ktore dostaniesz.to ktore wysylaja to zwykle lozeczka ktore sa na zdjeciach na dole.ja mysle ze ta cene kupilabys sobie fajniejsze lozeczko i taki sam komplet poscieli

Gość co kto lubi ale jak dla mnie
za dużo tych elementów, nie wykorzysta się ich, ja baldachim np bardzo szybko zdemontowałam, bo dziecku było duszno - budziło się z płaczem.... na początku nie potrzebna byłą też pościel.... ja kupiłabym łóżeczko z materacykiem i prześcieradłem.... a na te pozostałe gadżety to ewentualnie po kilku miesiącach, jak okażą się potrzebne.

Gość 1111111111111.098
wiosenna lirycznie a u mnie właśnie na odwrót mam karuzelę o której mówisz, że jest do d..., jest w niej regulacja głośnosci, nic mi nie trzeszczy, jest bardzo fajna, a leżaczek kiedyś kupiłam mojej kuzynce przez allegro i sie mocno zawiodłam, co prawda wyglada na fotkach rewelacyjnie ale w realu bardzo tandetnie

bardzo fajne i niedrogo :) ja mam klupsia podobne łóżeczko i z materacem i posciela zapalciłam tyle co tutaj, więc się bardziej oplaca

Gość mamamama26
mam 7 miesięczniaka i napisze ci tak: ładne ale nie praktyczne - te bajery sa kompletnie zbędne, starsze dziecko zaraz to ubrudzi, a bardzo ruchliwe (jak moje) będzie wkładało nogi między szczebelki i biło w nie głową jak będzie spadać - jak nie masz co robić z kasa to kup - ja wybrałam turystyczne łóżeczko i jestem zachwycona

ładny zestawik,ale ja bym nie kupiła,bo u mnie to by był wydatek tylko na rok,po roku syn zaczął obijać się i miotać w łóżeczku i zmieniliśmy mu już na normalne łóżko.Przez 2 miesiące spał z nami,w dzień spał w naszym łóżku jedynie w nocy zawsze spał we własnym łóżeczku,więc łóżeczko stało się zbędne jak syn skończył rok,bo wolał spać w normalnym ;)