Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princessa amelia

Jak dac gościom do zrozumienia...?

Polecane posty

Gość princessa amelia

Jak dac gościom do zrozumienia zeby zamiast kwiatów dali nam dodatkowe piniądze? Nie na żadne domy dziecka czy pieski, nie kupony lotto, tylko kasiorę dla nas? Taki bukiet to ok 50 zł kosztuje, a bukietów dostaje sie sporo, powiedzmy dostaniemy z 30-40 bukietów, to juz jest 1500-2000 zł. Llepiej nam by dali tą kasę, bysmy ja porzyjamniej jakos spożytkowali odpowiednio. Znacie jakies wierszyki z klasą, coby z uśmiechem przystali na naszą propozycję?

Gość możesz co najwyżej
wpisać w zaproszenie prośbę (nie wierszyk!! obciach do kwadratu!!) o zastąpienie bukietów jednym symbolicznym kwiatem lub książką żądanie wobec gości, by zamiast bukietu wręczyli Wam kopertę, to gruby nietakt; jeśli nawet prosi się o datki zamiast kwiatów, to na cel charytatywny, nie dla siebie!!!!!!!!!

Gość kasa kasa i jeszcze raz kasa
napisz w zaproszeniu że interesuje cię wyłącznie kasa a inne prezenty będą wrzucane do kontenera na śmieci ustawionego przy kościele i MPO go zabierze :(

Gość princessa amelia
Ale ja nie chce książki. Chce piniadze. Dla siebie. Co to za różnica czy dla mnie czy na cel charytatywny. Robienie z siebie wielkiego darczyńcy za pieniądze gości - to dopiero wiocha!

aha i koperty w których będzie poniżej 1 tysiąca zł też. Bo to obciach jakiś

Gość aniutek263
prowokacja az smierdzi na kilometr

Gość princessa amelia
żadna prowokacja. Czy ktos ma moze jakis wierszyk zamiast moralizatorskich tekstów???

Moim zdaniem to straszny obciach. Na dzień kobiet też prosisz panów, zeby dawali ci po 10zł zamiast kwiatka? Albo na urodziny zamiast bombonierki prosisz o 15zł? Bez przesady:)

napisz po prostu, że zapraszasz ich wyłącznie po to, żeby przynieśli kasę. Jeśli nie mają niech nie przychodzą. Aha i zaznacz, że "krzesełko" przy przekąskach na weselu kosztuje 250 zł

ja ci powiem, bez zbędnych tekstów, nie znam takiego wierszyka, nie wiem czy istnieje, ale moim zdaniem, jak wszystkich tu obecnych, nie wypada zasugerować gościom czegoś takiego. Jeśli nie chcesz kwiatów, masz prawo, to może coś innego ale rzeczowego, nie wiem, ludzie proszą o różne rzeczy, o wina, maskotki itd. wymyśl co tobie by się przydało, może więcej rzeczy, ze 2-3 coś co wprawdzie nie będzie kasą ale będzie ci przydatne i napisz w zaproszeniu.

czasami młodzi też (tylko nie wiem czy sami proszą) o totki, wypełnione oczywiście, to też forma pieniądza bo a nuż widelec ;) ale ja bym tego raczej nie zrobiła aha wierszyk rewelacyjna :D

totki, wina, czy maskotki sa jeszcze do przełknięcia, ale taka bezczelna prośba o kasę to wstyd jak mało co:)

Gość princessa amelia
albo zamiast tych pieniędzy niech nam dadzą po jednym samochodzie...może tak będzie lepiej?

no nie pasuje jakby nie spojrzeć, to już na prawdę poprosiłabym o coś innego i wymieniła co można przynieść, bo w sumie te kwiaty to faktycznie niepotrzebnie ich potem tyle a zawsze i tak ktoś przyniesie, mimo, że się prosi, żeby nie, czego już w sumie nie rozumiem

Gość princessa amelia
myślałam też nad tym żeby zamiast kwiatów ufundowali nam wycieczkę 3-tygodniową do Mongolii:)

Gość ty chyba nienormalna jesteś
i chora jeśli myśłisz że ktoś ci da do koperty kasę jak to się zwykle daje i jeszcze osobno 3 czy 4 dychy w zamian za kwiaty, weź sie puknij.... co innego jakieś rzeczy w zamian kwiatów - bombonierka czy coś

Gość aniutek263
a slyszeliscie o tanczeniu z mloda para za kase to dopiero obciach hehe

Gość aniutek263
a ja wam powiem o co ja poprosilam o pojedyncza dluga roze, bedzie ich dosc sporo a ja bede miala ze wszystkich piekny bukiet :) to akurat nie byl moj pomysl ale bardzo mi sie spodobal i nie mowilam zeby reszte wlozyli do kopert,zenada:P

Gość i'm your man ...
moja koleżanka z pracy prosila gości o datki na dom dziecka, a potem sie przyznala po czasie ze to do siebie mieli a nie na zaden dom dziecka, podpucha taka

Gość mmm your man ...
Moja kuzynka na weselu zbierala na wozek, taniec za kase tez byl, nie wspominajac ze na zproszeniu bylo ze chca kase a zamiast kwiatow lotka. A do biednych nie należeli bo mieszkaja i pracuja w Uk i na pewno stac ich byloz na wesele

Gość .,mkl;l/.';;l
autorko ty zmierzła zachłanna macioro

DROGI GOŚCIU WESELNIKU!!! Jeśli w serca swego darze prezent chcesz dać młodej parze my podpowiedź małą mamy do niej właśnie zachęcamy. Pani Młoda i Pan Młody dla gości i własnej wygody proszą prezentów nie kupować lecz pieniążkiem obdarować, by na szczęście męża, żony każdy był zadowolony.

Gość 13f
Proste - żadnych zaproszeń, żadnych wierszyków, tu trzeba bilety wydrukować! Będzie oczywiste aż do bólu i naturalnie "z klasą"...

goscie drodzy goscie mili radosc byscie nam sprawili w szczescie nasze inwestujac kupon totka nam darujac,oszczedzajac kwiatow moc co by zwiedly w jedna noc.

Gość to juz zamiast kasy o wino
poproś :o Co za wstyd, żeby pisać gościom, że zamiast 30zl za kawiaty dołożą wam tyle do koperty :o a co jeśli ktoś wam nie da kasy a kupi prezent? ma dac osobno do koperty 30zl zamiast kwiatów? :D Ale z ciebie materialistka :o gdybym ja dostala zaproszenie z wierszykiem, że młodzi chcą kasę zamiast kwiatków to moja noga by nie stanęła na ich ślubie, nawet jakby była to najbliższa rodzina :o

Gość wielka klasa princessy amelii
skoro nawet zamiast "pieniądze" pisze PINIĄDZE (dobrze, że nie "piniondze" ;) ). Laska, zawodówkę chociaż skończyłaś, że nawet językiem polskim nie potrafisz sie posługiwać???

Gość co do zbierania na wózek
to u nas odkąd pamiętam jest taki zwyczaj i nikt nie traktuje tego jak wyciągania kasy. sama zawsze daję dychę za jeden taniec i mój tak samo, a ile razy idziemy tańczyć to juz różnie. nigdy jednak nie myślę o tym jako o naciąganiu mnie na kasę bo to jest na wszystkich weselach na jakich kiedykolwiek bylam i na moim też będzie bo to normalne. a przecież nikt wam nie każe iść i tańczyć ani rzucać stówkami (chociaż są i tacy ale tu chyba chodzi im o to, żeby każdy widział jaki mają gest). a co do pytania autorki to provo jak nic. już lepiej poproście o wino albo sołdycze