Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamamamama

co warto teraz studiowac?

Polecane posty

Gość mloda mamamamama

jestem młodą mamą, teraz najprawdopodobniej będę miała drugie dziecko najwyższy czas pójść na studia, doradźcie mi co studiować żebym już po licencjacie mogła zacząć pracę

Gość a ja powieeem taaak..
A CZYM SIĘ INTERESUJESZ? matura z czego?

Gość mloda mamamamama
myslałam o takim zawodzie jak technik protetyk interesuje się wszystkim po trochu, lubię prawo myslałam o administarcji ale to chyba mało przyszlosciowe a co myślicie o psychologi społecznej i penitencjarnej?

Gość wndkd
najlepiej jakis kierunek techniczny

Gość mloda mamamamama
to polećcie mi jakis techniczny..

napewno nic humanistycznego, żadnej pedagogiki , politologii itp. dobre kierunki to cos związenie z ekonomia i finansami, jezyki obce, pielęgniarstwo to tez bardzo dobry pomysl ale o ile sie orientuje nie mozna go studiowac zaocznie jak sie ma zwykle liceum zkonczone

Gość mloda mamamamama
tylko z tego co sie rozgladałam techniczne kierunki drogie są. Jak myslicie czy warto np. w technika protetyka zainwestowac 15 tys? w samą nauke.. czy po studium nie miałabym problemów ze znalezieniem pracy?

techniczny :informatyka, grafika tylko pytanie czy masz o tym pojęcie? bo przy 2 dzieci to moze byc ciezko i tak bedzie

Technik protetyk - musisz miec zdolności manualne. Z praca nie ma teoretycznie na razie problemów...ale kto wie. NIe lepiej iść na dzienne bezpłatne? Jakim cudem 15tyś?:/ Za drogooo

Gość mloda mamamamama
informatyka niestety mi nie podchodzi.. nie przyswajam tych informacji w ogóle.. może z grafiką lepiej by było.. ale to pewnie to samo

15 tys to jest smieszne!!!! za studia zaplacisz max 6tys za rok jak tylko dobrze poszukasz no chyba ze masz kasy jak lodu do mozesz studiowac:) wydaje mi sie ze nie ma pielęgniarstwa zaocznego dla ludzi po zawyklum liceum mozn isc na takie studia jak sie skonczylo liceum dla pielegnarek albo medyczne

Gość mloda mamamamama
Myszzka.. za studium protetyczne tyle się płaci, 700 zł za mc ;/ wiem że drogo, ale zawód w 2 lata..

Zależy od Twoich zainteresowań. Ja prawdopodobnie rozważam pielęgniarstwo również:) Studium farmacji - ale rynek zapchany Techniki dentystyczne dobre, ale trzeba mieć talent n o i zaocznie nie ma mowy raczej. Zaplacisz kupę kasy za nic;/

Na życie wystarczy i jeszcze odkładam. po ok. 700 zł miesięcznie, opłaty za mieszkanie to 450 zł, a zjeść też sobie lubię. Nie jest źle, a dopiero zaczęłam pracować rok temu. Mam więcej niż koleżanki z oddziałów (pracuję na bloku operacyjnym jako piel. operacyjna), bo dostajemy jeszcze premię uznaniową za godziny wystane przy zabiegach.

Dzienne studium? Jakies pewnie wieczorowe prywatne - po tym ciężej o dobrą pracę. Może być tak, że skończysz i pracy nie uświadczysz. Masz zdolności manualne?

Gość mloda mamamamama
Wiem, że drogo, odpuszcze sobie tą protetyke. Szykuje mi sie wyjazd do Niemiec z rodziną, patrze też pod tym kontem, żebym nie miala problemów będąc na zjazdach raz w miesiącu. Na państwowych uczelniach chyba nie ma obowiązkowych ćw?

Gość mloda mamamamama
Studium zaoczne, na dzienne nie pójdę niestety

Skoro wyjeżdżasz to jak chcesz w Polsce studiować jeszcze mając małe dziecko? Dwoje*

Gość mloda mamamamama
Chce coś zrobić ze swoim życiem. Z dziećmi dałabym sobie radę, pomogła by mi mama.

No to na zaoczne nie warto. Teraz chcą z bardzo dobrze zdanym egzaminem praktycznym, po państwowej szkole.. O Pielęgniarstwo zaoczne też chyba ciężko...

Jest pielęgniarstwo zaoczne dla osób bez wykształcenia medycznego, tylko trwa 3,5 roku, a nie 3. Choćby w Nysie prowadzą taki kierunek.

Ponawiam pytanie -> najpierw wyjazd do Niemiec czy po studiach? Bo już nie czaję. Cięzko znaleźć kierunek po którym będzie praca - zaoczny. Różnie to bywa...:(

No to nie dasz rady na pielęgniarstwie zaocznym. Zajęcia na zaocznych łączą czasem z dziennymi, bo trzeba wyrobić godziny. Także przychodzili do nas w tygodniu na zajęcia.

Gość mloda mamamamama
znalazłabym jakąs uczelnie blisko granicy, myślę ze to jest do przeskoczenia, tylko gorzej zeby wybrac coś;/

przy 2 małych dzieci wybrałabym jakąs prywatna uczelnie której zależy na kasie i ciężko z niej odpaść panstowe sie nie czają, jak cie nie ma na zjazdach to mozesz miec cieżko, poztym wiecej nauki ja robiłam uzupełniające mgr studia jak sie moje dziecko urodzilo i bylo ciezko chociaz bylo duzo mniej nauki niz przez 1sze trzy lata

Gość mloda mamamamama
Myszka.. wszystko na raz. Wyjazd w czerwcu, studia od października..