Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfustrowana mamita

Jakie zabawki mają wasi 1,5-2 letni chłopcy ? Czym się bawią ?

Polecane posty

Gość sfustrowana mamita

Pomóżcie drogie mamy, mam synka 1,5 roku i kompletnie nie wiem jakie mu kupowac zabawki, ani w co się z nim bawic. Aktualnie posiada: Muzyczny pociąg Amazing Animals Fisher Price Samochody Tonka Klocki Lego Duplo Piłeczki różne Zestawy do piasku Książczki, pluszaki ślimak sorter - smakosz klocków fisher Nie bawi się niczym, na podwórku z wrzaskiem wydziera zabaki innym dzieciom... Kompletnie nie mam pomysłów, jemu zabawki służą do rzucania o scianę ...

Gość takiej to
to jest taki wiek obojętnie co mu kupisz to i tak zabawki innych dzieci będą lepsze... a jak juz tak bardzo chcesz to idź do sklepu niech se sam wybierze

Gość sfustrowana mamita
W sklepie bierze wszystko i rzuca o ścianę, wszystkim rzuca... im więcej hałasu uda mu się zrobic tym lepsza zabawa, smieje się jak coś się rozleci z hukiem

Gość mamadzieci2
mam synka 2 lata bawi się samochodami burago i innymi modelami .uwielbia też pociągi z fishera z serii tomek i przyjaciele :) a po za tym uwielbia malować bawić się ciastoliną...

Gość mamadzieci2
kup mu bębenek lub inne instrumety

U nas sprawdziły się klocki i samochodziki. Nie kupowaliśmy żadnych drogich zabawek, bo wiele z nich szybko trafiało do smieci (jak u Ciebie).

Gość sfustrowana mamita
na pewno rzuci je o sciane zabraniam mu, ale to nic nie daje ten pociąg fisher jest naprawdę dobry i mocny, w ogóle się od tego nie psuje czytałam, że dzieci czasem nie uzywają zabawek zgodnie z przeznaczeniem i oczekiwaniami rodziców i że należy to zaakceptowac ciastolinę to by zjadł jeszcze jak zabierze innym dzieciom zabaki to je ogląda, a potem też rzuca o ziemię i patrzy czy się rozpadną i co się stanie

Gość sfustrowana mamita
zabawa klockami polega na tym, że ja buduję, a on potem z zachwytem i radością rozwala i rzuca :) samochodzikami pobawi się z 5 min i rzuca co on ma z tym rzucaniem ? mam nadzieję, że wyrośnie z tego

Gość takiej to
no to jak się tak zachowuje to po co chcesz mu kupowac nowe zabawki?? poczekaj aż mu przejdzie, zmądrzeje i może wtedy cos zacznie go interesowac.

Gość sfustrowana mamita
Nie chcę kupowac, tylko chcę porównac, może ja się nie znam i powinien miec inne zabawki w tym wieku. Dlatego napisałam jakie ma.

Gość do sylwusi8888
jeżeli chcesz porównać to ma dobre zabawki, mój takimi by sie bawił 3 minuty każdą po kolei :)

samochody, samochody i jeszcze raz samochody :) mój niespełna dwuletni syn je uwielbia :) jeździ nimi non stop, po mnie, po ścianach po podłodze. ma różne- zwykłe, z napędem, małe duże... bardzo lubi też piłki i ma ich też sporo :) ostatnio polubił bardzo cymbałki :)

aha no i hitem jest też trampolina. na początku była mała z uchwytem dla mniejszych dzieci, ale zrobiła się za mała i niewystarczająca dla niego więc kupiliśmy dużą trampolinę na ogród :)

mój rzuca wszystkim, ale ze schodów i ma z tego wielką frajdę, dlatego w pobliżu schodów nigdy nie zostawiam przedmiotów, które mogłyby na tym ucierpieć :)

Gość Mój synek ma 23 miesiące
Bawi się samochodami, ale to tez niedługo- góra 10 min. W sumie wszystkim bawi sie tylko chwile i zaraz łapie coś innego. Najbardziej lubi zabawy ruchowe, biegania skakanie, wspinanie się. W domu ma ślizgawkę więc na niej dużo czasu spędza. Jeździ dużo też na takim autku. Ma też puzle drewniane, książeczki, ale to już bawi się tylko wtedy gdy ja bawie sie z nim. Powiem Ci tyle, że mój synek jeszcze 4 miesiąc temu bawił się podobnie jak Twój. Brał coś oglądał i rzucał, albo nawet nie oglądał tylko podchodził i po kolei czym popadlo rzucał, wyrywał dzieciom zabawki tez po to żeby nimi rzucać. Na szczeście minęło z czasem. Potrafie się już coraz ładniej bawić, ale najlepiej własnie jesli bawi się z kimś, sam nie lubi- nie zabawi się długo. Teraz tez myślimy nad zakupem trampoliny, już kilkakrotnie czytałam że super sprawa :)

Gość sfrustrowana mamita
Dzięki wielkie, pocieszyłyście mnie trochę :) Najbardziej mój mały to się lubi bawic pilotami od TV, dokładnie wie co się gdzie naciska, żeby włączyc. Ale bajek nie ogląda, może z 1 min. Zabawki to mu babcia kupuje, powiem jej , żeby na razie przestała na trochę :)

nic nie kupuj, poczekaj az troche podrosnie:) moj synek ma co prawda dopiero roczek ale i tak zastanawiam sie po co takim maluchom zabawki, dla niego najlepsza zabawa to otwieranie wszystkiego co mozliwe, najlepiej szuflad i szafek, rzucanie oczywiscie tez na topie; ma troche zabawek do kapieli ale ma je w glebokim powazaniu, za to dwa plastikowe kubki do kapieli to byl strzal w 10! moje dziecko bylo w ekstazie prawie, zafascynowane tak nabieraniem wody do kubeczka ze potem go z wanny wyjac nie moglam:D

Gość motylekkolorowy
Moj syn bawi sie traktorami i wszelkimi rolniczymi sprzetami z Brudera, kopara Wadera ta duza, łopata, grabki, wiaderko Wadera oraz obowiązkowo taczka:)) mały rolnik mi rośnie:)

a moj 1,5 roczny synus ma w nosie wszytskie zabawki on lubi bawic sie bateryjkami i wsadza do zabawki i wyciaga i tak przez pol dnia najlepsze zabawki to baterie garnki pokrywki mlotek do miesa nie to zeby nie mial zabawek bo ma duzo ale on poprostu nie chce sie nimi bawic nawet jak mam sie z nim usiluje pobawic to on i tak nudzi sie po chwili

oj jakie ma zabawki hmm stoliczek edukacyjny fp wirujacy tor wyscigowy fp jezdzik fp duzy samochow wadera... woaderko do piaskownicy wader.. rozne rodzaje klockow z 5 piłek dwie tablice ze znikopisem zyrafe kule plus zolwia co sie klocki dopasowuje ksztaltem pelno maskotek i taki małyz estw na stojaku do gry w kosza plus pelno samochodzikow najlepiej sie bawi wiaderkiem z piasku nawet w domu i tym duzym samochodem z wadera.. reszta gora 10 MINTUt byl okres ze potrafil spedzic ponad 30 minut nad torem wirującym ale juz mu sie znudziło.. i ogolnie jak twoj bawi sie chwile i za moment rzuca zabawkami i frajde mu wieksza sprawia wyjmowanie z szuflad wszystkiego co popadnie swego czasu fajnie ukladal klocki teraz zabawa nimi juz wyglada tak ze ja mam budowac on burzy