Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irena888

alkoholizm

Polecane posty

Gość Irena888

Będę szczera ojciec alkoholik zmarł w wieku 47 lat,siostra alkoholiczka ( najwidoczniej odziedziczyła po ojcu kieliszek) BOŻE TERAZ JA NIE POZNAJĘ SIĘ !!!!! OD 2 TYGODNI PIJĘ CO DZIEŃ PO CICHACZU PRZED MĘŻEM !!! NIE WIEM CZEMU ALE JA CHCĘM SIĘ NAPIĆ !!!Czy alkoholizm jest dziedziczny????????????????Nie wiem czemu ciągnie mnie ?proszę o radę

Hmmm czy alkoholizm można odziedziczyć... sam nie wiem. Powiem Ci na moim przypadku. U mnie w rodzinie wiele osób pije. Dziadek popija od lat elegancko sporządzając sobie herbatkę z prądem. Ojciec chlał na umór aż zepsuł wątrobę. A ja zacząłem pić zanim skończyłem (hmmm) 13 lat. Przez jakiś czas mnie ciągło, kiedyś to była atrakcja. Teraz nie piję praktycznie w ogóle i nie mam jakichś specjalnych chęci, czasem najwyżej piwko jak jest upał. Doszedłem do wniosku że wiele zależy od mojego wyłącznie psychicznego nastawienia. Tak też może być i z Tobą. W dwa tygodnie w ten nałóg akurat nie wpadniesz, ale teraz już odpuść na jakiś czas, bo potem może być problem. Nie myśl o tym czy to dziedziczne po podświadmie dajesz sobie wytłumaczenie i jednocześnie rozgrzeszenie z picia. Nie sugeruj się tym co robią członkowie Twojej rodziny. Jest takie powiedzonko; ,,nienawidzę wódy, więc leję ją w ryj, tyle że ja ją w ryj a ona mnie na ziemię" :D Postanów nie pić tego szajsu, póki nie jest za późno i będzie dobrze ;)

Gość proca międzyplanetarna
To się dziedziczy tak jak kuchnię: otyła matka uczy córkę tłusto gotować. Tłusta córka znów córkę uczy. Nie dziedziczy się choroby ale nawyki, obyczaje... Jeżeli popijasz w tajemnicy, raczej masz już problem. Ja też mam, więc nie traktuj moich słów jak przyganę:(

Gość Irena888
mam odpuscic sobie alkohol ?ja chcę ale coś mnie diabeł ciągnie :(

Diabeł Cię ciągnie? Na pewno nie ja, pogadam z Satanaelem, Belzebubem i innymi żeby dali Ci spokój :D Na serio, narazie Cię ciągnie psychicznie- z tym to idzie się uporać, jak zaczną sięobjawy uzależnienia fizycznego to będzie przesrane. Dobrze Ci mówię, daj sobie spokój z tym póki na to czas.