Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfcvxcc

Nie wiem czy to normalne- odchody połogowe

Polecane posty

Gość dfcvxcc

Witam. W najbliższą niedziele minie 4 tygodnie jak jestem po porodzie. Odchody pologowe- te krwiste- utrzymywały mi się dosyc długo. Od może tygodnia stały sie jednak bardziej brązowe i skąpe. Jednak dziś zauważyłam na wkładce znów krwiste odchody. Karmię piersią, więc to raczej nie miesiączka, poza tym jest za wczesnie. czy powinnam sie tym martwić??

Gość klaudusia1523
Raczej nie powinnaś się martwić. Tak może być. Mi obecnie w niedzielę minie 5 tygodni od porodu i mam tak samo jak ty. Parę dni temu myślałam, że mi się kończy bo było brązowe a od trzech dni mam na powrót bardzo obfite i krwiste.

Gość masz wiadro między nogami
tak się kończy SN :o

Gość awertyyy
a po cc nie masz połogu ty debilko?

tak moze byc... czasem pojawia sie krew w momencie jak czesciej dostawiasz dziecko, bo macica sie bardziej obkurcza...albo moze cos podnioslach czy wiecej sie zginalas... jak nie bedzie sie nasilac to nie ma sie czym martwic, ale jak masz sie martwic o skonsultuj to z lekarzem :)

Gość gryczka
Też tak miałam. Mało tego - beżowe plamienia, od czasu do czasu z odrobiną krwi, ciągnęły mi się do 9 tygodnia po porodzie (cesarka). Konsultowałam się z dwoma lekarzami, miałam też oczywiście badanie ginekologiczne w 8 tygodniu od porodu. Obydwu lekarzy powiedziało to samo - może się tak zdarzać, zwłaszcza przy karmieniu piersią, bo są jeszcze ciągle wahania hormonalne wtedy. Jeśli nie ma silnego bólu, gorączki i krwawienie nie jest intensywne oraz odchody nie mają nieprzyjemnego zapachu, to raczej nie ma powodu do niepokoju. Jednak jeśli by się ciągnęło dłużej niż 12 tygodni po porodzie, to miałam się ponownie zgłosić do lekarza. na szczęście po 9 tygodniach w końcu ustało.