Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nieźle sie wkurzylam

Kupiłam na allegro kod do usunięcia simlocka - PROSZĘ O PORADĘ

Polecane posty

Napisałam do gościa na gadu-gadu było to w niedziele. Napisał mi, ze niestety w niedziele kodów sie wygenerować nie da, ponieważ jakiś system tam działa wolno. No i po ok. godzinie (w tą samą niedziele) napisałam mu na gg wiadomość, że jednak nie chcę tego kodu, ponieważ potrzebowałam go na niedzielę (na wyjazd). On mi napisał, że nie ma możliwości i nastepnego dnia dostałam maila z kodami (ponieważ wysłał mi je przed wpłatą)! I teraz napisał do mnie takiego maila: "witam mimo przypomnienia widzę że nie zamierza Pani wpłacić za kod 20 zł do lg nie zwalnia z obowiążku zapłaty za usługę Są inne metody odzyskania należności Ja ze swojej strony zamierzam wcząć Postępowanie w takich sprawach uregulowane jest w art. 485 & 499 Kodeksu postępowania karnego. Oprócz żądania ukarania sprawcy - czyli Pani, zamierzam dochodzić swych praw także w postępowaniu cywilnym (najprawdopodobniej uczynię to w tzw. postępowaniu adhezyjnym. Oczywiście zamierzam domagac się zadoścuczynienia pieniężnego powołując się na zasadę zawartą w art. 448 Kodeksu Cywilnego. pozdrawiam" Wkurzył mnei bo najpierw mi pisał, że nie da się go wygenerowac w niedziele a w tą samą niedziele mu na gg napisałam, że jednak nie chce tego kodu. Co zrobić?

Gość Dasza26
zapłacic kobieto.

Kod potrzebowałam na niedziele, już mam z innego źródła kod, więc tym samym nie będę płaciła za coś z czego nie skorzystałam!

up

prosze o porady.

Gość cóż, są różne podejścia
Myślę że powinnaś jednak zapłacić

Gość MartaKrakow
czyli kupiłaś na allegro, bez wcześniejszego sprawdzenia, czy na pewno dostaniesz go na kiedy Ci pasuje, okazuje się po kupieniu, że termin Ci nie pasuje i chcesz rezygnować? Jesteś beznadziejnym przypadkiem, zamówiłaś to zapłać i tyle. Co kogo obchodzi, że się rozmyśliłaś. Zgodziłaś się na warunki w aukcji, nie dopytałaś przed kupieniem, to twoja wina. Trzeba ponosić konsekwencje swoich działań. Wyobrażasz sobie, że dostaniesz kiedyś pracę, przyjdziesz do niej, a nowy szef powie, a wie Pani rozmyśliłem się, bo okazało się, że kogoś innego jednak przyjmę. :D

Zasady sa proste. Nie kupuje sie, jeśli nie jest się na 100% pewnym, że tej właśnie usługi potrzebujesz i jesteś w stanie za nią zapłacić. Nikt nie klika "kup teraz" dla zabawy, ponieważ już samo kliknięcie tego stanowi część umowy, w której jest jasno powiedziane. Dostajesz, płacisz. Nie można zrezygnować ot tak, bo takie miałam widzimisię. Jest to wszystko opisane w regulaminie. I facet ma prawo wszcząć sprawę w tym wypadku. Jednak jeśli zapłacisz i dojdziesz z nim do porozumienia może on od tego odstąpić. Będzie to jednak tylko i wyłącznie jego dobra wola (o ile nie zgłosił już sprawy) tępoto...

Salaam - CZY JA CIE OBRAŻAM?? WEŹ CZŁOWIEKU ODREAGUJ GDZIE INDZIEJ. CHCIAŁAM ZASIĘGNĄĆ PORADY, widać tutaj same gwiazdunie siedzą:O żałosne

Gość niegrzeszna dziewczynkaa
gwiazdunie? pytasz o rade a Salam ci ja daje, jak inni. zaplac, za gapowe sie placi