Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-Bimbałek-

O to efekty bycia zbyt wysokim

Polecane posty

Gość ale ty bimbał jesteś tępy
jakby człowiek miał wpływ na swój wzrost :O

Gość Gadatliwa..
Mi to nie grozi mam 158 :P :o

Gość pippochłonie
najbogatsi ludzie świata maja powyzej 180 cm :classic_cool:

Gość wergiliuszełe
teraz 180 cm to nie jest wysoki wzrost dla faceta...wysoki to conajmniej 185 cm

Gość tak trudno
Powyzej 180?? Ta dziewczyna ma 218. Powyzej 180 powinien miec kazdy facet

ale ty bimbał jesteś tępy jakby człowiek miał wpływ na swój wzrost Człowiek jako rasa wpływa na wzrost. Bydło i drób są faszerowane hormonem wzrostu. Ten hormon jest zarówno w mięsie, które jemy, jak i w mleku od tych zwierząt. Wszelkie chrupki do mleka i inne dania dla dzieci mają dodawane sztucznewitaminy i minerały. Jemy dużo jedzenia. To się przekłada, na wzrost. Już dawno udowodniono, że przyroda jest perfekcyjna. Jeśli brakuje pożywienia, to osobniki w gatunku się kurczą, żeby potrzebować mniej pożywienia. Ludzie kiedyś byli niźsi. Mężczyźni przeciętnie, jeszcze przed wojną mieli 165 - 170 cm. Rycerze w średniowieczu przeciętnie mieli 156 cm. Po wyżej 180 cm, serce musi silniej pompować krew, żeby wyrównać ciśnienie i pchać ją do góry. To się wiąże z przerostem mięśnia sercowego, niedotlenieniem mózgu, rozszerzeniem naczyń krwionośnych, problemami z zastawkami itd. Pokażcie mi 90 letniego staruszka o wzroście co najmniej 185 cm. Takie jednostki są niesamowitą rzadkością, mający naprawdę dobre geny. _________________________________ tak trudno Powyzej 180?? Ta dziewczyna ma 218. Powyzej 180 powinien miec kazdy facet Wcale nie powinien mieć. Mało tego, większość żołnierzy z elitarnych jednostek wojskowych ma przeciętny wzrost 170 cm. Owszem bywają też bardzo wysocy, ale 170 to jakieś 80% oddziałów specjalnych, w tym GROM.

Ktoś spyta czemu? A to dlatego, że testy do takich jednostek to morderczy wysiłek kondycyjny i bieg na kilkadziesiąt kilometrów w ciągu bardzo krótkiego czasu. I znów kłania się układ krążenia. To samo dotyczy problemów z transportem tlenu przez krew na wysokościach.

Gość qulfa
spierdalai ciulu głupi,durny jesteś jak twoi starzy ,że spłodzili takie coś

Gość To ciekawe bimbałek
Ciekawie piszesz, ale... czemu w takim razie dobór naturalny bardziej faworyzuje wysokich przez skłonność kobiet do takich "mutantów"? Matka ewolucja się myli?

Gość ghjghkg
smutne

Gość kkfghh
ja mam 180 i co mam sie zabic??? nikt mnie jeszcze nigdy nie nazwal mutantem

Gość nules
"przy tym czymś jestem pięknością książęcą" no jesteś, jesteś ❤️🌼:classic_cool:🖐️

Gość cmmgg
proszek, ty wygladasz jak wiejska dziolszka ze swidnika :)

Gość jack ill
może i jesteś "pięknością", ale nic poza tym

To ciekawe bimbałek Ciekawie piszesz, ale... czemu w takim razie dobór naturalny bardziej faworyzuje wysokich przez skłonność kobiet do takich "mutantów"? Matka ewolucja się myli? Ciekawe. Tak się składa, że to mali dresiarze, nawet 165 cm wzrostu najczęściej robią dzieci nastolatkom. Gówno prawda, że dobór naturalny bardziej faworyzuje wysokich. Mało tego. Niemal wszyscy transwestyci mają powyżej 180. Wielu wysokich facetów ma niższy poziom testosteronu. A wysocy faceci, po prostu kojarzą się kobietom zzłudnym bezpieczeństwem fizycznym. I tak większość kobiet wybierze małego z kupą kasy niż biednego wysokiego :P

