Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Problemovvva

Krwawienie po stosunku

Polecane posty

Witam, nie wiem czy dobry dzial wybralam, ale mam nadzieje, ze pomozecie. Wczoraj doszlo do stosunku (po 4 miesiacach 'celibatu'). Samo wsadzenie jego sprzetu bardzo zabolalo (a dziewica nie jestem juz dlugo) i ból utrzymywal sie przez kilka jego nastepnych ruchów. Potem bylo dobrze, juz nic nie bolalo, ale gdy skonczylismy poszlam do ubikacji i bylo troche krwi. Nie duzo, kilka 'kropelek'. Przy kolejnej wizycie w toalecie nie bylo juz nic. Zgooglowalam swój problem i przeczytalam kilka artykulów na ten temat. Czy myslicie, ze moze to byc jakas choroba? Dodam, ze juz kiedys mialam stycznosc z tym problemem ale to 'olalam'. Bylam u ginekologa ostatniego lata. Mialam tylko cytologie i ''zewnetrzne'' badania czy wszystko jest na miejscu itd. Wszystko wyszlo prawidlowo. Czy na cytologi i ''macanku'' , ginekolog jest w stanie odkryc ktoras z mozliwych chorob przy tych symptomach? Jakie badania trzeba zrobic aby upewnic sie, ze nie mam infekcji, rzezaczki, polipow, drozdzycy czy innych swinstw ? Dodam, ze wiecej niezgodnosci w swoim ciele nie odkrylam. Mozna by 'naciagnac', ze mam za duzo sluzu, choc sama w sumie nie wiem (nigdy nie sprawdzalam ilosci wydzieliny u innych kobiet). Tu artykuly które przeczytalam : http://kobieta.dlastudenta.pl/artykul/Krwawienie_po_stosunku,8538.html http://mamzdrowie.pl/krwawienie-po-stosunku/ Prosze o porady (tak czy tak wybiore sie do ginekologa, ale chcialam przeczekac 2-3 tyogdnie. Duzo spraw mam teraz na glowie, a i z funduszami nie ma lekko). Z gory dziekuje!

Witam. Cytologia wykrywa większość chorób i stanów zapalnych wie prawdo podobnie chora nie jesteś ale zawsze warto sie upewnic. Prawdo podobnie podczas dłuższego celibatu mieśnie pochwy nieco sie zacisły a twój partner był nie dość delikatny, ale mimo wszystko powinnaś zgłosic sie do lekaża i zrobić kolejny wymaz cytologiczny.

Gość myślę, że...
samo krwawienie świeżą krwią może być efektem drobnego zranienia śluzówki pochwy i z regóły samo się zagoi jeśli nie wprowadzono prąciem jakiejś infekcji. Gorzej jak to krew wyługowana, co może świadczyć o nadżerce lub czymś innym typu guz, stan zapalny pochwy etc. Ginekolog obowiązkowy! Na przyszłość, jeśli odczuwasz suchość pochwy , stosuj żel poślizgowy np. KY, wtedy unikniesz ew. zranień śluzówki. Życzę Ci wybrnięcia z kłopotów.🖐️