Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nji

Prezent na Dzień Matki, propozycje

Polecane posty

Macie ten sam problem co roku? Bo ja tak. Chciałabym, by moja Mamcia dostała coś, co jej się będzie miło kojarzyło , na całe życie. W tym roku "poszłam w " książki. Mama wspominała mi kiedyś, że chciałaby przeczytać sagę Gutowskiej-Adamczyk. No i dostanie z piękną dedykacją pierwszą część "Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy". Do tego dołożę małą palmę Washingtonia w doniczce. Mam nadzieję, ze taki prezent będzie dobry. A Wy- jakie macie pomysły?

Gość ja się jeszcze zastanawiam
Ale będę wybierać raczej spośród praktycznych prezentów, jakie mama preferuje i jakich akurat potrzebuje: -prostownica do włosów -konkretny zestaw miska+łycha i widelec do sałatek z Ikei -nowa pościel -do którejś z tych rzeczy dorzucę kwiaty, może jakiś torcik

Gość salianka
Moja mama lubi ozdabiać dom - kupowałam m.in.gliniane,afrykańskie maski, ręcznie malowane butelki, fikuśne wazony lub sama ozdabiałam oryginalnie różne przedmioty (np.lampę).Książek tez dostała sporo.Teraz poszukuje czegoś w kolorze pomarańczowym na nowy wystrój :) WIększy kłopot mam z drugą mamą (męża).Ksiązki, wymyśłne rośliny doniczkowe,płyta z ulubioną muzyką...

Gość cashorik
Macie, macie. Staram się raczej unikać praktycznych prezentów typu mikser czy miska, bo chcę, żeby to był prezent tylko dla Mamy. chodzi mi o to, że nie chcę jej kupować garów, żeby jej się lepiej dla nas gotowało. Może rzeczywiście książka to dobry pomysł? Hmm, jest jeszcze kilka dni więc może znajdę jakąś "mamową" lekturę. Kwiaty to też nie jest głupi pomysł. Być może dorzucę do tego jakieś słodycze albo likierek:)

Gość Nare
Ja zawsze staram się kupić taki prezent, żeby pokazać, że kogoś znam, interesuję się nim i przemyślałam wybór. Jeżeli mama lubi praktyczne prezenty, to warto jej dać praktyczny prezent, jak uwielbia czytać, to książka jest oczywistym i doskonałym prezentem.

ja mysle kupić tak kosz zapakowany słodycze kawa likier

Gość poprostuAniol
Moja dostała tusz i teraz czekam na torebkę :) jedno i drugie jej się przyda :)

Gość cashorik
ale tusz do rzęs czy do drukarki?;)

Gość Nare
Właśnie sobie wyobraziłam po pierwsze winę mojej mamy na widok pojemnika z tuszem w kokardce, a po drugie jej próby wymiany tuszu w drukarce ;).

Praktyczne prezenty rzeczywiście nie zawsze się sprawdzają ale czasami warto zaryzykować ;) A jesli nie prezent praktyczny to oczywiście kwiaty czy coś słodkiego, książki ;) (moja mama uwielbia czytać) czy jakieś kosmetyki albo karnet do spa :)

Gość ...,,,,....
A ja kupię mojej mamie wygodne "działkowe" krzesło do siedzenia na balkonie. Bo lubi wieczorem tam posiedzieć, ale musi sobie za kazdym razem stołek przynosić;)

Gość Nare
Fajny pomysł :). Do tego by jeszcze książka pasowała. Nie ma chyba nic bardziej relaksującego, niż czytanie na świeżym powietrzu.

Gość giginia
Czytanie to w ogóle fajna sprawa. Ja się nauczyłam tego od mamy i zwykle z różnych okazji - także Dnia Matki - kupujemy sobie książki, a potem możemy się wymieniać.

Gość h-alszka
Ja zaproszę moją do kina

Gość o rzeszty
ja kupilam mojej mamci 2 ksiazki elizabeth gilbert: 'jedz modl sie pracuj' oraz kontynuacje 'i to ze cie nie opuszcze'. sa rewelacyjne :)

Gość Lubieżelki
a ja jestem mamą i zawsze delikatnie sugeruje moim malenstwom na co mam ochotę np w tym roku od tygodnia gadam jak to bym sie napila dobrej zielonej herbatki z takiego super zestawu do zaparzania....no i wszyscy mają klopot z glowy

Gość Lubieżelki
to samo robię na urodziny mikołaja i inne swieta dotyczy to tez męza i przyjaciólek

Gość Nare
Lubieżelki - żebym ja miała mamę z takim podejściem, która niby przypadkiem rzuca "słyszałam, że ta książka jest fajna..." :D. A tak, to trzeba kombinować.

Gość giginia
Chyba niewiele córek/synów może na coś takiego liczyć. A pomyśleć jak bardzo ułatwiłoby to wszystkim życie.

Gość cashorik
Ja już się zdecydowałam na książkę tylko jeszcze nie na konkretny tytuł. Moja mama lubi czytać i zwykle jest to "kobieca" literatura, ale w dobrym tego słowa znaczeniu, tzn. dobre powieści obyczajowe, z małymi dramatami w tle, jakąś rodzinną tajemnicą i takie tam. Macie jakieś sugestie?

Gość Nare
Ja się zasugerowałam nji i ostatecznie kupiłam pierwszy tom Cukiernię pod Amorem :). Dziś wieczorem muszę tylko dedykację wymyślić.

Gość Klapsik
Taaa, z dedykacjami zawsze są problemy, żeby były ładne, oryginalne i broń Boże banalne. Wymyśliłaś już?:->

Za wczesnie, za wczesnie (olaboga!). Moglam kupic dwupak, jest w korzystnej cenie. No ale trudno, druga czesc sagi Mamcia dostanie na kolejna okazje ... Dedykacje juz mam, ale zachowam ja dla siebie i dla Mamy. To zbyt osobista sprawa... Wybaczcie.

Gość Klapsik
W sumie to chodziło mi o Nare, ale najwidoczniej ona też nie ma zamiaru się podzielić dedykacją ;).

Moja mamcia ma juz 50 wiec zafundowalam jej karnet do kosmetyczki i fryzjera 4 wejscia + bukiecik z rozami i taki lancuszek zloty z delfinkiem bo uwielbia

Gość kjhhkjh
A ja mamie kupuje samą zdrową zywnośc, wszytsko ułożone w ozdobnym wiklinowym koszyku, ladnie zapakowane + Kwiaty jakieś

Gość cashorik
Zdrowa żywność - ciekawy pomysł:) Żywieniowo obdarowuję znajomych na Gwiazdkę. A co do dedykacji - nie mam zwyczaju pisać dedykacji w książkach, którymi obdarowuję bliskich.

Gość Nare
Dedykacja była (nie napiszę jaka :P), mama zadowolona z prezentu, teraz pora zacząć myśleć o Dniu Ojca.

Gość cashorik
a kiedy jest?