Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkrótce mama pl

Ciąża a rower

Polecane posty

Gość Wkrótce mama pl

Witajcie jestem w 25 tc czyli jakiś 6 miesiąc. Nie chciałabym za bardzo przytyc po ciąży a bardzo lubię jazdę rowerem. Moje pytanie czy na tym etapie wolno i czy pomoże to w zachowaniu wagi później? Jakie wy macie sposoby na to żeby się nie rozrosnac

Gość LadyFlu
Moim zdaniem jest to sprawa bardzi indywidualana i porady nie nalezy szukac na forum tylko u lekarza. Bo my nie wiemy jak przebiega Twoja ciąza, w jakim stanie jest szyjka i w ogole czy akura Tobie na tym etapie jest to wskazane. Najlepiej zrobisz jak zapytasz lekarza który prowadzi Twoją ciąże. Bedzie to bardziej rozsądne. A o wage to sie nie martw. Zgubisz i tak. Ja jestem 11 m-cy po porodzie a waze juz 3 kg mniej niz przed samym zajsciem.

Gość Wkrótce mama pl
A jak to zrobiłaś? Ja pytałam lekarki to powiedziała że ogólnie to odradza bo brzuszek jest już większy i może być nie wygodnie ale mi on nie przeszkadza. A wiesz moja mama dużo przytyłą po porodzie i ja boję się że też mam ta tendencje.

ja wagi nie zgubiłam, ale to może ze względu na to, że trochę o siebie nie dbam... jeśli będziesz jeździć na rowerze i dawać sobie tyle ruchu, to spoko:)

ja do końca 4 miesiaca jeździłam rowerem, potem brzuszek był za duży i już nie mogłam. poza tym lekarka odradzała. a po porodzie w ciagu 11 mies karmienia schudłam 12 kg, które przybrałam w ciazy plus dodatkowe 12 i ważyłam 53 kg przy 168 cm wzrostu.jak to zrobiłam? ruch, dziecko, karmienie i ścisła dieta matki karmiącej małego alergika.

Gość Wkrótce mama pl
No tak karmienie naturalne to najlepszy sposób mam nadzieję że będę mieć go na tyle