Gość qulfa
Oczywiście rozumiecie wszyscy, że jestem żałosnym przegrańcem życiowym? 😢

Gość tak trudno
niestety, ale każda chce mieć wyższego od siebie :(

Gość tak trudno
btw, bez sensu jest ten temat :P jeśli jestes niski, znajdz sobie takze niska kobiete i tyle. nie rob z siebie nie wiadomo kogo z tego ze jestes niski :(

Gość aaaaffaffffffffaa
Wowo a ja mam 210cm i czuje się ok :P I nawet nie chcę dożyć do 80 czy też dłużej bo po co??-skoro większość osób w tym wieku "nie żyje a wegetuje" A tak teraz mam ile mam i jest mi z tym dobrze. A Małgosia może i nie pożyje długo,ale przez ten czas w którym żyje przeżyła,zwiedziła itd. tyle co żaden z nas tutaj :P

tak trudno niestety, ale każda chce mieć wyższego od siebie To normalne, ale wzrost kobiet powinien się wahać pomiędzy 156 - 170 cm.

Gość aaaaffaffffffffaa
-Bimbałek- Otóż w jej przypadku ma :P Gdyby była normalnego wzrostu to nie zrobiłaby takiej kariery sportowej i nie grałaby w WNBA.

Justyna Kowalczyk ma 170 cm wzrostu i też zwiedziła kawał świata i coś osiągnęła. Gdyby Polki więcej ćwiczyły, zamiast spędzać czas w fastfoodach i chodowaćtłuszcz, to może nawet w innych dyscyplinach by coś osiągnęły. Nasze mistrzynie świata w fitness: Kamila Porczyk i Aleksandra Kobielak, też nie były wysokie.

Gość aaaaffaffffffffaa
-Bimbałek- Justyna Kowalczyk ma 170 cm wzrostu i też zwiedziła kawał świata i coś osiągnęła. Gdyby Polki więcej ćwiczyły, zamiast spędzać czas w fastfoodach i chodowaćtłuszcz, to może nawet w innych dyscyplinach by coś osiągnęły. Nasze mistrzynie świata w fitness: Kamila Porczyk i Aleksandra Kobielak, też nie były wysokie. Bez komentarza :P Piszesz o wysokich czy o niskich??Bo już sam nie wiem o co CI chodzi :P

Bimbałek, kobiety wolą wysokich mężczyzn, taka prawda. Mnie niższy partner by nie przeszkadzał, ale generalnie mój wzrost mężczyzn płoszy. Coś zatem jest na rzeczy... Może wsoka kobieta to kiepska pula genów?

Gość aaaaffaffffffffaa
perła_z_lamusa To ile masz wzrostu że twój wzrost płoszy??

178. Tylko raz zdarzyło się by niższy mężczyzna zaproponował mi randkę. Przy czym zaznaczył, że wybieramy się w plener i obcasy nie są wskazane:) Przyszło co do czego i poszliśmy do kina:D

Gość Reefex
No niestety muszę Cię zmartwić Bimbałek (Qrdooplu:D)ale zasadniczo to przynajmniej męszczyzn powyżej 180 jest więcej jak mniej także mamy wg Ciebie prawie samych mutantów.....a poza tym ogarnij się! 180 czy 180 TO NIE TO SAMO CO 218CM(czyli tyle ile ona Ma).....skłaniałbym się do tezy,że zasadniczo wzrost powyżej 200cm stanowi pewien rozwojowo-przystosowawczy absurd(może nawet zasadniczo wzrost w granicach dwóch metrów) a ponad 190-195)ale takich "absurdów"mamy coraz więcej a to się z nikąd nie bierze-w średniowieczu np ktoś kto miał 170 był już wysoki.A dzisiaj!?