Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perełka1990

Uśopienie czy głupi jas ?? prosze o pomoc i opinie ??

Polecane posty

Gość Perełka1990

Czym róznie sie głupi jas a uśpienie w czasie gastroskopii ?? czy to prawda ze głupi jas nie zawsze działa ??

głupi jaś cię po prostu ogłupia ale nadal masz świadomości co się wokół dzieje, prawdę mówiąc ja jak go dostałam to czułam się tak jak i bez niego a uśpienie to wiesz;) moim zdaniem tylko i wyłącznie uśpienie!

Gość Perełka1990
tez tak własnie mysle kurcze

Gość Perełka1990
własnie wiem ale u mnie tylko to daja :/:/

Gość Perełka1990
u mnie w miwscie nie a w innych 400zł panicznie sie boje gastroskpoii :/ a Ty miałas czy jak ??

Gość yooox
miałam gastroskopię bez żadnego znieczulania i było super , mogłabym mieć codziennie , to wcale nie boli

Gość Perełka1990
Nie boli ale jest ten oddruch wymiotny którego sie boje

Gość Perełka1990
proszę o opinie napewno wieluz was juz miało

Gość Perełka1990
ale ja bez uspienia nie dam sobie zrobic :/ co was skłoniło do zrobienie tego badnia i co wan wykryła gastroskopia ??

Gość Perełka1990
Piszcie !

Wykonanie gastroskopii jest całkowicie niebolesne. Odbywa się ono w znieczuleniu miejscowym gardła. Pacjent może mieć jednak przykre doznania - "odbijania" i odruch wymiotny, nad którym można zapanować, regularnie, równo oddychając. Osobom wrażliwym, podatnym na odruch wymiotny proponujemy zresztą zastrzyki domięśniowe ze środkiem powodującym uspokojenie. W szczególnych przypadkach można wykonywać to badanie w znieczuleniu ogólnym. Należy jednak zastanowić się, czy nie lepiej jest "pomęczyć" się 3-4 minuty, niż poddać się ogólnemu znieczuleniu, które niesie ze sobą potencjalną możliwość wystąpienia powikłań. Przy dobrej współpracy z pacjentem gastroskopia naprawdę nie jest tak straszna, jak wieść niesie. Pacjenci, wychodząc po badaniu, często przyznają, że spodziewali się czegoś znacznie gorszego.

Gość ucho od sledzia
sluchaj sie INES bo MA RACJE ja ci dodam ze nic nie czujesz odruchy wymiotne sa pozorne bo masz znieczulenie gardla( aby uniknac odruchow wymiotnych a nie z powodu bolu)) i pusty zoladek a samego zabiegu nie czujesz wogole. wiec twoje obawy sa tylko w twojej glowie bo bolu nie zaznasz zadnego.

Gość Perełka1990
Łatwo mówić :/"(