Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saaavage

Mam strasznie zanieczyszczona cere :/ jakich kosmetyków uzywac?

Polecane posty

Gość Saaavage

Mam lekki tradzik na brodzie, poza tym skora jest normalna ze skłonnoscia do przetłuszczania. Cere myje 2 razy dziennie kostka myjaca dove sensitive i uzywam kremu z ziaji oliwkowego..jest b. tłusty i chyba zapycha mi pory, peeling raz na tydzień lub czasami raz na 2 tyg jak zapomne. Zauwazyłam ze moja cera jest po prostu brzydka, bardzo zanieczyszczona, zaskórniki sa, rozszerzone pory, przebarwienia :( jakie kosmetyki polecacie? moze jakies maseczki? a i czy peeling mozna robic co 2 dni?

Odstaw słodycze na rzecz owoców i ogólnie kwaśnego. Samo się poprawi. No chyba że to hormony.

Gość Saaavage
nie jem duzo słodyczy...baton moze 2 razy w tygodniu, czasem ciastka, 2 razy w tyg chipsy :/ i czasem zupki chinskie

Gość zulugulaaa
Kup sobie żel do mycia twarzy La ROCHE POSAY I KREM EFFACLAR POWINNO POMÓC

Gość sdf78
2 razy w tygodniu czipsy to stanowczo za dużo, tak samo zupki chinskie, to zabojstwo dla cery.

Gość OgnisteSpaghetti
Ja używam peeling morelowy St. Ives Swiss Formula i jest bardzo dobry ;) polecam!

Jedz dużo kwaśnego. Zobaczysz że się poprawi.

tez mam ten peeling. Dobry jest. Kup krem Soraya beauty therapy matujący-normalizujący. Używam już od roku. To jedyny kosmetyk, który kupuję tak powtarzalnie. Naprawdę dobrze działa. I z mydłami i żelami oczyszczającymi nie przesadzaj

Gość fedfassd
odstaw kremy Ziaji przejdz na bioderme na niedoskonalości lub la roche effaclar duo peeling dwa razy w tyg, żel do twarzy ja polecam la roche effaclar no i tonizuj tu może być Ziaja (tonik jest ok) nie kladż żadnych pudrów i innych mazi, korektor róż, tusz do rzęs, błyszczyk :)

Gość fedfassd
i pij dużo wody, nie jedz doprawianych ostrych rzeczy, unikaj fastfoodow i nawazniejsze DO TWARZY UŻYWAJ RĘCZNIKÓW PAPIEROWYCH

Gość myszaaaa45
może warto wybrać się do kosmetyczki . Polecam też maseczkę z alg . A może warto iść do dermatologa ? Najważniejsze aby oczyszczać skórę rano i wieczorem żelem myjącym oraz mleczkiem , używać 2-3 razy w tygodniu peelingu i robić maseczki ... Dużo daje też dobrze dobrany krem .. ja polecam LIRENE 20+ MUS MATUJACY Z OLEJKIEM BAWEŁNY lub DAX Perfecta Cera mieszana Dotleniający krem matujący i zwężający pory z energią Q10 - ten drugi jest świetny i ma przepiękny zapach :)

Gość fedfassd
żadnych mleczek, używaj płynów micalrnych autorko, żadnych kremów na bazie olejków oraz alkoholu!sprobuj od kosmetykow la roche powinny pomoc

Gość fufufuf
ziaje odstaw, nie jest dla Ciebie!! zupki chińskie to własnie duże zło, bo mają pełno soli, a to nieodbrze ogólnie!!! ja zjem jedną i od razu gorzej wyglądam, wiec sobie darowałam totalnie :/ myje twarz szarym mydłem i to koniec... zero wyciskania, szorowania ani nic. jest dobrze..

Gość moja cera tez jest zanieczyszc
a moze ktos polecic jeszcze jakis krem? niedrogi? z ziaji ktorys sie nada? mam taki sam problem jak autorka.

Gość zielona glinka na twarz
i uzywaj takiego zelu z garniera do odblokowania porow , z pompką stan cery o niebo lepszy :)

ja przy podobnej cerze często oczyszczaąłm skóre u kosmetyczki (raz na miesiąc), potem coraz rzadziej, a teraz wcale, ale minęło parę lat zanim cera nabrałą ładnego wyglądu - takze polecam wizytę u kosmetyczki i nie przesuszaj skóry żelami do mycia twarzy do skóry mieszanej, kremami do cery tłustej czy mieszanej, bo będzie jeszcze gorzej używaj nawilżajacych kosmetyków

Gość fedfassd
peeling nie wiecej jak 2 razy w tyg, 3 razy to za dużo spowoduje zapychanie porów, musisz achowac równowagę płaszcza lipidowego skóry twarzy

Gość fufufuf
aaa i jak mi cos wyskoczy to sudocrem na to i 2 dni i nie ma

Gość fedfassd
nie idz do kosmetyczki sama sobie z tym poradzisz, w ciagu miesiaca powinno sie unormowac

Gość fedfassd
żel garniera z pompką ma alkohol i wysusza skóre co konczy sie nadprodukcja sebum, na dluzsza mete konczy sie to jeszcze gorzej niz zaczelo, cera moglaby wygladac lepiej a wyglada jak wyglada

Gość fufufuf
no ja własnie nie używam kremu! miałam ogromne problemy z cerą jeszcze rok temu. zmieniłam odżywianie, pije wode a nie słodkie picie, ruszam sie, szare mydło na twarz(wcale nie wysusza jak inni mówią, chyba, ze ktoś ma super suchą skórę) i sudocrem na cos co mi ewentualnie wyskoczy. moja cera jest o niebo lepsza, nie jest już szara jak kiedyś... wczoraj nawet przed lustrem nie mogłam sie nadziwić, ze tak ładnie. w zasadzie używam korektora pod oczy tylko jak mam zmęczone i moge wyjść bez makijażu.

Gość nie ziajaaa
dajcie spokój z tą Ziaję, przecież krem za 5 zł, to wiadomo że tylko produkt kremo podobny...

Gość fufufuf
bo ja ogólnie zauważyłam, ze te niedoskonałości robią mi sie od tych kremów :/ albo wysuszające żele, albo kremy które przetłuszczają... nawet makijaz juz zmywam szarym mydłem, tyko oczy płynem z AA miceralnym płynem :PP serio , dajce skórze życ i zmiencie nawyki a nie kremy

Gość ja juz uzywam go 7 miesiecy
i jest jak bylo a nawet lepiej zalezy pewnie na kogo dziala

Gość nie ziajaaa
nie no jakis krem już w pewnym wieku, to trzeba używać, tylko nie przypadkowy i trzeba po próbować...

Gość fufufuf
w pewnym wieku? ja mam 22 lata. powyżej 30chy zaczne, póki co wydałam z 500zł na bezsensowne kremy!

teraz moja recepta: zel do mycia twarzy Babydream z Rossmana, krem bambino ktory wbrew pozorom (bo tlusty) dobrze wplywa na tlusta i tradzikowwa cere i 2 razy w tyg maseczka drozdzowa Soraya. to od zewnatrz. od wewnatrz oczywiscie odpowiednia dieta i zielona herbata. dziekuje.

Gość mi bambino
tez pomaga na tradzik , ten ochronnt tlusty