Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZastanawiajacaSIENADu.k.

Czy warto jeszcze wyjezdzac?

Polecane posty

Witam wszytskich, mam pytanie jak wyżej: czy warto jeszcze wyjeżdżać? Chodzi mi o to, czy opłaca sie wyjeżdżać z naszej "kochanej" Polszy do U.K. i tam próbować urządzić siebie i swoje życie. Z tego, co wszyscy piszą to nie jest zbyt kolorowo; pensja ok 1000 funtów w tym mieszkanie miesięcznie 300 funciaków i jedzenie ok 400, czy rzeczywiście tak jest? W polsce tez nie jest łatwo. Jestem po studiach, zarabiam 1000 zł i ledwo wiążę koniec z końcem . Jak to jest naprawdę?

odpowie ktoś?

Gość dfsdfsdf
ja mam w planach i tez sie zastanawiam czy sie opłaca.

A zauważyłaś, że Polacy raczej niechętnie odpowidaja na to pytanie? Ja niejednokrotnie dostalam cięte odpowiedzi

Gość dfsdfsdf
No to ja Ci napisze. Mieszkałam w U.K. dwa lata, ale było to 4 lata temu. Wiem, że teraz wyjazd nie jest tak opłacalny jak kiedys niestety. Kolezanki zarabiaja tam 1000-1200 miesiecznie (Londyn). Pracuja w jakis sklepach itp. Pokoje w Londynie dosyc drogie, jedzenie tez, natomiast wychodze z załozenia, ze jesli nic cie tu nie trzyma to jednak warto wyjechac. Raz ze cwiczysz angielski a dwa, ze ile by nie placili to i tak bedzie lepiej niz w tej zasranej POLSCE! Tu nie jestem w stanie odłozyc nawet 100 zł miesiecznie. Mało tego, ciagle na cos brakuje.

Wszędzie lepiej, gdzie nas nie ma;(

Gość dfsdfsdf
Ja aktualnie wyslalam kolezance swoje CV i ma mi szukac pracy. jak cos znajdzie to mysle ze pojade przynajmniej na 2 miesiace i zobacze jak jest.

Ja jestem zrozpaczona pracą i ogólnie poziomem życia jaki muszę reprezentowac :(

Gość dfsdfsdf
a ile zarabiasz i ile masz lat?

1 500 zł na rękę, mam 25 lat

praca w biurze od godziny 9:00 do 16:00 , w sumie za wiele pracy to nie mam, ale jestem z dużego miasta i ciężko jest tu się utrzymac za taką kwotę

no tak,w uk wszystko drogie, recesja itd ale zwyklego szaraka z minimalna pensja stac na zagraniczny wyjazd raz do roku albo nowy telewizor lcd co kilka lat. a w polsce to mozesz ciezko pracowac i glodowac.

myslisz, ze przesadzam pewnie:(

Gość dfsdfsdf
ja stolica, lat 23, tez w biurze i zarabiam 2000. perspektyw zadnych nie mam na podwyzke, wszystko drozeje, chce sie rozwijac a nie moge bo po pierwsze nie mam na to czasu (praca 9-17 i studia zaoczne), sily i pieniedzy.

Marzy mi się właśnie jakis wyjazd na jakąś wycieczkę:( To bylby luksus

no widze, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji. W sumie na reke tez mam 2 tysiaki jesli dolaczyc premie, ale to nie zawsze a mimo to nie wystarcza mi:( Nie wiem co mam ze soba zrobic, moze faktycznie wyjechac? Ah i prace mam po znjaomosci:(

Gość kiioi
a vmyslisz ze zagranica to jak sie pracuje? tez do 17,,,

Gość dfsdfsdf
moge pracowac i do 20 jesli beda mi za to dobrze placic. dodatkowo zycie w Anglii jest troche inne, nigdy sie tam tak nie stresowalam wszystkim jak tutaj.

Gość dfsdfsdf
a jaka prace masz tam zalatwiona?

Nie chodzi o czas parcy, bo moge pracować nawet i po 10h. Chodzi o jakość zycia ! Sprobuj z 1 500 zł opłacić mieszkanie, jedzenie, dojazdy. Juz nie wspomne jakby kiedykolwiek miałoby sie dziecko pojawic;/

Nie mam tam zalatwionej pracy, właśnie czegoś szukam:( Rozglądam się powoli

Gość dfsdfsdf
bez pracy nie radze wyjezdzac bo moze byc ciezko.

wiem, niestety znam tamtejsze realia. Mam siostrę w U.K.:(

A próbowalaś kiedykolwiek dostać się przez jakąś polską agencję pracy?

Gość bierz pod uwage kochana
ze wynajmowanie POKOJU to jest jedna wielka meczarnia i szlag cie trafi!!!! a na osobne meiszkanie nie bedzie cis stac. i po jakims czasie bedziesz maiala po prostu odsyc takie zycia,. bo standr w londynie rpzede wszystkim ,stabndrad zycia jest NISKI!!!! z jednej storny na wszystko cie stac ,ale NIE na DOBRE warunki meiszkalne - co dla mnie przynajmniej oznacza KOMFORT !!! a dzielenie kuchni i lazienki z OBYCMI to nie jest ZADEN KOMFORT tylko CODZIENNA udreka.

Gość dfsdfsdf
w Polsce wynajmuje pokoj od 4 lat bo na mieszkanie mnie tym bardziej nie stac, wiec co mi za roznica czy tu czy tam? tu oddaje polowe wyplaty na pokoj i rachunki, tam bede mieszkac z przyjaciółka.

Gość rewolucja x2
Jak Ci nie przeszkadzaja cudze lonowce w wannie, to na poczatek mieszkanie z kims jest jakas opcja. Pozniej odlozysz kase i pojdziesz na swoje

Gość rewolucja x2
Jak znasz jezyk i masz przyjaciolke to sie nie zastanawiaj

A ja chętnie zamieszkam z obcymi! I piszę serio! Jedyny pokój na który mnie stać to pokój u 80-letniej staruszki !Mieszkałam w akademiku przez 2 lata i uwierz mi, ze ekstremalne warunki nie są mi straszne i obce!