Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monique_

Sucha skóra po epiduo - pomocy

Polecane posty

Poradzcie co mam robić. Mam duży problem z trądzikiem. Od niedawna (3 tyg) używam maści epiduo. ALe po niej mam bardzo suchą i czerwoną (jakb podrażnioną) skórę. Nie wiem - czy to normalne???? I jakby syfów zamiast mniej to więcej mi się wydaje. Czy mam przestać stosować tą maść?????

A co powiedział lekarz? Wydaje mi się że możesz nakładac za dużo tej maści. Epiduo to dość silna ale dobra maść. Spróbuj nakładać napradę cieńką warstwę i stosuj dodatkowo jakiś krem nawilżający - nivea lub z nagietka. A co do większego wysypu - tak ma być. Na początku stosowania wychodzą jeszcze syfy głęboko ukryte w skórze. Nie martw się - niedługo już powinno być widać poprawę.

Gość anooootak
Żadnego nivea czy nagietka bo zapychają. Mnie dermato na podobny problem kazała kupić cetaphil i działa :)

Gość Pakietka
Jeśli masz bardzo dużą skórę po epiduo, to możliwe, że używasz zbyt wiele środka i niezgodnie z instrukcją! Jeśli jednak i to nie pomoże, to dodatkowo możesz korzystać z jakiegoś kremu do twarzy. Np z cetaphilu, który ładnie nawilża twarz i generalnie pomaga na skórę z tendencjami do trądziku!

Gość tttaaakkkaaa
Jeżeli masz przesuszoną skórę to się nie martw to jest dość często spotykane przy stosowaniu epiduo, też tak miałam ale jest prosty sposób trzeba stosować coś na nawilżanie twarzy jakiś krem (ktoś kiedyś polecał cetaphil tej samej firmy).

Też mam tą maść, otrzymałam ją od dermatologa. Powinna być stosowana miejscowo, bo ona właśnie "wysusza" . Miałam koszmarną cere, stosowałam na całą twarz, aż wkońcu tak mnie twarz zaczęła piec, że nie mogłam wytrzymać, ograniczyłam sie do największych "wykwitów" i zaczęłam stosować ją miejscowo, przyznam szczerze, że wielka ulga!

Gość marmar33
Tej samej firmy! Nazywa się cetaphil lekarze zalecają stosowanie go jako uzupełnienie podczas usuwania trądziku, zapobiega wysuszaniu skóry.