Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magnoliowaaa

Powiedzcie, co byście na moim miejscu zrobiły? Błagam o pomoc... :(

Polecane posty

Gość Magnoliowaaa

Wczoraj pisałam tutaj jaką mam sytuacje w domu: opisana jest tutaj http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4833610 błagam przeczytajcie i powiedzcie mi co robić. Mój chłopak znalazł mi pracę, u niego w miejscowości (dzieli nas 50 km) na min. 3 miesiące! praca fajna miła lekka i przyjemna no i płacą jak na takie coś całkiem całkiem. tylko ze wiąze sie z tym ze musiałabym wyprowadzić się na te 3 miesiące do niego. Reakcja rodziców będzie pewnie panikowanie. Wyzywanie mnie od najgorszych bo traca nade mną kontrole! Obawiam się, ze bedzie ultimatum, że jeśli sie wyprowadze to mam nie wracać... A dzisiaj już tata mnie sie pytał, ze skoro jestem po maturach to juz powinnam do pracy iść! to zawsze jakaś kasa dla siebie, jego rodzine dałabym 100-200 zł miesięcznie, reszta dla mnie. No i miałąbym chłopaka obok siebie... Tylko że od października czekaja mnie studia! Błagam co robić ? :( podjąć tą pracę i wyprowadzić się? dodam że szukam od miesiąca pracy tutaj w moich okolicach, bez skutku :(

Gość Magnoliowaaa
yhmmmm

Gość straszne
:(

Gość Magnoliowaaa
a może oprócz waszego żałosnego "straszne" usłyszłe jakieś sensowne słowa porady?

Gość Magnoliowaaa
Ma do rzeczy: to, że w październiku mam zamiar zacząć studia w mieście oddalonym o 150 km. to, że będę miała wojne w domu bo chce sie wynieść, ze względu na prace i chłopaka to, że boje sie, że po pracy nie wpuszcza mnie do domu to, że będzie rodziców gadanie, że po co mam siedzieć "na kupie" u teściów to, że jestem przyzwyczaojna do mojego domu, pokoju,łózka, zwierząt, miejscowości... ale mam dość wieznych kłótni i poniżania przez rodziców to, że... no w sumie moi rodzice sa tutaj NAJWIEKSZYM utrapieniem i przeszkodą

Magnoliowaaa Ma do rzeczy: to, że w październiku mam zamiar zacząć studia w mieście oddalonym o 150 km. wiec zaczniesz, w zwiazku z tym musisz sie wyprowadzic, bo przeciez nie bedziesz dojeżdzac to, że będę miała wojne w domu bo chce sie wynieść, ze względu na prace i chłopaka ale jak sie wyniesiesz , to wojny nie bedzie to, że boje sie, że po pracy nie wpuszcza mnie do domu przeciez nie bedziesz mieszkac w domu :O to, że będzie rodziców gadanie, że po co mam siedzieć "na kupie" u teściów jw to, że jestem przyzwyczaojna do mojego domu, pokoju,łózka, zwierząt, miejscowości... ale mam dość wieznych kłótni i poniżania przez rodziców czas dorosnąc to, że... no w sumie moi rodzice sa tutaj NAJWIEKSZYM utrapieniem i przeszkodą nie, to Ty sobie stwarzasz przeszkody w głowie

Gość Magnoliowaaa
w sensie, że mam sie nie liczyć ze zdaniem rodziców? chodziło mi o to, że po tych 3 miesiącach gdy zostanie rozwiązana umowa o prace no to mnie do domu nie wpuszcza :o

Magnoliowaaa w sensie, że mam sie nie liczyć ze zdaniem rodziców? chodziło mi o to, że po tych 3 miesiącach gdy zostanie rozwiązana umowa o prace no to mnie do domu nie wpuszcza to nie chodzi o to zeby nie liczyc sie ze zdaniem rodziców, ale albo chcesz sie usamodzielnic, albo nie , a to jest dobry czas na to jezeli wiesz ze to bedzie praca tylko na 3 m-ce to w miedzyczasie szukaj czegos innego

Gość Magnoliowaaa
ale nie rozumiesz, ja chce isc na studia DZIENNE, wiec szukanie pracy na dluzej niz na 3 miesiace jest BEZ SENSU

bierz te prace mieszkaj z facete a starzy tylko straszą, po pracy idziesz na studia więc tylko sie nauczysz samodzielnego życia, na studiach pracę jakąs znajdziesz a starzy tak dumni beda ze zapomna ze corka wyprowadzila sie raptem na 3 miesiace jestes pelnoletnia masz prawo do swoich decyzji, b ledow i naprawiania tych bledow trzymam kciuk za Ciebie :-))

Gość Magnoliowaaa
ale nie rozumiesz, ja chce isc na studia DZIENNE, wiec szukanie pracy na dluzej niz na 3 miesiace jest BEZ SENSU

Gość Magnoliowaaa
hmmm może macie racje... Zawsze bede miala troche swojej kasy, bez marudzenia i znecania sie nade mna psychicznego rodziców, ukochanego przy sobie.. może to jest jakieś wyjście?

Gość Magnoliowaaa
chwilami ma watpliwosci i to spore...

Gość Magnoliowaaa
ale wyprowadzka to chyba bedzie najlepsze wyjscie :)

Gość a może by tak ...
Podejmij tą pracę, wyprowadz się z domu na te trzy miesiące - po trzech miesiącach i tak będziesz szukać czegoś innego do zamieszkania ze względu na studia. Dorośniesz trochę i się usamodzielnisz. Inna sprawa to "teściowie", wiesz inaczej to wygląda jak do kogoś przyjeżdżasz w odwiedziny a inaczej jak tam mieszkasz. Pomyśl co oni na ten pomysł i czy nie lepiej byłoby coś wynająć samodzielnego, niezależnego? Powodzenia :)

Gość Magnoliowaaa
Teśiowie wydają się pożądnymi ludźmi, bo nie raz byłam u nich dłużej np. na 5 dni w wakacje czy jakiś długi weekend. sami proponowali mi żebym u nich zamieszkała. a wynajecie czegos - nie stać mnie, z reszta co zarobie to wydam na utrzymanie "na swoim" i po co mi to? w pracy na wakacje chodzi o to, zeby zarobic. tesciom dałabym miesiecznie stówkę czy dwie, a reszta dla mnie :) jeśli sie dostane do tej pracy, to ja biore. przemyślałąm to i mam nadzieje, ze to bedzie dobry wybór :)